Агенцията за закрила на детето се самосезира за битото дете

Предприети са действия то да бъде защитено
26
Агенцията за закрила на детето се самосезира за битото дете
Снимка: flickr

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по повод публикация в медиите за побой над 3-годишно дете от страна на 34-годишен мъж в столицата.

Предприети са необходимите действия, за да бъде защитено детето. Днес агенцията е уведомила Отдела за закрила по местоживеене на детето и случаят вече се проверява, за да бъдат предприети мерки в зависимост от установените за него рискове. Софийската районна прокуратура извършва действия по компетентност относно лицето, упражнило насилие над детето.

Още по темата
Председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова заяви, че насилието над дете никога не решава никакъв проблем, а го задълбочава и напоследък все по-често води до трагични инциденти. По думите й зад всяко жестоко насилие стои някакъв нерешен проблем или отчаяние.

Ако сме чувствителни и съпричастни един към друг и забелязваме проблемите си, може да спасим човешки живот и да предпазим децата от душевно или физическо нараняване. В общността трябва да възродим ценности като „състрадателен“, „мил“, „отзивчив“, „полезен“ за другите човек, каза Лилова.

По думите й децата често стават жертва на насилие и все по-често са напълно беззащитни пред възрастни насилници. Дълг на цялото общество е да ги предпазва и закриля, да създава сигурна и защитена среда, в която те да се развиват според своите възможности и индивидуални потребности. За съжаление насилието е част от реалността, в която живеем и обект на такова може да бъде всеки от нас или нашите близки и деца, посочва Лилова.

В такива случаи сигнал може да се подаде и чрез Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната агенция за закрила на детето. Линията е денонощна, работи седем дни в седмицата безплатно за всички, които реагират бързо и адекватно за защита на правата и интересите на някое дете. Досега хиляди детски съдби са спасени от хора с големи сърца, които не затварят очите си пред несправедливости, посочват от ДАЗД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До другарите комунисти. Бях малко дете, ама си спомням ясно, как дори във филмите като "Войната на таралежите", "С деца на море", родителите съвсем открито, дори във филма си биеха децата. И разни чичковци на улицата можеха да те хванат и ошамарят, ако нещо не им хареса поведението ти. Това беше по времето на "великия социализъм", когато държавата се грижела за хората уж. А в "лошата" демокрация вижте какво става. Е това е грижа за детето, а не онази съветска измислица - социализма
7
1
 
1
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Пулев е загрявал за мача с Джошуа. В смисъл 3-годишното е било Пулев
6
2
 
0
 
! Отговори
Lora преди 3 години
До ТАЗИ АГЕНЦИЯ (ДАЗД)Докладите на Комитета по правата на детето са публично достъпни на сайта на комитета, включително и докладите на България. ДАЗД нищо не крие!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избухналият наскоро гей скандал в Брюксел разкри как видни хомофоби и антигей активисти са всъщност част от гей общността. И тук гледам някои са против Агенциатя за закрила на детето и вероятно против правата на децата. Това явно са именно насилниците над деца, които не искат някой да им диша във врата, за да могат необезпокоявани да вършат престъпления. Правата на децата са специфични, именно поади статут на децата като зависими от възрастните и трябва да се представляват от независим орган.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе,тая корумпирана агенция се сезирала ! Тия да не се имат за прокурори
3
2
 
8
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Втази агенция се тазписват за заплати хиляди за заплати ,а работа за два лева не са свършили !
2
4
 
13
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
АЗД само тероризира родителите с фалшивата си загриженост за децата, са нейното самосезиране е законов абсурд, защото така тези чиновници изземват функциите на прокуратурата, следствието и съда дори... АЗД никога няма да изведе "крадена" 12 годишна булка от ромско семейство, а ще съди български родители за шамар на дете...
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЗД системно не си върши задълженията закрийте ги няма да се усети липсата им.