Откриват директна самолетна линия между България и Саудитска Арабия

Марияна Николова: Финализирана е работата по споразумението
27 яну 2021 11:07, Анисия Иванова
32
Откриват директна самолетна линия между България и Саудитска Арабия
Снимка: Министерството на туризма

Финализирана е работата по споразумението за въздухоплаване между България и Саудитска Арабия и в най-скоро време министрите на транспорта на двете страни предстои да го подпишат. Към момента е в ход процедурата по одобряване с Решение на Министерския Съвет на договорения проект на Спогодба като основа за водене на преговори и за упълномощаване за подписването й, при условие на последваща ратификация. След приключване на българската вътрешна процедура нашата страна ще има готовност за парафирането на двустранния междуправителствен документ. Очакваме процедурата да бъде приключена в рамките на следващите 2 седмици.

Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на разговора си с Абдулхади Алмансури, президент на Генералните власти за гражданска авиация на Саудитска Арабия. Двамата разговаряха в рамките на работното посещение на вицепремиера Марияна Николова в Кралство Саудитска Арабия.

Вицепремиерът информира, че откриване на директна линия между България и Кралство Саудитска Арабия ще улесни връзките между двете страни и ще даде възможност за стартиране на чартърни програми. Предвид географското си положение страната ни е "Врата към Европа“ за страните от Близкия Изток и предоставя достъп до пазар Югоизточна Европа с над 150 млн. потребители и общ пазар на ЕС с близо 500 млн. потребители, поясни тя.

България разглежда Кралство Саудитска Арабия като един от своите най-важни партньори в района на Близкия изток. Имаме амбицията заедно да изградим устойчиво, многопластово сътрудничество, което да покрива ключови сфери като енергетика, инвестиции, търговия, продоволствие, образование и борба с тероризма, заяви вицепремиерът по време на разговора.

Николова поясни, че контактите между двете страни не са нарушени, въпреки пандемията от коронавирус. И допълни, че българските експерти са в постоянен контакт със саудитските си колеги, като обсъждат различни инициативи в сфери от общ интерес. Важно е активният двустранен диалог да продължи да се развива интензивно, категорична бе тя.

В тази връзка, подобряването на въздушната свързаност между България и Саудитска Арабия би допринесло за увеличаване потока на пътници и товари помежду им и ще допринесе за активизирането на отношенията на всички нива между нашите две страни, информира вицепремиерът. Вярвам че това е стъпка в правилната посока и скоро между двете държави ще има директна самолетна линия, което ще доведе до значително увеличение нивата на туристическите посещения между двете държави, допълни тя.

От своя страна Абдулхад Алмансури благодари на вицепремиера за това посещение, както и на посланика на България в Саудитска Арабия Н. Пр. Димитър Абаджиев. Срещата е свързана с подобряване на нашите връзки в областта на гражданската авиация, уточни той. Искам да благодаря на краля, за това че развиват този важен сектор, тъй като той е връзката със света и по този начин можем да търсим възможности за партньорство в тази област, каза още той.  По думите му чрез добрите отношения и спогодбата ще се градят нови мостове между нашите две държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето от тук ще завърши плана с РНК ваксината. От тук ще вкарат втория вирус, за който бил Гейтс вече спомена. Това е Сарс Ковид 1. Всеки ваксиниран ще преживее бурно новия вирус и ще умре. Ето от тук Пеевски ще ограби България под пряко ръководство на Мафия-ТИКВА. Ще продадът бг агнешко от България на арабите, а Вие яжте турски домати.Глуп***ци, пак гласувайте за ТИКВА-ПЕЕВСКИ САТАНИСТИ!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Саудитска Арабия въпреки ограниченията на жените е една свърх модерна страна в сферата на технологиите ,инфраструктурата,медицината,жилищното строителство,водоснабдяването в пустинни условия.Те привличат мозъците в технологиите и иновациите от цял свят,не пилеят парите от петрола само лично богатство на кралските особи,а много повече в интерес на държавата.Постепнно се отварят и към правата на жените ,но още са далече от нормалността.
24
2
 
1
 
! Отговори
За какво е преди 3 години
Микой няма да отиде в тая смотана държава.Пълна глупост
23
1
 
0
 
! Отговори
разсмя ме преди 3 години
Тази флейтистка на винкела - няма ли протокол в министерството за да и подскаже, че на официални посещения трябва да метне една кърпа на косата?
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Не е за туризъм. Коридор за бягство е. Сега е по лесно и по модерно така, отколкото после с лъжица да дълбаеш земята. Сещаш ли се? :)
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой се застрахова. То тия са същите, дет танцува наш боко с едни саби там. Сандокан бре. Май за всеки случай си отваря директна линия. За началото на Април, може и да му потрябва. Щото ако е с прикачване, може и да го барнат, а така дирекшън баце. Предвидлив човека бре, тц тц.
20
3
 
2
 
! Отговори
Пашата преди 3 години
На Баце аверите - Хашим Тачи, бин Салман, Ерм ангал, оня, на Азърбайджан.. пък Сърбия и Русия са ни врагове, раиш ли.
19
1
 
2
 
! Отговори
обръщам внимание на преди 3 години
всички со росоiдиоти на кой свят живеят - гей пропагандата в Русия е забранена. На запад е държавна политика, приоритет. Първото нещо, което направи бай дЪн, беше да върне джендарите в армията.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предупреждавам всички селяни любители на Путин, в Саудитска Арабия ако установят, че си гей отиваш директно в затвора.
17
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
И кой нормален ще отиде н тази страна...Това е най-забранената за туризъм страна. Там няма никакви туристи, даже какъвто и да е иностранец е табу там. Освен това без алкохол, заведения, и пустиня +50 г. Много ми е интересно кой ще хоси там,...май на тях им е по-удобдно тук да одат на Слънчака и по к...ви
16
0
 
6
 
! Отговори
несведущ преди 3 години
А, с ИД!? Кога!?
15
0
 
3
 
! Отговори
Ще си наглеждат преди 3 години
изкупените от земи
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб са тотално ислямизарана партия.И какво ще става като открием директна линия с Ал Кайда.
13
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквоний явно ще емигрира там след изборите.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер-още арабски клошари щото малко има в София. Аре дигайте още дюнери,зурлите и маанетата на макс и яко джамии.
11
0
 
9
 
! Отговори
БГ в ЕС преди 3 години
Саудитите само могат да се учат от БГ службите как се убиват неудобни на режима, а не като Кашоги-клъц,клъц! Трябва по финно да се подхожда например с психотронно оръжие-инфаркт, инсулт,балконинг,а не да кълцате на парчета живи хора, дивашко е някак си!
10
0
 
16
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Фурми ша има ли, за един приятел питам.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъкмо се чудех с какво да пътувам до там.....Пфуу....
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тез няма пандемии з разходки и почивки
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тез няма пандемии з разходки и почивки