Коларов: Готови сме на компромис, но няма разбиране

Ресторантьорският бранш остава в стачна готовност
Обновена: 20 яну 2021 10:34 | 20 яну 2021 10:28, Ния Христова
25
Коларов: Готови сме на компромис, но няма разбиране
Снимка: БГНЕС
"Готови сме за компромис за пореден път. Готови сме да подкрепим част от желанията на правителството и здравните власти. Но не виждаме готовност за компромис от тяхна страна". Това каза пред Нова ТВ Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България в отговор на въпрос дали заведенията ще подновят работа в момент, в който все още има забрана за отварянето им.
 
Той каза още, че браншът иска да отвори врати на 1 февруари, както беше обещано от властите. 
 
"Не можем да си обясним поради каква причина само ние продължаваме да стоим затворени, а ресторантите в хотелите работят", посочи той.
 
Според Коларов датата 14 февруари не е добър вариант, тъй като тогава става много трудна обработката на информация, свързана с помощи за персонала и компенсациите за фирмите.
Още по темата
 
"Предложихме компромис – да се отворят дневните заведения от 1 февруари, като се спазва отстояние, капацитета се намали и заведенията работят до 23:30 часа. На 1 март предложихме да отворят нощните заведения и да отпаднат ограниченията за дневните. Здравният министър обаче не е съгласен", посочи той.
 
Той допълни още, че браншът обмисля всякакви варианти, включително да се прибегне до така нареченият "италиански модел", при който заведенията отвориха въпреки забраните. 
 
"Оставаме в стачна готовност и в очакване  да видим какво ще решат властите утре", посочи Коларов и допълни: "Искаме само едно нещо – нашите колеги да работят. Това е възможност, от която сме лишени от много време и то само нашият бранш".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Ще отваряте, ще затваряте и така, докато затворите завинаги. По-добре си намерете друга работа, че кой знае още колко щамове ще се разпространят!
23
0
 
1
 
! Отговори
До отвратен преди 3 години
"тея безотговорни типове искат пандемията пак за пламне, хората да ***" Ми да умират вече и да се свършва с това лицемерие колко ще умрат? 5- 10- 15 милиона капака в морето на фона на общото население.
22
1
 
4
 
! Отговори
преводач преди 3 години
Готови сме на компромис ,но няма разбиране...превод...Предложихме на Тиквата 30% от оборота, но няма разбиране ...иска 50% минимум от оборота.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който си е декларирал реалният оборот,ще получи 20% от него,който не е,ще получи 20% от нищо! Който си е осигурявал персонала на пълен работен ден,то той ще получи 24 лева дневно,ако ли не-НИЩО!
20
3
 
3
 
! Отговори
чекмедже преди 3 години
Докато не ми напълните чекмеджето-----ще ви затварям, каза Тиквата и се облегна удобно на стола.....
19
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Февруарските празници почват от 1 и до 28 са всеки ден - от лозарските /на няколко пъти/, после Симеоновците и производни, св. Фотий и Валентин / два дни - 10 и 14/, ден на пчеларя и още....Как да не отвориш кръчмите от обед до ранни зори на следващия ден
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП ГЕРБ хунтата преди изборите физически ще изяде дървото а на изборите ще изчезнат в небитието
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с тоя британски щам ще отворят дедовия.....умря марко
16
4
 
7
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
Кого плашат т. нар. "ресторантьори"? Искат пак да почнат безконтролните купони, на които хората се заразяват, така ли? Заради печалбата тея безотговорни типове искат пандемията пак за пламне, хората да ***, така ли? Ако приложат т. нар. "италиански модел", трябва да има санкции по т. нар. "китайски модел".
15
1
 
5
 
! Отговори
УПОТРЕБЯВАЩ преди 3 години
и аз това казвам и повтарям, че малките квартални и селски кръчми трябва да работят за да могат пияндурниците да се срещат и да бистрят не само политика и футбол, а *** толкова мнага теми, като има ли коронавирус или не, трябва ли да се носят маски и какво ли още ... накрая ще се питат ТИ УВАЖАВАШ ЛИ МЕ, а като се прибер дома щеми врътне два-три шамара вместо един ...
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, аз наистина не разбирам защо малки заведения се приравняват по опастност за разпространение на вируса с дискотеки и нощни заведения!?! Какъв е проблемът малките да са отворени, а само заведенията, в които хората ще се напиват до безпаметност вечер да си останат затворени?
13
4
 
3
 
! Отговори
Не ме спами преди 3 години
Защото сте ***. Милиционерите си правят синдикат, учителите си правят синдикат и винаги си постигат исканията. Вие имате ли? Не! Е затова ви мачкат милиционерите.
12
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отваряйте без да ги питате тия мал-умници!Хунтата си отива!Свобода или смърт!!!
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бизнеса в сферата на заведенията от тук нататък ще навлезе в сериозна рецесия, защото според мен вече няма да е толкова привлекателен, ако знаеш, че ще те затварят два пъти в годинат за по няколко месеца и имаш определен брой на посетителите, а ти си инвестирал десетки хиляди левове - некакъв келепир. Моловете същата работа.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквам Бойко да излезе и да каже:''Всички ресторантьори и персонала да хващат лопатите и на магистралата!''Както каза преди за ай-ти тата
9
8
 
5
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Абе , дайте им на хората . Гладни са , само на сьомга и пържоли карат.Не са си сменявали Кайените вече втора година . Имат само по 15 апартамента .Дайте им . Ако нямате изтеглете или напечатате ...като правите.. идат избориСмърт на бедните
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква помощ от държавата бе?Защо не излезат да кажат кои са тия, които са взели реално помощ?Защото ще лъсне, че са само приближени до властта!Всичко е направено с такива условия, че обикновените хора да не отговарят!Защо не дадоха помощ директно на работниците, а не на собствениците на фирмите? Както е в нормалните европейски държави?
7
5
 
6
 
! Отговори
КОМУНИСТИ преди 3 години
вече има изказвания, че демокрацията била ФАШИЗЪМ, всъщност нашенеца в голямата си част иска да има социално контакти най-вече... в кърчмата с другите пияндета, а баровците страдат, че не могат да си организират ЕШМЕДЕМЕТА в луксозните заведения и да се хвалят как са платили 6-7 хилядарки
6
3
 
8
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Е и в Италия отвориха за ден, глобиха всички и отново са затворени
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На въпросът-защо не се възползват от помоща на държавата която е 20% от оборота?Отговорът на тоя с'мешник беше, ами просто не му се занимавало с оформянето на документи!Ами Аланкоолу,след като си декларирал средно дневен оборот от сто лева миналата година,разбира се че няма да си търсиш 20-те лева които ти предлага държавата!