Президентът назначи свой секретар по външна политика

Руси Иванов е заемал различни длъжности в МВнР
49
Президентът назначи свой секретар по външна политика
Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев назначи с указ Руси Иванов за свой секретар по външна политика.

Руси Иванов заема редица длъжности в Министерството на външните работи (МВнР), където започва работа през 1979 г. Работил е в дирекциите, направляващи двустранните отношения на България с европейските държави, регионалното европейско сътрудничество и координацията на въпроси, свързани с отношенията с Европейския съюз, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

От 2001 г. е включен в преговорния екип по присъединяването на България към Европейския съюз. След подписването на Договора за присъединяване на страната ни към ЕС от април 2004 г. до юли 2007 г. става първият представител на България в Комитета на заместник-постоянните представители в ЕС /Корепер-1/.  В периодите май 2012 – февруари 2014 г. и януари 2019 - декември 2020 г. е Генерален директор по европейските въпроси в МВнР.

В рамките на професионалния си път Руси Иванов заема поста временно управляващ посолството на Република България във Федерална република Германия в периода 2011-2012 г. и е извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Дания от 2014 до 2018 г.

Получава магистърската си степен в Института по международни отношения в Потсдам-Бабелсберг и учи в Университета за национално и световно стопанство в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Румен РадевРуси Иванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агентствувал по времето на Живков,ползвал се от всички благини,днес същият този ближе ***,които му носят удобство свързано с грешни народни пари.Президента Радев,е като железен дирек в пукалите на един свикнал да върви след тези които са му "мили" и драги.С 40% одобрения е президента на България,пред компрометиралият "наш"първи министър.Ето там е заровено кучето,което търси "наш" Гошо. Руси Иванов,както и в други случаи,е правилния избор на г-н Румен Радев.
39
0
 
3
 
! Отговори
Тоя дъртак .ли... преди 3 години
..ще съветва Фигуранта и ще му налива мозък в ушатата картуна..ха,ха,хааааааааБАС ДЪРЖА , ЧЕ ТОЯ СТРАДА ОТ СТАРЧЕСКА ДЕМЕНЦИЯ И НАТРАПЧИВИ , БОЛШЕВИШКИ ФАНТАЗИИ, БЕ...!
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде да му свършва мандата, че ми писна от тоя.
37
5
 
0
 
! Отговори
№38 съм преди 3 години
Т.и.к.в.е.н.ик било *** дума! Сложили я във филтър. Защо ли!Тогава и локум е за филтър! А "Винету" трябва да се изземе от библиотеките!Бирата, членувано, да се забрани въобще! Кюлче да се замени с по-дългото "калибрована отливка от благороден метал"!
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя дедо ,ще съветва здраво)
35
2
 
0
 
! Отговори
До анонимчо 32 преди 3 години
Не си го измислил, спусна ви го шафьорчето на жипката! Аз високо ценя тиквите, вкусни, питателни, бъкани с каротин, разни други витамини, микроелементи, лековити Стават и за ***, и за рачел, и даже за сок. Затова никога не ги принизявам до един хъшлак, крадлив, лъжлив и нагъл! Без достойнство, страхлив, подмазвач и маниакален грандоман!Ти намери филмчето на Тома Томов за един учебен бой между два аса и ще разбереш, защо големият мъж светкавично натиска гашетката, като му паднат на мушката
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е те това е здрав комунистически кадър. Цял живот е ял народна пара.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, откъде го изкопа тоя милиционер бе :)
32
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представите на пишурковците против Радев за възраст показват, че те са съвсем близо до ембрионалния стадий! Котенца пухкави, милички, научете се да пазите равновесие, да драскате болезнено, да мяучите така, че да ви чуят надалеч, пък тогава надигайте гуреливи муцунки! Жалки сте, мислите още за памперсите си, ама това време свърши, идва суров живот по ледените плъзгави керемиди!
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже от къде изкопа тоя комунистически парапитек !!!Бог да пази България .
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 31,бъркаш се глуппчо, просто има единомислие по темата, а и Фигуранта е познат като Фигуранта, всеки ден нови нарицателни ли да му измисляме?
29
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чета жалките постове се питам, един тЪпир ли ги е писал или са братчета! Второто е по-малко вероятно. Ключови думи:Фигуранта, фигурантството (патент на шафьорчето на жипката).Предател, макар че не е купувал непроизведени още демодирани F-16, не си е играл с руски проекти,настройвайки една велика страна против България.Не се е мазнил на Путин в Сочи, признавайки предателството си към страната си!Не си е присвоявал победа над К-19 като шафьорчето през май!Румен Рублата - пълна тъъпня!
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то си е написано в заглавието на статията! "Радев си назначи СВОЙ секретар... "Явно кадрите са все по-кът и на годинки,то и парламентарната група на БСП беше една ясла - преди бяха,докато станат за памперси,в традицията на БКП, а сега са за помощна занималня - с тези недорасляци Зарков,Божанков....
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако влезете на сайта на президентството ще се изненадате от броя на чантаджиите!!!Секретари, съветници, консултанти, администратори - повече са отколкото депутати има в НС! И цялата тази сгaн получава заплати, вози се на държавни коли, единствено за да поддържа егото на Фигуранта.
26
2
 
15
 
! Отговори
Рашко преди 3 години
Удар след удар, греда след греда! След Николай Милков, един от първообразите в Мисия Лондон, който след много пререкания с Боко, резидента успя да пробута за посланник в Париж, сега идва друг възпитаник на соц школата. И после се чудим защо външната ни политика и дипломацията ни е на такова отчайващо ниско ниво?!!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
korupcionni naznachenia...ne e sefte...geshev zabeliazva...
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния президентски клати..рец
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 24,това е промяната на Радев.
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога само такива дърти "молци" ще назначават? Малко ли бг младежи завършиха адекватно образование из Европа,и чакат ли, чакат своя шанс,а той все не идва..Иначе се коментира емиграцията на млади висшисти,а Президентството и канцеларията му са като събор на стари и изкуфели агентурни вещици!
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***...ei sega...4 kral stvo s voenen rejim ...zatui kninova si e vzela grobar za pr...