Ангелов уверява: Може на ден да ваксинираме между 50 000 до 100 000 души

Темпът на ваксиниране зависи от доставките, организация има, посочи той
25 яну 2021 16:15, Красимир Ангелов
155
Ангелов уверява: Може на ден да ваксинираме между 50 000 до 100 000 души
Снимка: МЗ

"Организацията, която сме създали, дава възможност на ден у нас да бъдат ваксинирани от 50 000 до 100 000 души“. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който присъства на откриването на отделение по хемодиализа в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" - Стара Загора.

"За целта, като изпълнители, са включени лични лекари, лечебни заведения, както и мобилни екипи. Нямаме притеснения, защото темпът за изпълнение на ваксинационния план вече зависи не от организацията, а от доставките на ваксини в страната", уточни здравният министър.

Още по темата
Здравният министър посочи, че предвидените за страната ни количества ваксини, съгласно споразумението с Европейската комисия, са напълно достатъчни за ваксинирането на българските граждани. "Всички ваксини, които до момента получихме, са поставени, като вторите дози се съхранят във фризерите на отговорните здравни инспекции, т.е. България постъпи изключително консервативно, но далновидно. Ако не беше така, днес разговорът щеше да бъде за безотговорно поведение и липса на дози за 17 000 български граждани“" коментира Ангелов.

Здравният министър коментира и евентуалното възобновяване на работата на заведенията като посочи, че при предстоящите разговори с бранша ще разчита на диалогичност и разбиране.

В началото на февруари ще възобновим учебния процес в системата на средното образование, което касае близо 200 000 ученици, или 37,5% от учащите в класовете от 5-и до 12-и. Успоредно с това ще бъдат преосмислени и част от мерките в секторите спорт и култура. Ще наблюдаваме какъв ще бъде резултатът спрямо нивата на заболяемост и смъртност и едва тогава ще се обсъжда смекчаване на противоепидемичните мерки в други сектори, стана ясно от думите на Ангелов.

Здравният министър присъства на официалното откриване на отделението по хемодиализа в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ - Стара Загора. Това стана възможно, след като миналата година министерството отпусна 580 хил. лв. – капиталови разходи, необходими на лечебното заведение за ремонта и преустройството. Отделението вече разполага с 12 новооткрити поста, от които ще могат да се възползват 32-ма души, провеждащи диализното си лечение в университетската болница. Ще бъдат закупени и доставени и 8 диализни апарата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
5
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 3 години
Може и над 100 000 за ден , ама нема къде да ги намерите , даже и докторите отказват ваксинация .
121
0
 
7
 
! Отговори
Пен преди 3 години
А тоя министър не се ли ваксинира ? За какво е сложил тази маска ? Да не би да иска да ни каже тайно ,че всъщност няма смисъл от тази ваксина ?
120
0
 
9
 
! Отговори
Ганчо Мамуля преди 3 години
Абе всички ли психиатри избягаха от Бг.Толкова ли не остана поне един да бие по една инжекция на тоя с оскубаните вежди и на шефа му
119
0
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
Не само Че не мисля да се "ваксинирам" с този бълвоч измислен за 20 дни! Но и НЕ МИСЛЯ ДА СЕ ШЛАЯ ИЗ ЗАПАДА ТА ДА МЕ ХВАНАТ ДА СЕ "ваксинирам"преди да напусна границата на БГ!! А да видим как ще ме хванат на сила ГЕРБЕРИТЕ и ме "ваксинират"! До сега се "ваксинираха" само хипохондриците.Те и от сянката си се пазят даже,Сакън да не ги хване нещо!!! -:) Оставте хората сами да решат кой иска да го направи! Толкова болести съществуват ,че здраво место няма да ви остане ако решите да се "ваксинирате"
118
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е че то всички желаещи в България са толкова бе Ангелов, браво, ваксинирайте ги за един ден и да мирясаме с тия ваксини и да си гредаме живота
117
0
 
4
 
! Отговори
неизвестен преди 3 години
Само отчето се уповава на Бог и не е с маска.
116
0
 
13
 
! Отговори
българин преди 3 години
Преди малко гледах статистиката при масовият ТЕСТ на УЧИТЕЛИТЕ. И не прочитам нищо за сега по темата тук.Амиии с тази масирана акция"ГЕРБси вкара автогол! Доказателство Че нещата са кампанийни в цяла Европа! ЗАщо? От цялата гилдия учители ТЕСТВАНИ в България.ЧЕ ТЕ НЯМАТ И 10 ЧОВЕКА БРЕ Гербери?!!!Тоест Този "резултат" Не влиза даже и в графа ГРИП! Че то и ГРИП НЯМА СЕГА СЕ ОКАЗВА А?! Нямам думи честно!!!Фактите и статистиката сами говорят за себе си! И ни плаши ГЕРБ Че толкова и толкована ДЕН??
115
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123:Няма да е 2040, а 4040 година. Тези които искат да се ваксинират, нямат възможност, заради некадърността на любимците на народа ГЕРП (народът си ги преизбира няколко пъти!), а тези които не искат, те просто няма да влизат в сектантските истории на изборът на мнозинството от народа, а именно партията ГЕРП.
114
0
 
6
 
! Отговори
От преди 3 години
"Политико" са изчисли ли,че 70% от Българите ще бъдат ваксинирани през 2040 година.
113
4
 
2
 
! Отговори
Efbet преди 3 години
Приемам залози: българинът ще си преизбере Г*РБ, залагам трилион евро, срещу българинът ще се вразуми: залагам нула лева! Свържете се с мен, за да си вземете печалбата, на куково лято. "Умен и преумен" българино!
112
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали идват избори ще лижът *** на хората после ще ни го турят и народа ще е доволен че е ходил на мола да яде хамбургери
111
3
 
10
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Стига с тия попове и босильок ,бе! Айде свършете малко работа!
110
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Ангелов може и астронавт да стане, ама е малко вероятно.
109
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изхвърлям ваксините и решавам проблема,а коронавируса хистерията ще спре след около 3 месеца,така казаха в едни чужди американски медии,вярвам им!По-добре да не ги използвате,че имат и странични лоши ефекти върху здравето,това също го казаха в медиите.
108
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама друг път. 1 ваксина с предварителният преглед отнема 20 мин. 50 000 х 20 мин.= 100 000 минути : 60 =1667 часа дневно!Тия часове разделени на 300 места за ваксиниране / логистика, хладилници, консумативи и др. / значи , че на място неперъсната ще трябва да се ваксинира 8 часа.Този говори глупости и трябва да бъдат съдени до един за измама. Те 22 000 не са ваксинирали за почти месец! Лъжци
107
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коцето умния пак ръси глупости
106
2
 
4
 
! Отговори
кво преди 3 години
мхм 110, кво ти пука коя година, освен, ако не си любител ваксър, тая ваксина истинския резултат ще настъпи след много добро омешване до няколко години резултатите масово ще са явни, мен и вкъщи на златна тепсия да ми я донесат, не я желая, да си я сложи някой любител ваксър моята
105
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Професоре няма ли някой вече да бъде виновен за ситуацията?Изключваме богатите страни като Израел,ОАЕ,Бахрейн, Великобритания,САЩ и т.н. които вече има двуцифрено ваксинирано население,вземи отговори защо страни от нашата черга Румъния има-2.32%,Сърбия има-2.40% ваксинирано население а в България броят е само-0.38%
104
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и да може, ама кога? 2050г.? Лъжец си ти посредствено министърче! Нищо не става от тебе!!!
103
0
 
3
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
Ангелов е прав, както винаги, само трябва да платят на Били Гейтов за патента върху ваксиниращите комари и до края на юни всички сме с имунитет, денга, малария и др. екзотики