Протест пред МС заради липсата на помощи по време на пандемията

Недоволство изразиха собственици на бизнеси, служители и самонаети лица
24 яну 2021 16:09, Нели Христова
64

Забавяне при изплащането на компенсациите за бизнеса вдигна собственици, служители и самонаети лица на протест. Недоволните се събраха пред Министерския съвет и залепиха на вратата на ведомството листове с надписи "Оставка" и "Къде са ни парите".

Протестиращите хвърлиха и 25 лева, символизиращи помощта от правителството за служителите на затворени обекти.
"Какво се случи с обещаната подкрепа за първата вълна на Ковид-19? Средните фирми не получиха обещаните между 30 и 150 хил. лв. Т.нар. "големи-малки" не получиха обещаните 50 хил. лв.. Нито лев - вече една година. Фирмите, които работят, не получиха подкрепа за безопасни условия при труд срещу Ковид-19", заяви Мая Манолова, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Част от тях заявиха и, че не са получили никакво обезщетение за месец декември. Протестът бе организиран от движението "Изправи се.БГ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
1
 
! Отговори
Митев преди 3 години
Имаше 15-20 кланкьори на Манолова. Това им бе "протеста"!
54
3
 
5
 
! Отговори
Разочарован преди 3 години
Навсякъде по другите държави дори и тези който на са в европейския съюз раздадоха пари по егн само тук не дадоха!!!Защо трябва непременно да се запиша безработен за да ми даде държавата???Такива като мен са поне 1 милион българи ние не сме ли хора???Явно за нашите управници ние не съществуваме а ???Дайте ни парите който в преведоха за нас те не са за вас и мутрите около вас!
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А някои убеждават българите от чужбина да се били връщали!? Изгладнял родолюбец е като отровна гъба двойник.
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До православен патриотБорбата е за кокала. Накъде ти се клати мисленето го вълнува само онова, дето на мен ми се клати. Не може шепа платени келемета да се правят на революционери.В едни щати, дето уж учат света на демокрация, след една подобна сбирка имаше 4 трупа, тука ги галят с перце, ай сиктир.
51
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата нарина пари на ушевите некадърници и осигуряващите им работа хасматици на соцял. Даже парите на децата взе, да има за шкембеливите рушветчийстващи копанари и потомствени корумпирани трудоустроени непрокопсаници.
50
3
 
7
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ЧОРБАДЖИЙТЕ НА КРЪЧМИТЕ , ГО УДАРИХА НА ПРОСИЯ ОТ ДЪРЖАВАТА....ХА,ХА,ХАААА...ЕГАТИ УС РАНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ...!ПО-ДОБРЕ ДА СИ ПИЯ ИЧКИЯТА У ДОМА!
49
2
 
5
 
! Отговори
100-ГАРГИ ГРАЧАТ... преди 3 години
ЩОТО НИЩО НЕ ЗНАЧАТ....ХА,ХА,ХААААААААААА
48
3
 
5
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Човече, не ми давай наклон на мисленето ....На 48 години съм и въобще не си падам по кръчмсрските изпълнения ...Иначе си прав, че повечето не стават за никаква борба ...
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Историята потвърждава:И да псувате, и да не псувате, като дойдат изборите пак ще си ги преизберете :) Легнете си, починете си и не жалейте за доброто старо зло, то ще е с вас и вашия глас завинаги!
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
25 Това е примитивно разбиране за промяната, коя е гаранцията, че онези, които заемат местата на излезлите от парламента, няма да са същите като тях. Само обещания не са достатъчни.Левски го е казал:"Стани куме, да седна".
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
24 Борисов действа по европейските правила, в интерес на българите и държавата, докато Нинова и онези, които са зад нея, вземе ли власта , пълни своите и на съпартийците си джобовете,и действа в интерес на Русия.
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фирмите-фантоми няма да получат трети път пари от държавата. В Западна Европа е същото, спряха помощите и фирмите, които са на ръба, изпопадаха от бизнеса. Меркел си го каза, "държавата няма вечно да дотира бизнеса".Нужно е преструктуриране. Насочване към печеливш бранш. Тези протести нямат смисъл, още повече, че се използват от череп, Радев, БСП...другите, дори не бива да се споменават.
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
към 31ЗАЩО ВСЕКИ СМЯТА, ЧЕ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ ОТ ДЪРЖАВАТА, ЗАЩОТО ЩЯЛ ДА УМИРА.
42
10
 
7
 
! Отговори
Lina преди 3 години
А по темата какво мисли тулупа? Заща така " оглушително?? мълчи( това е от севда тв)
41
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До православен патриотКаква борба бе мен, я излез от филма. Крещят, викат, търкалят се като скотове и после като дадат парите - ядене и пиене по кръчмите.Това ли е "борбата"?
40
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уууоооуууу пари няма!Аууууу! шИ фалирВами! Нямаме пари за заплати!!!!И гледаш после как синчето на шефито си купило поредната спортна кола и поредния пистов мотор.Най- много ей тия "бизнесмени" лъжат и крадат държавата, укриват данъци, не плащат осигуровки, после искат държавата да ги измъква от батаците, в който "тарикатите" сами са се вкарали.Отрочетата им с 1200 лева джобни, а взимат стипендии с деклариран 1 лв доход на член от семейството.
39
7
 
11
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ХА ХА 30 ГОДИНИ СА ПРАЯТ НА ЧОРБАДЖИИ СА ТРЪГНАЛИ ПОМОЩИ ДА ДИРЯТ.
38
8
 
10
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Борете се , патриоти !!!! Борбата означава Свобода !!!!!
37
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БожкоФ, РадеФ, Бабикяната, Деса с Мецедеса и Мая Костинброската да вземат мерки! Гладен протестър - хоро не играй. Дайте им кинти и им гледай сеира как пак се търкалят като панаирджийски мечки по площадите, а майките от Системата ги убива ще водят пак деца инвалиди да чишкат в парламента.
36
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви помощи, кви 5 лева? Няма ли вече дубайски кинти, а другари?