Сертификатът за ваксинация срещу COVID - с уникален номер и защити

Документът ще може да бъде представян при поискване
Обновена: 19 яну 2021 17:47 | 19 яну 2021 12:52, Веселина Йорданова
243

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сертификат за ваксинация срещу коронавируса представиха здравните власти.

Сертификатът е с уникален номер, с QR код и с всички нива на сигурност.

Още по темата
Ако някой се опита да направи злоупотреба, тя е невъзможна, категоричен беше здравният министър Костадин Ангелов на демонстрацията по представянето му. Сертификатът, който беше показан, е на здравния министър, който вчера беше реваксиниран.

Всеки ваксиниран може да има достъп до сертификата си чрез електронен подпис. У нас такъв към момента имат около 200 хил. българи.

От началото на февруари личните лекари ще могат да го предоставят на тези, които имат поставена втора ваксина. Министърът обясни, че данните за човека, вида на поставената ваксина и други, свързани с процеса, се генерират автоматично.

Според министъра сертификатът ще отговаря на изискванията на всички държави-членки и беше категоричен, че България е готова в това отношение.

Ангелов не коментира дали представянето му ще се налага във връзка с някакви ограничения за пътуване, като посочи, че това са политически решения.

Ваксината е доброволна, свободното движение на хора е ценност на ЕС от самото му създаване, напомни той.

На брифинга беше представено и електронното пациентско досие към момента.

Министърът каза, че процесът по издаването на е-рецепти е бавен заради бавното внедряване на софтуера в аптеките. Към каря на март е-направлението ще бъде надградено и ще бъде възможно издаването му за всички диагностични процедури, извършващи се в доболничната помощ.

Към момента успяваме да се справим добре с контрола върху епидемията, отчете Ангелов.

Днес на срещата при премиера шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски съобщил, че всеки пети PCR тест е подозрителен за новия щам на вируса.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 179 Човек не вярват казвам им на работа те ми се смеят насреща какво говорим машко ще устоят кой ще се откаже да си пече *** на гърция имходи по екскурзийки малко ще устоят!
206
0
 
3
 
! Отговори
Газдов преди 3 години
Е колко да е уникален, като ще я бият по 2-3 пъти на година, на човек. Ако го издават и на хартия, което е задължително, защото 99% от ваксинираните са над 75, няма да ни стигнат дърветата да печатаме постоянно сертификати. От Екологична гледна точка е по-добре с чипирането и без това всичко, което се заклеймява като конспирация се случва до момента, какво са едни чипове. Може и като татуировка с баркод, Германия има опит в сферата.
205
0
 
13
 
! Отговори
Калин преди 3 години
Сертификат за ваксина срещу грип!?? Абе как не ви е срам бе!? И да го рекламирате по медиите!? Искате норода да поробите ли? И да турите на всеки сертификат с номерче? Безчовечни сте! Не ви е целта да помагате на хората а да им ограничите правата
204
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Усвоявате средства за борба с "неверна" информация?Триете политически некоректни новини, ми добре, всеки има право да си изкарва прехраната както намери за добре, НО от това истината не се променя.само казвам...
203
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най характерното но поддистическите режими е ЧЕ ЗА ДА СЪЩЕСТВУВАТ ИМ Е НУЖЕН ВРАГ.забележете свЕтът си намери и се обедини около общ НЕВИДИМ враг.Разбирате ли?
202
0
 
2
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 3 години
Намеренията на ЕК вижте в новината "Брюксел иска 70% ваксинирани в ЕС до лятото".
201
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честит ни либерален фашизъм. Полеко и бавно ни вкараха в в блатото на тоталния контрол....
200
3
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Преди всичко трябва да разберете, че вирус няма. Не, че "има нещо" или " има, но е изкуствено създаден". НЯМА! Точно този, с който плашат, НЕ СЪЩЕСТВУВА !
199
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги има начини щом има желание :). Определени хора ще могат да си закупят подправен сертификат, както си купуваха и фалшиви тестове, за да пътуват. Това е Бг реалността. :)
198
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надявам се вече повече хора да са разбрали, че театърът не е нито за пари, нито от грижа за вашето здраве(става ми смешно само като чуя как звучи).Власт е това което искат. Абсолютна власт над всеки един индивид.
197
0
 
15
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
От утре на власт в доминиона идват Сатанистите. Голямо натягане на нашите. Тази година паспорти, догодина чипове! Радвайте се. Някой още спомнят ли си жълтите еврейски звезди и Треблинка, Освиенцим, Бухенвалд....
196
1
 
10
 
! Отговори
Bili преди 3 години
ваксинацията няма де е еднократна, а годишна. изолационните лагери дето се организират навсякъде не са за ден.също така сертификата ще се дигитализира. след това - ще може да се засича директно в тялото (пачове с микроигли са в регистрация), така че това с мивката няма да мине догодина. винаги се чудех като дете - какво са правили немците и руснаците докато фашистите и комунистите са трепали из лагери хората...вече знам.
195
1
 
7
 
! Отговори
Принципи разни преди 3 години
Всичко е въпрос на пари, а което не е на пари - е на повечко пари. Все ще намеря познат доктор след 2/3 месеца, който да вземе някой лев, да хвърли в кофата амулката и да ме регистрира в компютъра като ваксинирано лице. А после ще ми издадете и това прословуто сертификатче, което уж няма как да се фалшифицира ... Има начини господин Пъдар- фашист - министър, има. Въпросът е принципен - след като ме заплашвате със заточение зад желязната завес е въпрос на принцип да не се ваксинирам под натиск
194
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам да се смея ли да плача ли !
193
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега, не вярвайте на конспиративните "теории" за ваксината и тичайте да ви боцнат. До тук всичко се сбъдна, но няма страшно, това което остава е все още "теория", не трябва да му вярвате.
192
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И така тихомълком, по терлички, с много "аа, това са конспирации, бе, хахаха, няма такова нещо!" и "вие *** вярвате във всичко, хаха" се пръкна сертификатчето.... После как да не вярва човек на конспирациите? Всичко, което "конспиративните теории" предрекоха, се случва в момента!
191
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мариана Николова 198Все още. Чети малко, че ще се обсъжда. Направено е искане от гръцки представител. В италианските медии не може да няма информация
190
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, сега се гради света в който ще живеят децата.Как ще ги погледнем като питат защо сме се крили и мълчали?!
189
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конспирации, а??
188
7
 
10
 
! Отговори
Мариана Николова преди 3 години
Нито една държава в ЕС не говори за подобен сертификат!Това си е политическо решение на ГРОБ!