Мравката, която разбуни духовете: "За" и "против" книжка за еднополова любов

Пазете децата, написа в мрежата Ангел Джамбазки
Обновена: 25 яну 2021 10:29 | 25 яну 2021 10:21,
532
Мравката, която разбуни духовете: "За" и "против" книжка за еднополова любов
Снимка: Фондация "Сингъл степ"

Детска книжка, в която е включена история за еднополови двойки, разбуни духовете в социалните мрежи. В "Мравин и планетата гора" авторката с псевдоним Великан Василева разказва за мравка, която търси своя нов дом, а по пътя му памагат две крилати дами, които живеят заедно.

Героят среща и два мъжки лебеда, които са "заедно", защото се обичат. Книжката доведе до полюсни реакции и коментари сред родителите. Появиха се и коментари като "пазете децата", отправени от депутата Ангел Джамбазки.

Според някои родители историята е съвсем нормална и показва реалността. Те са на мнение, че така или иначе децата ще срещнат в някакъв момент от живота си еднополови двойки, а те като родители нямат притеснения да им обяснят житейската ситуация с книжка. "От както свят светува има еднополови двойки. Те са като всички останали", пише майка в мрежата.

Други обаче считат, че никога не биха купили подобна история на децата си и тя би могла да обърка нормалните им представи за семейството. "Мисля, че няма полза от такава книжка. Нито е поучителна, нито полезна за децата", пише друг родител.

"Идеята тръгна от необходимостта децата на еднополови семейства да могат да се припознаят с приказните герои от книжките. Те обичайно са първото нещо, с което децата растат. Те не намираха свой герой и това е причината такъв да бъде създаден. Това обаче е книжка за всички, не само за децата на еднополови семейства", разказва пред Нова тв Елена Генова.

"Функцията на приказките е да изследваме света. Има най-различни приказки и в тази възраст със сигурност не се влиза в много детайли. Децата сигурно няма и да обърнат много внимание на конкретната идея в приказката", казва и психологът Анна Жукивская, психолог от фондация "Сингъл степ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


532
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
387
0
 
3
 
! Отговори
херо преди 3 години
дали децата от еднополови семейства са искали такова семейство абсолютно насилие над безащитни деца и кои са тези фондации кой дава парите , тогава ще се разбере
386
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
българият георги парцалев макар и хомо не го натрапвал на децата или от екрана гей 433 съвсем безсрамни станахте , сексуални извратеняци , осъзнайте сексуалните си и психически проблеми първо после издавайте книжки , да възпитаваш нормално дете в хомосексуална среда е висша проява на егоизъм , заради този собствен егоизъм осъкатявате деца
385
0
 
4
 
! Отговори
херо преди 3 години
значи приказките създават стереотип , и това е много подмолно , едно дете ако от малко приеме че кумчо вълчо е педофил и води червената шапчица в къщи какво става , кой дава праи на тези извратеняци за такива подмени
384
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мразя хората, но мразя грехът, която се пропагандира.
383
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе вярно ли Радан Кънев се е абонирал за книжката?
382
0
 
1
 
! Отговори
Оферта към Наташка преди 3 години
Гледам на снимките от Фондацииката-Наташка най-става! Предложих й да сменя резбата, ама като за последно-да я" оправя" нея, ама първо отзад, та да ми каже как бих се чувствал. И като завършек -едно мощно изригване във сливиците. Ще чакам да видим ще приеме ли офертата! Други желаещи има ли да пробват Наташка? Па белким я върнем в правия път,поне ще научи нещо от нас.И хубави дудуци ще я научим да прави!
381
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е възпитание към едно полов живот и извращение.Никой не притеснява едно половите контакти та се толкова тръби.Еднополовите контакти ли са проблема на България????
380
0
 
7
 
! Отговори
Какво друго освен: преди 3 години
ГНУСНО!
379
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой нормален и интелигентен човек не против еднополовите контакти.Въпросът е че в ранна възраст когато характера на децата се оформя- както младо дърво може да обърне в различни посоки-, е по-добре децата да не се откъсват от традиционната биологична среда за кефа на някои извратеняци. Нищо не е само черно-бяло в детската възраст. И за някои деца е важно в коя посока ще поемат точно тогава определено от средата в която растат. Нека сами решат по-късно какви ще са. И пак ще си ги обичаме.
378
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"така или иначе децата ще срещнат в някакъв момент от живота си еднополови двойки"... е на тригодишна възраст ли трябва да става осъзнаването от детето за характера на еднополовите отношения, щом можело на 20 години например или на 50 да срещнат еднополови двойки?
377
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пазете децата, написа в мрежата Ангел Джамбазки..........Дишайки завидно "чистия въздух" в по-голямите български градове дали запазва повече децата отколкото приказката за мравин и едноположите хора?Българският артист Георги Парцалев нима не беше като "Мравин" но ни караше да се заливаме от смях! Едно не може да проумеят някои българи, обратен по подражание не се става!!!!Или се раждаш хетеро или хомо - Божа работа!
376
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Б- о-к- л-у-ц-и - това е думата за нещо излишно, което трябва да се изхвърли. Отнася се точно за книжката. Не знам на кой неразумник му е хрумнало да чисти всичко тук.
375
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** не купувам.Тази книжка не ме интересува. То по света какви ли не глупости се предлагат. Отговорност на родителя и учителите е да не позволяват на децата да имат досег с тях. Да си възпитават увредените *** собствените "деца" с тях.
374
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До орлинКатегорично не. Вождът Сиатл пророчески е казал "До идването на белия човек беше Животът. Отсега нататък започва съществуването" И други неща е казал и накрая ги е проклел. Вече ги застига.
373
0
 
12
 
! Отговори
Шикългруберов преди 3 години
Прекрасна книжка. Препоръчвам я на всички трансджендери, интерсексуални, кюсексуални, унисексуални и на всички 120 пола. Дори на либералните, модерни дами им препоръчвам, ако имате малки момченца, обличайте ги по-често с момичешки дрешки. Така ще им помогнете, когато пораснат, по-лесно да си изберат пол.
372
1
 
25
 
! Отговори
424, преди 3 години
Хич не е разтегливо понятието "нормален". Нормално е това, което е съобразено сприродата. Нейните закони са неизменни и неизбежни са последиците от нарушаването им. За разлика от човешките закони. Та когато природата е решила, че еднополови няма да създават поколение, то го е решила правилно. А когато човек нарушава природните закони , като позволява на сбъркани хора да възпитават деца, това не е нормално и последиците от това ще си ги видим /и ги виждаме вече/.
371
1
 
17
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Дойдоха на власт Байданистите и джендърите започнаха масова пропаганда! *** човеконенавистна политика. Нацизма бледнее пред тях, защото е засягал няколко народа, сега засяга цялото човечество! Хора, пазете децата си. Всичко е едно цяло - Ковид 19, РНК ваксините. *** идеологията, Фейса и терора в Америка!
370
0
 
4
 
! Отговори
орлин преди 3 години
Здравейте, някой по запознат с история и антропология да, сподели дали при североамериканските индианци да имат нещо джендърско в тяхната култура.Водили са войни и лов. Имат голяма духовна култура.Затова има много филми , книги и са обект на възхищение.Та може и живот без много социални усложнения.
369
1
 
18
 
! Отговори
ее преди 3 години
По-големи расисти и създатели на нови вредни стереотипи от либерастите фашисти няма. Водят света към някаква тяхна форма на фашизъм, в която всички, които не са п*****си и ЛГБТ са дискриминирани и подтискани по всякакъв начин.
368
9
 
4
 
! Отговори
Drd преди 3 години
Нормалноста е разтегливо понятие. В някои общества обрязват мъже и жени, в други гонят ***, в трети ги обичат. Ние трябва да изберем своята нормалност и просто да обясним на децата, че има и други, които са различни и толкоз. Няма кво да им набиваме нови нормалности. Нормалноста се определя за мен статистически. Статистически има повече хетеро от хомо. Тоест нормалноста е определна от природата. От там нататък е разнообразие и толкова.