Собственици на заведения излизат на "Марш към свободата"

Той е обявен за 27 януари
21 яну 2021 15:58, Ния Христова
70
Собственици на заведения излизат на "Марш към свободата"
Снимка: БГНЕС
Собствениците на заведения и ресторанти обявиха, че излизат на национален протест, след като Националният оперативен щаб и премиерът Бойко Борисов тази сутрин не дадоха ясни насоки при какви условия и кога ще могат отново да отворят обектите си.
 
От Сдруженията на заведенията настояват да могат да отворят от 1 февруари. По-рано днес Борисов обяви, че ще продължи да се наблюдава ситуацията с разпространението на коронавируса до 31 януари, както и че компромис ще бъде направен единствено по отношение на образователната система. 
 
Няколко часа по-късно в съобщение до медиите от Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) обявиха, че на 27 януари излизат на национален протест "Марш към свободата". Те призовават всички бизнеси, които са засегнати от ограниченията и забраната за работа, да ги подкрепят.
Още по темата
 
СЗБ и БАЗ са категорични, че пандемията у нас се управлява неправилно, а държавата е отнела правото на труд и препитание.
 
"Отново сме изправени до стената, след като месеци наред бяхме заблуждавани с подвеждаща информация. Ние оставаме единственият затворен бизнес на фона на тълпите в други сектори от търговията, които не са от първа необходимост! Единственото ни желание беше да работим. Неправилното управление на пандемията и държавата ни отнеха правото на труд и препитание. Без стабилни и задоволителни идеи и решения за компенсирането ни. Ние наблюдаваме, че затварянето не е временно, а се превърна в постоянно. Цената на затварянето доведе до спад в производството и потреблението. Последиците от това са загуба на работни места и фалирали предприемачи. За нас няма друго възможно решение, освен да обявим несъгласието си с тази поредна несправедливост и дискриминация спрямо бизнеса ни", заявиха от сдружението на заведенията.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
5
 
! Отговори
Пунта Кана преди 3 години
Смешници,обучете си персонала първо да уважава клиента които ви прави вас да съществувате,че ще ви дам един марш и една свобода.Научете се как се прави този бизнес или се скрийте в миша дупка,гнусно гранясало олио ви е целия бранш.Марш на къра при овцете.
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При връщането на заминалите за Великденските празници в провинцията, полицаите на Ив.Иванов и Хаджиев оставиха над 12 хил. коли да нощуват в полето и шефовете на полицията на София-град се заканваха да съдят шофьорите за вояжа в провинцията. Тази акция беше инициирана от тогавашния министър на МВР и не мина без благословията на ББ. На 02.09. през нощта полицаи и жандармеристи смляха от бой протестиращите студенти.Очакваме същото да стане с ресторантьорите и собствениците на заведения.
62
5
 
8
 
! Отговори
отвратен преди 3 години
Цяло лято отровно и прокиснато трио опи-каваше центъра на столицата ,сега остава и готвачите и сервитьорите заедно с шефовете им да маршируват - стига де навсякъде в Европа затягат мерките ,а кръчмарите поставят условия? Управляващите да не се правят на добри ,ами да им пуснат ситно ганкино .....
61
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко да им върне обратно високото ддс, ако отворят, нагли бе
60
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ще е след като генийте от ГЕРБ така и не се научиха да пишат заповеди.Занимания в спортен клуб може, във фитнес не може.В ресторант към хотел може, ресторант на улица не може.В магизини като Джъмбо, ИКЕА, Декатлон събота и неделя е фраш с хора,деца лазят по земята, всичко може, но магазин в мола не може.
59
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ресторнтче-квартално барче с 40-50 места.Трябва да си голям оптимист за да наречеш това Бизнес.Трябва да си голям наивник,за да вярваш,че този бизнесмен плаща реални данъци,осигуровки,че работи в съответствие със здравословните норми,че предлага качествени хран и напитки!Асортимента им се състои в по една,две или три бутилки алкохол,каса бира,безалкохолно,20-тина кюфтета,кебапчета или пържоли!Ако нещо свърши бегом до супермаркета и до там им силата!Та това са Бизнесмените и Бизнеса!
58
8
 
11
 
! Отговори
мак преди 3 години
Защо не изчакат до 1.02.? Ако и тогава не им отворят скъпоценните кръчми, тогава да протестират. Или е по-важно да покажат зъби и да заплашват? баце им намали ддс, отвори за през лятото, тогава не са протестирали с останалите срещу правителството, щото баце бе добър с тях. Сега е лош, нали?
57
5
 
15
 
! Отговори
Я се стегнете преди 3 години
Значи, става въпрос за ресторанти, барове и дискотеки, а половината по-долу пишат под общ знаменател за малкия и среден бизнес в България. Кръчмарството ли е станало малкия и среден бизнес в България?! То вярно, че куцо и кьораво отвори кафета, кръчми и ресторанти последните 10 г. щото това и се струва най лесно, а бъкел не разбират от тоя бизнес, ама много голяма част от малкия и среден бизнес си работи и изплаща и малкото помощи на кръчмарите.
56
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да ги ометем тия.Това е решението.
55
1
 
10
 
! Отговори
SarsCov2 преди 3 години
Този семестър, трябваше да правим финансов анализ за 3 години на Лукойл Нефтохим Бургас. Този гигант на икономиката, по официални документи е едва ли не пред фалит. Външните му услуги са много и скъпи, данъци ще ви плаща. Големия бизнес данъци не плаща. Големите хипермаркети изнасят всичко, а малкия и среден бизнес е този който издържа страната. Радвайте се че те ще фалират, не след тях и България ще фалира.
54
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всички които са против този режим трябва да излязат в подкрепа.
53
8
 
11
 
! Отговори
Едни и същи преди 3 години
Хора пишат тук и против и за. Много е грозно да се заигравате така с трагедията на хиляди хора и семейства. Много от тях наистина геройски оцеляват. Не е време нито за протести нито за разхлабване. Правителството изостава с компенсациите за бизнеса. Само пенсионерите получават своето редовно всеки месец.
52
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля ти се надей да сравняваш поръчките за в къщи сега с нормалната работа.Абсолютно нищо не покрива ие около двайсет пъти по нисък оборота.Тоест на двамата евентуално оставени готвачи от иначе двайсет човека цялостен персонал.А останалите кво правят ,живеят с 24лв за 55-60дни ,,помощи,, ха ха .Пълен *** е в Територията България..
51
11
 
13
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Нямам нищо общо с този бизнес , но ще подкрепя тези хора ....Ще се боря заедно с тях за свободата ни ....Истината е само една ,и тя е Свобода или Борба !!!!!!
50
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези шматароци изпълняват политически поръчки. Писна ми да ги гледам по медиите.
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като се има предвит ,че малкия и средния бизнес са тези които плащат данъци,големия бизнес данъци не плаща .
48
6
 
9
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Половината бардаци по кварталите работят и сега.
47
10
 
13
 
! Отговори
Мими преди 3 години
Хубавите ресторанти и сега си имат достатъчно работа, хората поръчват за вкъщи. Дупките и хитреците, които криеха оборот и осигуровки ..... кво да ги мислиш, те мислят ли плащащите данъци. Пито - платено от порядъчните граждани.
46
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравето и живота са над всичко друго...Който не му изнася това... да се изнася... към Марс,
45
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тези за какви се помислиха?? Я.............