Дойде ли помощ за болницата в Пазарджик?

Само за последното денонощие са заразени нови шестима лекари
18

Спешното отделение в Пазарджишката областна болница е напът да затвори за пациенти. Причината е критичен недостиг на медици в лечебното заведение. Видеоклип с апел на лекар от болницата за незабавна помощ, трогна хиляди.

Отзоваха ли се на призива?

След 42-часов работен ден старшата медицинска сестра в Спешното отделение на болницата в Пазарджик моли за помощ.

"Никога досега не е имало нужда от медицински персонал. Моля, всички колеги от областта да дойдат да помогнат, да дадат дежурства в спешното отделение на Пазарджик", пише Ангелина Сотирова във Facebook.

Само за последното денонощие са заразени нови шестима лекари, които са обслужвали Спешната помощ. Изчерпан е и здравият персонал от останалите отделения, които периодично се командироват в триажната зона.

Спешното отделение работи благодарение на помощта на лекар от пловдивска болница и специализант в друго отделение. Те признават, че медиците изнемогват.

"В момента има една сестра, която трябва да вземе кръв на 20 човека, да пусне 20 банки, да пусне на всички изследвания. Да следи всичко. Няма как да се случи", обрисува ситуацията специализантът Борислав Церовски.

Вижте повече в репортажа на на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сестрите от детските градини в Пловдив получиха за втори път от март месец до сега по 20 дни допълнителен платен отпуск заради затварянето на ДГ.Тези сестри за цяла година един път не са прегледали главите на децата за въшки.Защо сестрите от училищата и детските градини (а вероятно и от яслите) получават допълнителни 40 дни платен отпуск? На учителите отпуските са по- малки от техните. С какво заслужиха сестрите този отпуск? Работа ли няма за тях?ЗАЩО МЗ НЕ ГИ КОМАНДИРОВА ДА ПОМАГАТ ?????????
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2 -----------------------------------20 души ако са няколко лекари не е проблем.Обаче има 1 лекар и една сестра и това не са преминали за преглед болни,а са се тръшнали и чакат лечение. Затова и смъртността у нас е висока.
10
2
 
1
 
! Отговори
nekoi si преди 3 години
DA POQSNIM KAKVO SE SLY4VA V BG.- ot mart mesec karantini i izolacia - a sega nima me lekari i sestri - a pari za nenyzni 8 samoleta F -16 imame - s tezi 4 milarda koito podari borisov na amerikancite -sega revem 4e v bg. ko4inata niama lekari i xora - to kakto e tragnalo mnogo skoro i balgaria nima da e ima ;
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да си назначат онзи гавазин кардиолога и екипът му които в Пазарджик изкарват по 50 000-60 000лв месечно, те къде са? Или за тях пачките а баламурниците да се заразяват а?
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами може би трябва да ги поканят в паралелната МБАЛ Пинчерджик , в тази която дават по 50 000 лв заплати
7
0
 
11
 
! Отговори
борис манев преди 3 години
директора на болницата в пазарджик д-р Kрасимир Tемнилов e c 50000 заплата.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7. Сам в СПО съм преглеждал по 80 човека на ден
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе чувал съм че в тази бошница кардиолозите си докарвали 5 цифрени суми на месец. Как така при тези пари които наливат за персонал няма желаещи ..??
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Твоя определено и за пасене на пратки няма да стигне, хахаха
3
8
 
7
 
! Отговори
Пратете ботокса преди 3 години
Да свърши единственото полезно нещо през 2020.Април ни плашеше с чувалиДекември си изпълни заканатаНеадекватник
2
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че 20 човека на ден в едно спешно си е нормално натоварване за спешно отделение. Тия досега са свикнали да си клатят краката
1
10
 
30
 
! Отговори
тикволандия преди 3 години
така е в тикволандия на Бойко сикаджията.дава празни обешания на лекарите и сестрите , а дава пари за певачките на Пайнера и отборите на зализания Домусчиев.ГЕРБ е СМЪРТ