Ангелов се чуди на заведенията: За какво протестират, за проявен разум ли?

Няма да се уморя да се боря за живота на всеки българин, каза той
Обновена: 27 яну 2021 08:33 | 27 яну 2021 08:31,
355
Ангелов се чуди на заведенията: За какво протестират, за проявен разум ли?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да се уморя да се боря за живота и здравето на всеки български гражданин, каквото и да ми коства и колкото и разговори да трябва да проведа. Това заяви пред Нова тв министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

"Озадачен съм от насрочения протест на ресторантьорите. Преди седмица имахме среща с двете асоциации, които организират днешното недоволство. На нея повече от 3 часа говорихме за техните проблеми. Основният им проблем, който изтъкнаха е, че има забавени плащания. Поканих моите колеги - министърът на труда и социалната политика - Деница Сачева, министърът на икономиката г-н Борисов, вицепремиерът Николова. Уверихме колегите от асоциациите, че до края на този месец те ще си получат парите. Това вече се случва", обясни здравният министър.

Още по темата

"Вчера разбрах, че днес ще протестират. Не мога да разбера логиката на протеста. Протестират за какво? – за проявен разум. А ако проявя безразсъдство? Ако за разума ми искат оставката, за безразсъдството какво ще ми поискат?", коментира още Ангелов.

"Намираме се в безпрецедентна здравна криза. На предпоследните места по заболяемост сме, не може с лека ръка да зачертаем всичко", каза министърът.

По отношение на ваксините здравният министър обясни, че у нас идват толкова дози, колко са договорени между фирмата производител и ЕК, която е упълномощена от НС да представлява България.

"България в момента участва в европейско споразумение и всички ваксини, които са за европейските граждани, ще бъдат в нашата страна. Ако издадем разрешение за ваксина за страна, която е извън ЕС, то то важи за всички страни в ЕС", обясни проф. Ангелов. На ниво ЕС вече текат преговори за руската ваксина и ако тя бъде одобрена, страната ни може да се възползва.

България вече е договорила 12 млн. дози. От всяка ваксина ще има по около 3 млн. дози, за да могат гражданите да избират, обясни здравният министър.

"Всяка ваксина се поставя, когато дойде у нас. Ние взехме решение да се запази втората доза. Ако не беше така, сега щяхме да водим разговор защо 17 00 граждани не са ваксинирани", каза още проф. Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един завършен егоист не може да разбере какъв е проблемът, когато ДРУГИ страдат.
293
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов ти си един мразен човек, а като станеш обикновен гражданин, кармата ще ти отдаде заслуженото.
292
4
 
5
 
! Отговори
Сашко преди 3 години
Мерките са за унищожаване на човешката раса!Global total reset програмата на ООН(частен клуб) е вече в сила,особено след стъпването на демонократите в САЩ!Затваряне на всички бизнеси,повтарям всички...въвеждане на единна електронна валута,затваряне на всички борси и банки(предстои),отнемане на всичкото имущество на хората в замяна получават по 150гр високо протеинова храна на ден,като им се плаща тока и водата!И помнете Бог е слязъл с меч на земята а не с молитва!
291
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
308тъжно"На моя приятел майка му почина в линейката,след като в три болнициса отказали да я приемат.Починала е докато линейката е пътувала към следващата болница."Тъжно...Претовари ли се системата с много пациенти, с болни липсващи медици да покриват поне смените, се стига до такъв фатален край, уви! Не лекува, а мори!Затова е важно да пазим мерки, да не скочат случаите за болница много!Затова учениците още не са всички в училище; затова заведенията още не работят с консумация вътре
290
7
 
6
 
! Отговори
Аман от спасители преди 3 години
До АнонименТози, който не иска отворени ресторанти може да не ходи. Семейството ми ще ги подкрепи, ако има неподчинение, като отиде на ресторант.
289
4
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До ПроСоТоМного са изпуснатите от психиатрията,не е само този другар.
288
5
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимени мен яко *** изкефи тая негова декларация!...Впрочем,знае ли некой въпросния "Ангелов" дали не е бил пациент на психиатричното ?..На мен поне много ми мяза на ИЗПУСНАТ от санитарите индивид..
287
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен собственици на ресторанти, граждани не искат отваряне. Чак толкова клиенти не са се затичали на ресторант.
286
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протеста е политическа провокация,някои извънпарламентаристи като Христо *** и Рада ги яхат,което е грозно.На срещата с асициациите проблема е бил забавени плащания,и ще бъде решен,сега изведнъж решиха отваряне на 01.02.,явно са се продали на инициаторите
285
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИскренЩели да отварят фитнесите!!!!!!!!!!Това ли е най-важното?Нещо което засяга 100 човека!Голям праз!Да ги затварят,и хората да ходят да работят,вместо да си губят времето!
284
1
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Омагьосан кръг: - Държавата третира хората като нейна собственост - пък самите хора искат Държавата още повече, да се грижи за тях - и роптаят с/у Държавата...
283
8
 
19
 
! Отговори
За какво ли? преди 3 години
за хляб, ***, протестират. на тебе заплатката ти върви нали, че и всички ние ти я плащаме отгоре на всичкото. заврете си "пандемията" отзад и довиждане
282
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
254Лай за минели"С трите фалита на България преди 1989, след промените май още един, това е резултатът!"Прочетете отгоре какво съм написал след първата запетайка.Имах предвид точно последното десетилетие - то е след промените!
281
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
284 Анонимен"Обаче останалите без работа сервитьори, бармани и готвачи, са длъжни САМИ да си внасят здравните осигуровки.От тази година здравните вече са по 26 лв на месец....Като забраняваш на хората да работят трябва да..."Затова ли са безработни? Техните работодатели да не им плащат дължимото?Добре, че има и свестни: работят, продават оттам, доставят, плащат, внасят и сме нахранени вкъщи!
280
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ангелов твоята заплата е не по малко от 5000 лева на месец. Затова не се учудваи .Защото старите хора са казали СИТИЯТ НА ГЛДНИЯТ НЕ ВЯРВА. За да повярваш ЖИВЕИ един месец с мизерните помощи тогава маи други ще ги бръщолевиш
279
6
 
17
 
! Отговори
Juls преди 3 години
Това ми напомня за арогнтните думи на една властимаща ''като нямат хляб да ядът пасти''.Нека днешните властимащи които не знаят какво е да се чудиш как да си изхранваш семейството, преди да почнат да бръщолевят да се сетят за нея и да не забравят че тогава през 1793г. последна дума имаше гилотината!
278
6
 
11
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Социалистите издивяват предизборно.Въпреки това подкрепям идеята за поетапно контролирано разхлабване на мерките.Някои са преболедували, други са ваксинирани. Нараства броя на хората с имунитет. Въпрос на личен избор. По новините трябва да продължат да предупреждават за да няма после: "ама нали отмениха мерките". Тази безотговорна пасмина не трябва да бъде консолидирана от пРезидента, Слави и КН.
277
4
 
16
 
! Отговори
arsenalfc преди 3 години
Икономика не се прави със заведения и ресторанти.
276
7
 
21
 
! Отговори
Искрен преди 3 години
България е на 2ро място в света по смъртност. Изпреварва ни само Лесото. Държавата изхарчи 5 млрд. за бойни кораби и самолети, а в същото време няма пари за животоспасяващи лечения и медикаменти за деца. Та, кво рече министър Ангелов - че здравето и животът на българите са приоритет ли?
275
8
 
12
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Този човек дори и професор да е си остава тъnak!