Награда за седмокласник от Ловеч, спасил живота на възрастен мъж

Николай Борисов оказал първа помощ на минувач
10

Седмокласник от Ловеч беше награден от образователното министерство, след като спаси живота на възрастен човек. Николай Борисов оказал първа помощ на минувач, паднал на улицата.

На 12 ноември Николай Борисов се прибирал към вкъщи от урок по пиано.

"Виждам, че тук един възрастен човек пада на асфалта, удря си главата и от него потича кръв. Една жена идва при него и го вдига и почва да му попива главата. Понеже кърпички нямаха достатъчно, дадох си от моите и после те ме помолиха да викна Спешна помощ, защото само аз бях с телефон. Ние го качихме на линейката и аз си продължих надолу", разказа седмокласникът.

"Ние считаме за нормално това, което е направил. Гордеем се с детето си, постъпил е като достоен човек", сподели майката на Николай -  Елена Борисова.

Жена, която видяла какво е направил Ники, съобщила в неговото училище за благородната му постъпка.

"Разказа ни, че Николай Борисов, ученик от ПМГ, се е притекъл на помощ на паднал минувач, извикал е Бърза помощ и с каквото е можел, едно дете на 14 години, е успяло да помогне", коментира директорът на Природо-математическа гимназия Венцислав Георгиев.

"То е скромно дете, никога не би афиширало своята постъпка. Респект към това, което е направил, респект към неговите родители, които имат заслуга за това", сподели Вяра Минова, преподавател по БЕЛ.

Днес Николай беше отличен за добрината си с почетна значка на Ловеч. Седмокласникът получи още лаптоп и грамота от министъра на образованието.

"Детето е запазило самообладание на тази възраст, за разлика от възрастни хора, които са минавали оттам. Показва, че това е едно добро дете - герой, който цени човешкия живот и в тази възраст разбира колко е важно в точния момент да помогнеш", заяви заместник- министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

Ники споделя, че за него най-голямата награда е, че се е оказал в точния момент на мястото на инцидента и е успял да помогне. Мечтае да стане дипломат като порасне, за да е полезен на хората.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5СИМУЛАНТА Димитър Върррбано как са го наели в телевизия отново???? Доказан ЛЪЖЕЦ И НЕГОДНИК СЕ ОКАЗА!!!!Ти пък голям угодник си, няма що. И какво ти е направил " негодника" Димитър Върбанов, отразил чрез видео тази новина, че да го обиждаш?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Детето е запазило самообладание на тази възраст, за разлика от възрастни хора, които са минавали оттам. Показва, че това е едно добро дете - герой, който цени човешкия живот и в тази възраст разбира колко е важно в точния момент да помогнеш", заяви заместник- министърът на образованието и науката Таня Михайлова.Леле, леле, какво лицемерие и подмазвачество излъчва тая Михайлова.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен " О Боже, дал си е кърпичките?!? "Не споменавай напразно Името на Бога, дори и при такива обикновени новини." Явно толкова сме оскотели, щом елементарна проява на съпричастност и човечност се превръща в новина."Хората, които се вълнуват от такива новини са оскотени ***, подлизурковци и лицемери, които изпитват омраза и ненавист към най- близките си, а какво остава и за другите. Помогнало е с каквото може хлапето, но чак пък да го правят герой и превъзнасят, не разбирам.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо трябва да се показва и афишира, като при положение, че не иска да го прави на показ? За две кърпички герой направихте от това обикновено дете, или го превъзнасяте само за това, че се казва Николай? Чак пък и да се гордее някаква си жена с гръцкото име Елена, не разбирам и не знам, но пресилвате всички тази новина.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на момчето!
4
1
 
12
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
На излизане от изпит в УАСГ с колежка, видях 2 момчета пияни ли дрогирани не знам. Единия получи гърч и падна назад с глава на бордюра. Отидох извадих му езика и взе да руменее - спасих го. Говорим за 2мин макс. Тия работи с линейка ги заааебете. Човека има прекО сили 3мин. И смъртта е много грозна, тва по филмите дето гледаме "обичам те" няма такова нещо... Тялото хърка грозно и се бори докрай. Дано не го виждате.
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До коментар номер 2 ниво на интелигентност - 0,0000000000000%
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О боже, дал си е кърпичките?!?Орден Стара Планина и пожизнена пенсия са най-малкото, което заслужава.Явно толкова сме оскотели, щом елементарна проява на съпричастност и човечност се превръща в новина.
1
1
 
10
 
! Отговори
Пореден преди 3 години
Браво на момичето! Има надежда за нас, докато има в подрастващите доброта, даряваща човечност. Живи и здрави да са цялото семейство 👪 ❤️