Безработни от пандемията на протест пред МС, искат оставка на Сачева

Те твърдят, че все още не са получили никаква помощ от държавата
24 яну 2021 13:27,
39
Безработни от пандемията на протест пред МС, искат оставка на Сачева
Снимка: БГНЕС

Представители на неработещи заради противоепидемичните мерки дейности, които не са получили подкрепа от държавата, искат оставката на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева на протест пред Министерски съвет днес.

Демонстрантите са няколко десетки. Недоволните са собственици и работещи в заведения, фитнеси, образователни и танцови школи, актьори. Те поискаха оставките и на премиера Бойко Борисов, на вицепремиера Томислав Дончев, на икономическия министър Лъчезар Борисов, както и на Сачева.

За да се включат в демонстрацията в София са пристигнали и хора от други градове, които твърдят, че компенсациите за затворения им бизнес, които е трябвало да бъдат изплатени до края на миналата година, все още не са стигнали до тях. Става дума за обещаната от МТСП помощ от 24 лв. на ден, както и правителствената помощ за самоосигуряващите се и собствениците на фирми.

Хора, получили парите си, се налага да ги връщат обратно заради това, че фирмата им е включена в списъците погрешка.

Според данни на агенцията по заетостта, които по-рано цитира лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова, до края на декември одобрените за помощта от 24 лева на ден обезщетение за служителите са 14 500, но не е ясно колко хора реално са получили парите си.

Собственици на затворени фирми от Шумен, Плевен, Стара Загора и Бургас твърдят, че помощта, която е трябвало да бъде изплатена още до края на миналата година не е достигнала до тях и ще се включат в протеста днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
0
 
! Отговори
Simvola преди 3 години
Днес Манолова им е платила двойна наденица понеже е почивен ден. Странно защо не са отишли хиляди да за работят???
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая е калинка .. нищо не зависи от нея
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко човека са били?
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея кво още искат? Всеки ден да им дават по 1000 лв. ей така да си имат. Да са си намерили работа досега ако бяха наистина в нужда. Просто са жалки търтей!!!!
25
12
 
7
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
АЙДЕ СТИГА С ТИЯ ОСТАВКИ , БЕ...ХА,ХА,ХААААААААСТАВАТЕ СМЕШНИ И ЖАЛКИ!"БЕЗРАБОТНИ БИЛИ"...ЩОТО НЕ ИМ СЕ РАБОТИ ДРУГО , ОСВЕН ДА ВЪРТЯТ ДУПЕ У КРЪЧМИТЕ И ДА МААТ СТОГРАМКИ , НА КОРЕМ...БАЩА ТИ У КРЪЧМА ЛИ ТЕ Е ПРАВИЛ ,БЕ...ТА МИСЛИШ , ЧЕ ТАМ ТИ Е ФЪРЛЕН ПЪПА ПИЯНИЦА ТАКАВА...??!ДЕЕЕ...МОТИКА ..ДЕЕЕЕЕЕЕ...!
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1, какво земеделие януари месец? Да бе да има милиони оранжерийни площи, които така от нищото търсят работници. При намаляло потребление да не би в другите отрасли работата да се е увеличила?
23
11
 
12
 
! Отговори
Радев преди 3 години
До АнонименЗа да искаш трябва да си дал .Взимате пари под масата и после искате .Как да стане .
22
14
 
15
 
! Отговори
Ааа преди 3 години
Трябваше още в началото да пишете че протеста е на Мая Манолова. Да не се трудим да четем.
21
7
 
5
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
До АнонименА теб не те ли е срам да искаш като не си дал ни що .Аре чиба толуп
20
7
 
26
 
! Отговори
MC hammer преди 3 години
Още преди въвеждането на противоепидемичните мЯрки и извънземното положение, очакваният здравен ефект беше съмнителен, но икономическият беше напълно ясен, фалити и огромна безработица.Въпреки това, тиквениците продължават да твърдят колко добре управлявали кризата, като се опитват да я превърнат в катастрофа.
19
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ауууу нямал една стотинка ама от бракмата не слиза. Да му дадяли кредит, пък и безлихвен?! Я грабвай мотиката и марш обратно на село. Да беше поне малко се ограмотил вместо да мааш кИчеци. Как беше, "ритъмът на сърцето"? М? Хайде сега хвани ритъма на мотиката. И по-бързо, че май машината се справя по-добре от теб и май не си ми нужен.
18
3
 
18
 
! Отговори
Бойко Бандидата преди 3 години
Аз пари за подпомагане обещах само на "нашите фирми", на фирмите на Шиши, на Доган за да не фалират.На никой друг не съм обещавал да давам по 24 лв. на ден. Айде сега бегайте да играете.
17
4
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Крайно време е да я махат безполезна е само лъжи говори като Борисов хич не се интересува т от хората и от мизерия та която заради вирус ни съсипват живота Само пари 💸💰 и магистрали са им в главите Алчността ви ще ви убие не вирус или друго а алчността Нищо човешко няма в вас чуробанащина ви е по важна на всички Двоиния Стандарт трябва да спре особено от така наречените работодателите за едни да има щото си отвори ли краката и устата а др не са такиваСрамота бе Борисов срамота Борисов
16
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като нямате пари, теглете кредит. Все още има добри хора дето дават. По всички официални медии ви предлагат. Аман от мрънкачи!
15
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дебелият нали каза,че ще затворят само за три седмици през ноември?Ами сега вече е февруари!Да не обикаля като шумкарин по Родопите ами да отиде при хората и да отговаря.
14
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая не протестира,протестират гладните.Който не е бил безработен с деца през зимата,той не знае какво е.
13
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тарикатите които са плащали на черно на работниците сега искат помощ от държавата. Как да стане?
12
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маямата с костюмче от 3 бона протестира за 24 лв...........
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11Качестсевно а не количествено. Да умират слабите и болните, пък здравите напред и без това 99% оживяват от коронката. За какво ги лекуваме да умират.Това е твойта логика
10
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
24 лв в уж европейска държава. Не ви ли е срам бе