На 18-ти февруари отварят ресторанти и молове?

Диалогът с представителите на бранша е тежък
20 яну 2021 18:19, Нели Христова
42
На 18-ти февруари отварят ресторанти и молове?
Снимка: БГНЕС

Здравният министър Костадин Ангелов потвърди позицията си, че ако няма покачване на заболеваемостта от 18 февруари, ще отворят ресторанти и молове. А ако тенденцията се запази, две седмици след това ще могат да отворят и нощните заведения.

Министърът заяви, че няма да има разхлабване на мерките в отделни области с намаляване на заболяването, въпреки че такова предложение е било широко обсъждано.

"Вече нямаме клъстерно разпространение на заболяването. Имаме дифузно, така че това са нашите мерки, които ще предложим. Решения под натиск никога не съм взимал", категоричен е здравният министър.

Темата за отпускане на мерките за заведенията коментира и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

По думите му, диалогът с представителите на бранша е тежък - спорът е до колко часа ще работят заведенията и от кога да бъдат отворени.

Според Кунчев е реалистично масовата имунизация да започне в края на април, ако бъде одобрена ваксината на "Астра Зенека". На Кунчев днес беше поставена първата доза от ваксината на "Пфайзер".

"В четвърта фаза, когато всеки, който желае се записва при своя личен лекар и прави ваксината - то това е най-масовата фаза. Включително и хора, които не са здравноосигурени и нямат личен лекар, за тях пък ще осигурим възможност да се имунизират при екипите на районните здравни инспекции. така че това е фазата , в която всеки който реши ще може да се имунизира.", обясни доц. Ангел Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
при тези цени в ресторантите изобщо да не отварят да не можеш една супа дахапнеш на обяд нахал=ници
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е това "от когали" бе, селянин?Имаш ли завършен трети клас?
34
5
 
4
 
! Отговори
J преди 3 години
Цял свят затяга мерките, а тук ... някакъв с мазна коса (от когали ли не се е къпал) му се дава гластност! Помия !Е явно нама мърдане - от пролетта ще затворят всичко заради глупоста на някакви "конспиратори".P.S.: от 5G-то е да знаете - а сега можете да се намажете с ла**а и да се полеете с ур**а !
33
8
 
3
 
! Отговори
До политиците преди 3 години
Отваряйте да не ви отворим главите!
32
5
 
3
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
"Софиянци се правите,че не ядете кебапчета и кюфтета и пържоли от скара ли ???Ами не.Най-обичахме да ги ядем в Сърбия, заедно със страхотни разядки и хляб, перфектно обслужване и хубав алкохол.Чакаме сърбите да отворят заведенията, щото тук явно зависим от толерасти.. от ЕС и няма да го бъде.
31
7
 
8
 
! Отговори
Джон преди 3 години
Един лекар гледа интереса на съсловието си и нищо повече, за да може неговите събратя пак да могат да дерът пари в частните си кабинети. Тук нещата не опират до сребролюбие, а до оцеляване зад собствениците на заведения и магазините в МОЛ вете стоят маса хора- работници които от 3 месеца ги оставихте на произвола на съдбата да се чудят как да изхранват семействата си. Тук не говорим за намазаните лекари с частните практики и клники а за обикновения човек.
30
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поляците отварят на 1ви въпреки забраната. Свържете се с тях и го направете европейско събитие. Заедно винаги ще сте по-силни.
29
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Немската бабичка така ли нареди?То от 18-ти февруари ще си стане 18-ти май, повече от ясно е.Да започват да откриват лудници, ще им трябват.
28
13
 
5
 
! Отговори
Ckapa преди 3 години
Софиянци се правите,че не ядете кебапчета и кюфтета и пържоли от скара ли ??? По всички градове си е традиция хората да минат,да хапнат,да вземат нещо за вкъщи.Отделно тези,които идват от селата,ако не хапнат кюфтенца,все едно не са били в града.Обичат си хората да хапнат шкембенце,да откраднат приборите или солничката... да ни отварят,че не се живее така ! Тук не става въпрос за милионите на шефовете!
27
7
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Виждали ли сте картинката, дето един язди магаре и държи на пръчка пред муцуната му един морков?
26
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, помислете реално!Не е възможно да стоим затворени вечно!Ако се съгласим с това, става ясно, че все някога ще трябва да скочим в дълбоката вода.Всички ни е страх, но няма друг начин. Отваряйте всичко!
25
6
 
12
 
! Отговори
интересно преди 3 години
Защо на 18.02., а не на 17 или 19.02?!
24
12
 
22
 
! Отговори
6 преди 3 години
Отваряме на 01 02 . Не ти ли стана ясно дудук. Оправяй си скапаното здравеопазване ако можеш . Ако не чао.
23
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз предлагам да отворят всички, тея дето ги е страх да си бъдат вкъщи. От какво да се плаши толкова?Те пенсионерите не ги е страх от смъртта, за тях е спасение от мизерията.
22
12
 
4
 
! Отговори
Питанката преди 3 години
А защо не затворим всичко?
21
9
 
21
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Правителството докато се бори геройски с вируса, май е забравил да поръча ваксини. Оставка!
20
7
 
10
 
! Отговори
Ресторантьор преди 3 години
18 февруари, коя година?
19
8
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
След като на практика с това си решение правителството погребва ресторантьорския бранш, редно е Министерство на туризма да се закрие, а заради пълната си безпомощност да направи стратегия за справяне с кризата, правителството да подаде оставка.
18
6
 
7
 
! Отговори
И така... преди 3 години
Предлагам щом две седмици след 18 февруари ще се отварят нощните заведения,всички вкупом да посрещнат гостите си за добре дошли с националния химн.Горе-долу на 3ти март се пада.Тоест ще имат двоен празник домакините.
17
10
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
СТРАХЛИВАТА МУТРА , СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ОТНОВО СЕ ПРЕДАДЕ СЛЕД ЗАПЛАХАТА ОТ НЕПОДЧИНЕНИЕ !!!