Лекарите за случая с бебето, родило се с антитела

Малката Ема се роди в Пазарджик
20 яну 2021 20:00, Ния Христова
4
Лекарите за случая с бебето, родило се с антитела
Снимка: Pixabay
Бебе от Пазарджик се роди с антитела за COVID-19. Това е уникален случай не само за България, но и за световната медицина. Малката Ема вероятно се е заразила с вируса, докато е била в утробата на майка си. Лекари обясниха пред Нова ТВ какво точно се е случило.
 
"Имахме информация, че за раждане ще постъпи жена, която е преболедувала коронавирус. Очаквахме, че ще има проблеми при раждането. За щастие, бебето се роди напълно здраво. 24 часа след това му направихме тест за антитела. Бяхме много учудени, защото то се оказа с имунитет. Според научните статии, които сме прочели, се отрича вертикалната трансмисия. Предполагаме, че антителата са преминали трансплацентарно от майката", разказа д-р Здравка Пиронова, завеждащ в МБАЛ-Пазарджик.
Още по темата
 
"Трудно е да кажем дали бебето е преболедувало вируса. Майката и бебето са едно, докато е в утробата й. Случаят е много интересен, тъй като имаше промени в плацентата", заяви Илия Трайнов, който е началник на АГ отделението в МБАЛ-Пазарджик.
 
Предстои да бъдат направени повторни изследвания на бебето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уникален случай? Ми това е естествено за природата. Някаква шега ли е статията?
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите професори имат обяснение за сичко, сич-ко!
1
3
 
4
 
! Отговори
what? преди 3 години
Един път казват,че антитела е съпротивата на организма срещу ковид, друг път казват,че антитела = ковид19 ? Там казват,че бебето го е преборило,тук,че е заразено.И кво излиза,че pcr тестовете ако са положителни,значи,че имаш защита срещу ковид ??? Много ни объркаха ?! ЕДВА ЛИ БЕБЕТО ИМА ТОЛКОВА СИЛНА ИМУННА СИСТЕМА ДА ГО ПРЕБОРИ ???!