Захариева осъди арестите в Русия, според Нинова това е вътрешен проблем

Десетки се събраха на демонстрация и пред руското посолство в София
Обновена: 23 яну 2021 17:39 | 23 яну 2021 17:38, Веселина Йорданова
484
Захариева осъди арестите в Русия, според Нинова това е вътрешен проблем
Снимка: БГНЕС

Осъждаме арестите на мирни демонстранти, подкрепящи Алексей Навални в цяла Русия, и призоваваме да бъдат незабавно освободени.

Още по темата
Свободата на мирен протест трябва да бъде зачитана. Това написа в профила си в Туитър Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също коментира казуса със задържането на руския опозиционен лидер:

“Това е вътрешен проблем на Русия. На г-н Навални трябва да се гарантират правата и честен съдебен процес. От там нататък зависи от съдебната система в Русия“.

Днес протести в подкрепа на Навални има в много руски градове.

Десетки души се събраха на демонстрация и пред руското посолство в София, предаде БНР.

"Единственото оръжие на Алексей Навални е истината. А в Русия за истината се арестува. И ако правим аналогия с България, нашето мото е "Гледайте Русия и се сещайте за България", заявиха участници в акцията.

Протестът в София беше организиран от руския опозиционер Евгений Чупов, който преди година потърси политическо убежище в България. В подкрепа на Навални пред посолството дойде и лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

Над 120 руски граждани се събраха и пред генералното консулство на страната си и във Варна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
409
0
 
0
 
! Отговори
Богомил Трайков преди 3 години
За Нинова, какво да каже човек. Проститутката на Кремъл. Заедно с убийци и крадци. Та това е тяхната комунистаческа (социалистическа) история. Убивай, пращай в концлагери и т.н. Това е "вътрешна" история на Русия и днешната ИСТОРИЯТА на БКП - БСП.
408
1
 
3
 
! Отговори
гост преди 3 години
Ако путин пожелае да си купи изборите в БГ, ще го направи с джобните си парички. БГ е 7 милиона, , а само Москва е 14 милиона бе калинки прости, които разбират само от сила и еван , щото са ***. Гражданина Невални не е БГ гражданин бе ***, . Има си междунородни организации да скачат , ако са нарушени човешки права!
407
2
 
2
 
! Отговори
Ели преди 3 години
НАВАЛНИ Е АГЕНТ НА АМЕРИКАНСКОТО ЦРУНАВАЛНИ ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН И ОСЪДЕН КАТО КРАДЕЦ НА ПАРИ,А НЕ КАТО БУНТАР
406
1
 
2
 
! Отговори
до386 преди 3 години
До До КромуелНе, през 1944 г. товарищите и братушкоте "освободители" ни върнаха в каменната ера и оттогава не можем да издрапаме,ЗА РАЗЛИКА ОТ поляците,чехите например. Те са вече във индустриална ера
405
2
 
0
 
! Отговори
Бузов преди 3 години
Браво на гн Чупов и всички подкрепили каузата и самия гн Навални.Успех.Бъдете здрави.
404
1
 
5
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
"Барабар Петко с мъжете" е точното определение за "анонимничката" Захариева!!!Това "колониално правителство" "оправи" България и "случая с Македония",а тръгнало да се меси където не му е работата !!!!Очеваден е двойният стандарт и капацитета на " външно министерство" и кадрите, които се намират във него!!! Срам ме е такива хора да представляват България пред света!!!Да не давам примери,защото е безмислено.......
403
0
 
2
 
! Отговори
426 до 431 преди 3 години
До БългаринТи си българин, колкото аз -папуас! Българин не е местоживеене и просташка употреба на местния език Българин е почетно звание и морална категория! Така, че не цапай титлата!Ушанката е американска шапка, униформена във флотовете на САЩ, Канада, Исландия, Норвегия, Дания, Финландия и армиите на Русия, КНР, КНДР. В СССР е от 1941.Много глуппаво е да се опитваш да обиждаш по признак облекло, храна, традиции.Не се закачай с непознати! Понякога това отива на зле!Пази си зъбната формула
402
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И щина за САЩ - там, когато дойдеш с бала пари, не стои въпросът за зелена карта и поданство. Наши пари! Факт е, че хранехме с плодове и зеленчуци Източна Европа говори красноречиво за селското ни стопанство.А сега за теб и твоите прародители! Добре си ги описал, завършили висше на Запад. Къде? И са четЯли Ницше, като образования елит на Европа. Вай, и нашият "елит" до западния! Also sprach Zaratustra? Или и нещо друго? Чели са, щото е било модно! А можеха да почетат Кант, Хегел, Гьоте, Шилер
401
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
В медицината 4 към 5 степен означава ,че пациента е обречен на смърт. Обикновено се очаква да умре за 3 до 5 месеца.Представте си колко са нахални нашите политици да критикуват който и да е по света. Но не е тяхна вината , а наша защото сме егоисти и коне с капаци.
400
1
 
4
 
! Отговори
КОЛЬО НАЗДРАВЕ преди 3 години
ТОВА ИЗКАЗВАНЕ, МАЙ ГО Е ПИСАЛ НЯКОЙ КРАВАР ОТ АМБАСАДАТА
399
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
В световната класация за свободата на словото има оценка ,която като краен резултат показа 5 степени.Ние сме 4 към 5 степен.Нивото ни е по зле от Турция и Русия.Ние сме с африканските държави и други където има военни действия. В Европа сме на последно място.На практика всичко което чувате и четете е контролирано .В Македония и Сърбия са 2 степен на свободата на словото.Ако влезнете в техните медии ще откриете повече критики за управляващите отколкото сладки приказки
398
1
 
0
 
! Отговори
toti преди 3 години
абе добре си я карат!!1Ай са испуснали края и гледай анархия и още мизерия.
397
1
 
3
 
! Отговори
До 423 преди 3 години
Да, в НРБ имаше мощно селско стопанство с развита иригационна система. Влакът пътуваше от Пазарджик за Пловдив 15-20 минути покрай стъклени оранжерии. Земята обработена, в края на пролетта две коли с академици и професори обикаляха Северна и Южна България и даваха експертна прогноза за реколтата. Създадени бяха сортове, например половин Франция се засяваше с български слънчоглед. Раси *** - имахме най-добрите биволски стада в света, дето едно партайгносе ги изнесе за Италия и Венецуела.
396
1
 
5
 
! Отговори
: преди 3 години
Но одобряваме пребиването на деца от българската жандармерия , скрити зад колоните като престъпна банда и одобряваме кюлчетата и престъпника да обикаля с жипката , докато България протестира с месеци , е....ти лицемерието !
395
2
 
4
 
! Отговори
Захариева преди 3 години
Захариева да не говори много,защото ние сме доста по назад от Русия в свободата на словото.Има световна класация която показва ,че сме на ниво на Сомалия по свободата на словото.Преставете си Македония и Сърбия са пред нас. Мисля ,че и Турция е по-добре. Когато управляващите постигнат подобрение тогава да дават съвети и критики. Ние имаме държавна агенция за контрол на медиите,нямаме нито една независима медия,достигане почти монопол на медиите,монопола е в тясна връзка с управляващите.
394
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая да протестира ,не чухме да говорят глупост от Унгария ,Чехия ,Полша Словения
393
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям рев бе, как ли ще реват комунистите от герб след изборите. Ще носят отговорност за цялата си разсипия.
392
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нашенските дупедавси плачат сякаш тях са арестували. *** може и това да се случи.... Идат избори.
391
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което руснаците са ни дали, западът още не може да смогне да отнеме.
390
1
 
6
 
! Отговори
Българинът преди 3 години
В България не малко руснаци имаме,само в Стара Загора са над 1000!Братушки,какво да правиш!