Подкрепяме европътя на Сърбия, но напредъкът е според заслугите

Борисов и външният министър на съседката ни обсъдиха важни проекти
Обновена: 20 яну 2021 15:07 | 20 яну 2021 15:07, Веселина Йорданова
18
Подкрепяме европътя на Сърбия, но напредъкът е според заслугите
Снимка: Правителствена пресслужба

Ключови за България и Сърбия проекти са обсъдили премиерът Бойко Борисов и министърът на външните работи на Сърбия Никола Селакович, който е на официално посещение в страната ни.

Сред тях са автомагистрала "Европа" и "Балкански поток", както и началото на изграждането на интерконектора България-Сърбия. Интерконекторът ще даде възможност сръбската страна да получава втечнен природен газ от терминала в Александруполис, където България участва с 20%.

На територията на България трасето ще е 62 км, а стойността на обществената поръчка е около 144 млн. лв. Българският премиер изтъкна, че въпреки трудностите, породени от глобалната пандемията, активната работа продължава, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Тези проекти са от изключително значение за свързаността и инфраструктурното и енергийното сътрудничеството както между България и Сърбия, така също за региона и Европа", подчерта Бойко Борисов.

По време на срещата беше отбелязана и българската подкрепа за европейския път на Сърбия. "Напредък е възможен единствено на основата на собствените заслуги и индивидуалните постижения в изпълнението на критериите", категоричен беше Борисов.

Министър-председателят отбеляза, че България винаги е помагала и ще продължи да подкрепя всички свои съседи в името на социалния и икономически просперитет на народите в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.