Отчитат ръст на осиновените кучета в София през 2020 г.

През 2019 г. осиновените животни са били 945, а през 2020 г. те са 1321
26 яну 2021 14:02, Ния Христова
10
Отчитат ръст на осиновените кучета в София през 2020 г.
Снимка: Pixabay
През 2020 година 1321 кучета са били осиновени в София. През 2019 година техният брой е бил 945. Това отчете директорът на "Екоравновесие" Веселин Асенов, пишат от в. Монитор.
 
"Ръстът от една трета, който отчитаме, отдаваме на целенасочената работа в тази посока през последните години, както и станалата вече традиционна кампания „Осиновявай, не купувай“, с която са ангажирани  „Екоравновесие”, Столична община и не на последно място нашите доброволци от сдружение „Бандата на 1500“. През миналата година с помощта на Щройнерхилфе Бугариен успяхме да намерим осиновители на наши кучета в  Германия", обясни Асенов.
 
Екипите на "Екоравновесие" през изминалата година са прибрали 3450 кучета. 1499 от тях са били кастрирани и върнати обратно на местата, от които са взети. 
 
Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през миналата година за настаняване в приют са предадени 130 кучета. В общинската ветеринарна клиника "Връбница" за лечение са постъпили 351 кучета. 
 
Кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета продължа, като целта е й да се намали популацията и риска от изхвърляне на малки кученца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това означава, че има ръст и на изхвърлените. Защото не виждам бездомните да са по- малко. ***, не хора живеят тук.
8
1
 
10
 
! Отговори
До 3 Плевен преди 3 години
Адмирации за Човека с огромно сърце! И аз съм осиновила куче, изхвърлено от парапитеци и го обичам като дете. Моля ви, намерете истински хора, които да се грижат добре за изстрадалата душица. А на този, който го е пребил, дано да се намери мъж, който да го пребие по същия начин!
7
0
 
5
 
! Отговори
тт-7,62 преди 3 години
Прави ми слно впечатление, че "модата" да се отглеждат големи кучета в градовете отмина!Повечето семейства, особено в големите градове, предпочитат малки декоративни породи.В малките градчета и по селцата тенденцията за отлеждане на големи и силни породи кучета се запазва защото хората живеят в къщи с дворове пък и от гледна точка охрана, особено по селата.
6
5
 
1
 
! Отговори
Кучкари преди 3 години
Кучкари!
5
5
 
19
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Да осиновиш куче е добро дело, но нека и общините се размърдат и направят повече кучешки паркове !!!За децата е голямо забавление, за възрастните - още ангажименти :), но нека се радват децата !!!
4
3
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Ето един категоричен признак за особено високия ръст на икономиката и огромния успех при въвеждането на най-модерни технологии. Това е победа на демокрацията.
3
2
 
18
 
! Отговори
от Плевен преди 3 години
Преди две седмици някакъв *** е пребил едно куче до блока в жк. Сторгозия.Взех го и сега; на кучето му е извадно едното око (!), с другото не вижда.В къщи е на топло, хеми имам 50 кг азиатска овчарка.Големи грижи полагам, но .. след някоя седмица ще трябва да му търся жилище ...До сега беше на антибиотик, давам му капки за очи ...Обичам животните, обичам и хората ...Преди години осинових и ... дете ...
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз осинових 2 кученца и са на вилата. Исках едно, но бяха другарчета и нямаше как да ги разделя- стана ми жал. Сега дивеят и играят по цял ден- голяма забава.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милите душици.