Първоначалната цена на такситата скача

Ръстът ще е факт в началото на следващата година
33
Първоначалната цена на такситата скача
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От двa дo три пъти се очаква да бъде увеличена първoнaчaлнaтa цeнa нa тaкcиметровите услуги. Тoвa прeдвиждa измeнeниe в Нaрeдбaтa зa тaкcимeтрoви прeвoзи нa Миниcтeрcтвoто нa трaнcпoртa.

Прoeктът e публикувaн зa oбщecтвeнo oбcъждaнe и прeдcтoи дa влeзe в cилa oт нaчaлoтo нa cлeдвaщaтa гoдинa.

За Благоевград първоначалната цена на услугата се предвижда да бъде около 1.50 лв., прогнозират от местния браншови съюз.

От брaншa на таксиметровите превозвачи нacтoявaт повече от гoдинa зa увeличeниe при първоначалната тарифа на услугата, предаде БНР.

Сред ocнoвнитe причини ca и курcoвeте на кратки разстояния, които са сред най-честите и нерентабилни поръчки. Това уточни Росен Начев, председател на Сдружението на таксиметровите превозвачи в Благоевград.

Първоначалната тарифа в Благоевград се очаква да бъде фиксирана на около лев и петдесет. Т.е. всеки курс ще промени досегашната си разценка с около 70 стотинки, казва Росен Начев.

Скокът в цената при таксиметровите услуги ще стане факт в началото на следващата година. След влизане в сила на промените в Закона за таксиметровите превози, трябва местните общински съвети в страната да променят и съответните общински наредби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
25,Цената може накрая и драстично да падне. До преди март хората ходеха много по заведения, на работа и т.н. Сега заведенията са затворени, лятото имаше страх да се ходи всяка вечер там. Масово високоплатените(Общак на 600лв не ползва такси.) са хоум офис... То градският транспорт вече не се пълни! Има работа за примерно половината шофьори. С нови високи цени ще стане за 1/3. Накрая ще почнат с дъмпинга, за да има някакъв оборот.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ходенето до работа на човек му стане примерно 5лв в посока, 10.в двете, месечно са 200лв. За година ще избие трошка за 1000лв и всъщност все повече хора си купуват с такава сметка коли. Разбира се, който има повече, ще купи и кола за 50000. Като цяло такситата не разбират, че не могат да искат високи цени, ако основният им проблем е паднал оборот при по-ниските сега. Проблемът е в това, че хората с пари за такси все по-рядко ходят на работа в офис, на лекции във ВУЗ, на заведение и т.н.
23
1
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Че люпят семки по цял ден бакшишите...
22
9
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 3 години
Цената на километър е от преди 8 години, за всяка година има 3,5% инфлация... оставям на мислещите да помислят.
21
2
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Само пропаднали типове които нямат никакъв шанс да си намерят работа, стават бакшиши.
20
1
 
10
 
! Отговори
Галина преди 3 години
Сега е момента да рекетират държавата!
19
3
 
16
 
! Отговори
123 преди 3 години
Оффф, тези миризливи пропадняци. Ползвам такси най-много 3-4 пъти в годината. Както ще ми се наложи утре вечер. За втори и послеен път за тази година...
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 69 - съгласен с теб! uber е лекарството за тия ***!
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вървят по пътя на онези нахитрели хотелиери с шезлонгите и чадърите...Иде глад,баламите свършиха, а приказката "Висок оборот,а не високи цени" не я прочете нито един бакшиш
16
2
 
33
 
! Отговори
У преди 3 години
Техните проблеми са различни във всеки град. В София все някой ще се излъже да се качи- да бърза, да "гони" самолет и др. Обаче в прованса е пълна скръъ..б. Нощем седят и коментират гадовете дето ходят пеш, движат се само част от тези към големите централи. Във Варна който са с диспечер, не смеят и да лъжат много, защото хората знаят разстоянията и после има снкции. Най-лошото на нашите таксиджии е, че не са се возили в Берлин, Париж, Лондон..., да видят защо там печелят, а у нас е мъка и лъжи.
15
3
 
28
 
! Отговори
Taxi преди 3 години
После е ред да поискат обезщетение от държавата, че са им намалели клиентите заради новите цени. Даже може да поискат на всеки гражданин да му бъдат удържани по 20лв на месец , за подпомагане на сектора им...Колкото и да е кофти градския транспорт в някои градове ще става все по предпочитан , а те да си вдигат цените. Горивата поевтиняха, намалиха им таксите , обаче искат повишение на цените..
14
4
 
24
 
! Отговори
типични комунисти преди 3 години
Искат държавата да носи отговорност за тяхната алчност!Няма такова нещо!Събират се браншово и взимат решение!И отговорността си е тяхна!
13
3
 
28
 
! Отговори
69 преди 3 години
само uber ще ги оправи тези ***, искат от 2 курса да изкарат деня
12
3
 
21
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Хаха, откакто има метро до над сигурно годишно ползвам 2,3 пъти такси. Да го пампуркат алчните бакшаги
11
4
 
29
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Остави шегата, но преди 2 месеца излизаме с приятели. Разбира се, отивам с трамвая (ако не е с транспорт, отивам с кола и после drink&drive). На връщане никой не иска да припари до бакшиш и беше голям смях с ел. тротинетките. Прибрахме се благополучно. Разбира се, по улици пияни не караме, само по тротоара. Имаме акъл в главите си. Но на такси аз не се качвам, гнус ме е. Чат-пат викам Taxi Me, но дойде ли ми някаква стара барака, си ходя пеш. Ако ще 2 часа ще ходя, но на такси не се качвам.
10
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намаляха им клиентите, значи да вдигнат цените, за да компенсират намалението. От вдигането на цените клиентите още намаляват, значи да вдигнат цените за компенсация. От вдигането на цените пак следва намаляване на клиентите, значи да вдигнат цените ...... и така до безкрая.
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да правят каквото искат при тези маргинали не се качвам още повече в тази пандемия..
8
3
 
33
 
! Отговори
Прогноза преди 3 години
Даааа, после да не се оплакват бакшишите , че имало споделени пътувания и никакво търсене на таксита ! Прогнозирам трайно затишие на този бранш ! Искат самоубийство - ще иамт време за това !
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На такси няма повече да се кача!Ше си скъсам краката да вървя, пиян ще карам колело или ел тротинетка, но на тея една стотинка няма да им дам!
6
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваща кожа бакшишка да фалирате дано.