Златните години в масовия туризъм няма да се върнат

Не става въпрос за изчезване, а за промяна, посочи доц. Алексиева
22 яну 2021 17:45, Красимир Ангелов
54
Златните години в масовия туризъм няма да се върнат
Снимка: БГНЕС

Златните години в масовия туризъм може би никога няма да се върнат, но поне можем да се опитаме да се приближим до тях. За тази цел обаче ще са ни нужни адаптация, сигурност, превенция, персонализирани решения и безконтактни технологии. Това заяви доц. Соня Алексиева, преподавател в НБУ и ПР експерт в областта на туризма, в предаването "В развитие"  по телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата
"Не бих говорила за изчезване на масовият туризъм, а по-скоро за преосмисляне, промяна, търсене на алтернативен и устойчив туризъм“, посочи експертът.

"Стимулиране на вътрешен туризъм, повече използване на безконтактни технологии, превенция и търсене на сигурност са тенденциите, които се забелязват в сектора на туризма в световен мащаб", допълни още Алексиева и продължи: "Асоциациите очакват по-бързото отваряне на границите за рестарт на най-засегнатия от пандемията бизнес".  

"Това, което ме притесни, е че белгийският премиер предложи всички пътувания, било то развлекателни или бизнес, да бъдат забранени, ако няма основателна причина за тях. По-късно това предложение бе одобрено от Германия", каза Алексиева.

"Трябва да мислим не толкова за забраните а с какво можем да ги заменим. Един от отговорите е търсене на алтернативен устойчив туризъм".

"Факт са песимистичните очаквания, че мегасъбитията никога няма да се върнат, но може би ще се преформатират групите и ще се насочим към това, за което се говори от доста години насам – да се търси здравен, спа и  wellness туризъм", коментира Алексиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
Джорджо преди 3 години
Не само че няма да спре а даже ще скочи с влизането на ваксипасс !!! Хората искат да пътуват и няма сила която да ги спре.
48
10
 
10
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Масовият туризъм с обезумели селфи маниаци тичащи с телефоните и оставящи купища с лай. На след себе си няма да го бъде вече, то е ясно. Нещата бяха излезли от контрол. Ер би енби, лоу кост флайтс и евтини дестинации остават само спомен в мемори картите и в ФБ. Честно, всичко беше една невъзможна истерия.
47
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно пък България е от най-добрите страни за туризъм ,само ,че ти явно не си излизал от панелката от Живково време...
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък Пешо, какви глупости говори. Кой се вълнува от СПА във Велинград, например. Само тия, които си описъл.
45
5
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Така като гледам нищо не е спряло всеки хотел със Спа е пълен тъпчат се комплексари по басейните и джакузита в които дори и да няма ковид сифилиса ти е вързан после отиват да ядат скъпи кюфтета вино да се лей и всичко това заради 2 хил. Снимки за фейсо ако се наложи и кредит теглят за уиекенда само и само да се покажат криза няма Българина е за кючека.!!!!!
44
7
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
туризма приключи за следващите няколко години като цяло!!!!НОВАТА КАМПАНИЯ ПАЗИ ДЕТЕТО ЩОТО ЛИЦА ПОД 18 НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ С ГОДИНИ!СВЕТА ВЕЧЕ НЕ Е СЪЩИЯ И СКОРО НЯМА ДА СЕ ПОПРАВИ!
43
2
 
14
 
! Отговори
Петър преди 3 години
До 42За теб няма смисъл. Има ракия, има тони стараро, вендъж в месеца с други пияници на риба. Само *** искат да видят Париж и Рим. Я всички у панело.
42
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна глупост, да ограничиш международния туризъм заради ковид и в същото време да стимулираш вътрешния, тва само празна гербава глава може да го измисли
41
8
 
7
 
! Отговори
прави са преди 3 години
Китайските туристи, вече няма да са толкова глу па ви да идват в Инкубатора на Уханска чума Европа, да подхвърлят някой и друг Юан на Евро-про ся ците без Индустрия и производство!
40
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е смисълът от туризма да ходиш на други места където нямаш никаква работа и да гледаш и да се дзвериш и да спиш в хотели и да ядеш в ресторанти?
39
1
 
18
 
! Отговори
Мангъра преди 3 години
Обаче златните години на бонусите за първа линия за мен тепърва предстоят!
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Димо ПушекаЕдни 120лв за ПСР няма да спрат никого бре.
37
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Така беше и при соца 80-те години.Веднъж на 10 години с влака на дружбата до Москва и Ленинград.След 10 години с кола - Румъния, Унгария, ЧССР, ГДР.
36
6
 
14
 
! Отговори
Димо Пушека преди 3 години
Да си стоят в коч ините . Аман от навлеци дето оср аха света.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вуйчо ВаньоВуйчо, някоя *** сложи ли веднъж прашки, не можеш да я върнеш вече да копае с мотика на село.Забрави.Не си прави илюзии.
34
5
 
1
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 3 години
Солидни аргументи излага госпожа ПиАр-ката от НБУ. Бих казал "пу, пу, пепел ти на устата". А дано, ама надали...
33
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навлизаме в период на глобален фашизъм, който ще свърши когато хората масово започнат да игнорират заповедите на фашистките власти.
32
4
 
12
 
! Отговори
така се прави преди 3 години
`Измамници от Великобритания ще атакуват българските курорти. Те ще съдят хотели за заразяване с коронавирус. Затова предупреди Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.`
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както е било пътуването и за западноевропейците преди 50-те години на 20-ти век когато е нямало гражданска авиация. Интересно приключение в чужди земи, случващо се няколко пъти в живота на богати хора.
30
4
 
27
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Кууурви сбогом, няма вече джипове джетовеНяма да ги има лудите купониХващайте лопата и мотика мациии