Бившият военен министър Георги Ананиев е починал от коронавирус

Тъжната вест съобщи Здравко Зафиров, знакова фигура в СДС
28 яну 2021 06:30, Анисия Иванова
32
Бившият военен министър Георги Ананиев е починал от коронавирус
Снимка: Pixabay

Бившият военен министър в кабинета на СДС Георги Ананиев е починал след усложнения от COVID-19. Тъжната вест съобщи бивш зам.-министър на МВР и знакова фигура в СДС Здравко Зафиров в профила си в социалната мрежа.

„С искрена болка, Ви съобщавам, че почина бившият министър на отбраната Георги Ананиев. Прекрасен, скромен, работлив човек и приятел. Почивай в мир, приятелю. Пазете се хора! Ковид не прощава!”, написа Зафиров.

“Светъл път на душата ти! Сбогом… Ковид те отне от нас, но няма да ни вземе спомените с теб”, прости се с него в социалната мрежа и Кремена Ананиева.

Георги Ананиев е роден е на 12 април 1950 г. в с. Косача, Софийско. Завършва техникум по металургия и механотехника в Перник. През 1974 г. завършва Висшия минно-геоложки институт в София. След обучение в Школата за запасни офицери “Христо Ботев” в Плевен е назначен за командир на взвод в мотострелковия полк в Момчилград. През 1996 г. е повишен в звание майор от запаса.

От началото на 1992 г. при първото правителство на СДС начело с Филип Димитров е заместник областен управител на Софийска област. През същата година е назначен за заместник-министър на отбраната по военно-икономическите въпроси.

През 1993 и 1994 г. е началник на управление в администрацията на Софийска област. 1995 – 1997 г. Ананиев е депутат в 37-то народно събрание с листата на СДС.

Член на Комисията по национална сигурност. Активно участва в разработването на Закона за отбраната и въоръжените сили.

Министър на отбраната от 12 февруари 1997 г., когато е назначен в служебния кабинет на Стефан Софиянски. От май 1997 г. е министър на отбраната в правителството на Иван Костов.

При ремонт на кабинета през декември 1999 г. е освободен от поста, на негово място за министър на отбраната е назначен Бойко Ноев. Ананиев става секретар по отбраната на президента Петър Стоянов. Предложението за назначаване идва лично от върховния главнокомандващ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво щяхте да ги правите тия ракети бе, кре тени? Добре, че ги нарязаха иначе още 15 години щяхме да плащаме милиони за подръжка.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По неговото време един познат водеше курсове за преквалификация на военни пилоти, кито знаеха, че ще бъдат съкращавани.И човека разказва - гледаш как млади и нахъсани момчета са тотално отчаяни, защото виждат как кариерата им се срива за има-няма няколко месеца.
24
6
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
До ОцелялОтСДС-ЧуматаФразата по скоро е " За мъртвия или добро или нищо разлчино от истината"!Учете история.
23
3
 
8
 
! Отговори
до КАНДИДАТА преди 3 години
Като гледам господ те е минал с 400
22
12
 
5
 
! Отговори
КАНДИДАТ ПРОТЕСТИРАЩ преди 3 години
Другаре комунисти , напразно се напиняте , БОЙКО ще ви мине с 200.
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БРЕЙ , ЧЕ МНОГО КОМУНИСТИЧЕСКИ *** ТУК....МНОГО ЗЛОБНИ , ХВЪРЛЯЩИ СВОЯТА ПОМИЯ , ВЪРХУ ВСЕКИ ......
20
5
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Много хубава реклама на модерната болест.Че е починал е ясно.Но с пропагандна цел,ако трябва ще ви го поднесат и като починал от марсиански вирус,донесен от извънземните.Важното е да има страх и паника.Милиардите печалба от ваксините чакат своето разпределение.А робството е в разгара си.Треперете!!!
19
3
 
17
 
! Отговори
ЕЙ ТАКИВА Иксперти преди 3 години
ни управляваха тогава при СДС, а сега при ГЕРБ. ШЗО Плевен, войник 2 години, уволнение , запас и ХОП - ВОЕНЕН МИНИСЪР. От армия дали е знаел повече от това къде е плаца, и къде столовата. ТИПИЧЕН КАРИЕРИСТ, с други думи КАЛИНКА
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за създания има по нашите земи като 17 , който се радва неистово. Това е тотална патология на комуно-гена.
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама защо ги оставяте тези лъжедемократи да умират от естествена смърт? Те ви провалиха демокрацията, държавата и европейското ви бъдеще. Никога няма да живеете охолно и достойно, като европейци, заради тези. Само гилотина и вендета за тях, и за най-големия демократ Боко Тиквата.
16
13
 
11
 
! Отговори
УРААААААААААААА преди 3 години
УРААААААААААААА ДАЙ БОЖЕ ВСЕКИ ДЕН ТАКИВА ХУБАВИ НОВИНИ ЗА ПОЛИТИЦИ,ДАНО БОГ ДА ГИ ИЗТРЪШКА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, СМЪРТ НА ВСИЧКИ ПАРТИИ НЕЗАБАВНО ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКАААА,МАЛОУ МНИ НАРОДЕЕЕЕ КОГА ЩЕ СЕ СЪБУДИШ ОТ МЕЧЕШКИЯ СИ СЪН И ИЗРИНЕШ КРАДЛ ИВИТЕ ПОЛИТИЦИ,КОГА БЕ МАЛОУМНИЦИИИИИ,ПОВ РЪЩА МИ СЕ ОТ ВАШЕТО БЕЗХАБЕРИЕ ИДИО ТИИИИИИ
15
3
 
9
 
! Отговори
maca преди 3 години
До ОцелялОтСДС-Чумата Приказката е - За умрелите или добро или нищо освен истината. Незнайно защо ние българите така я съкращаваме, когато се стигне до истината.
14
5
 
13
 
! Отговори
expert преди 3 години
Всеки може да се сети за периода в който е "дал" на държавата приноса за разграбване и разбиване на армията...90-97г..... Понеже не бива да говорим ЛОШО за починалите , нека помълчим........Има господ!!Продаденото оръжие в Сърбия облажи доста все пак....
13
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tози ли наряза ракетите? Благодаря ти Ковид?
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А най-големият кеф е , че отново има влак 4647!
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е ся кво да направя?Аз па да си кажа, че влак 3636 тази сутрин е с локомотив 44-191.
10
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС - сборище на некадърници и престъпници, които монополизираха демокрацията в България между 1989 и 2001 години. Първите унищожители на България.
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има Бог ...
8
6
 
8
 
! Отговори
празна бройка преди 3 години
назначена от ДС!
7
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДебораИмал е. Алкохолизъм, проблем с Панкреаса и Черен дроб. Иначе ковида го убил...Добре че дойде тоя ковид, иначе хората със заболявания щяха да живеят хиляди години. Всички са Дънкан Маклауд, ама ковида не прощава.