Български медици на корица на списание по неврохирургия

Това е екип от болница "Св. Иван Рилски", начело с доц. Станимир Сираков
28 яну 2021 15:58, Ния Христова
11
 
Български медици са на корицата на най-авторитетното списание по неврохирургия в света. Признанието е във връзка с лечението на тежки мозъчни аневризми със специален уред. 
 
"Това признание на световно ниво, разбира се, прави ни горди. Патриотизмът не ни е напуснал по никакъв начин, много е приятно чувството да кажем, че България е припозната и се знае къде е България, когато видят нашите постижения", каза началникът на Референтния център по мозъчно-съдови заболявания към УМБАЛ "Св. Иван Рилски“ доц. д-р Станимир Сираков пред Bulgaria ON AIR.
 
Екип от неврорентгенолози и неврохирурзи от болница "Св. Иван Рилски", начело с доц. Станимир Сираков, са пионери в лечението на тежки мозъчни аневризми с уреда Команечи. А успехите им с този иновативен за България и света метод наистина са впечатляващи. Работата им попада на корицата на най-престижното списнаие по неврохирургия за месец февруари. 
 
Лекарите са категорични, че с този иновативен метод и устройството рискът е сведен до минимум. До момента са лекувани над 200 пациенти. В публикацията в авторитетното медицинско списание е поместен опитът със 118 от тях. Доцент Сираков и неговият екип работят съвместно с неврохирурзи, рентгенолози, реаниматори в името на благото на пациента. 
 
"Целта на тази екипна работа е пациентът, освен да бъде третиран от аневризмата, да бъде излекуван с всички усложнения свързани с това заболяване, да бъде гледан добре в реанимация по най-добрия начин, да може комплексно пациентът да си тръгне в добро състояние от нашата болница", коментира доц. Сираков.
 
Той споделя още, че получават непрекъснато поздравления от свои колеги в чужбина. 
 
"Получаваме непрестанно поздравления отвън, много големи имена, които казват "Браво, много стремглаво се развивате, на гребена на вълната сте", тяхното признание за нас значи наистина много", добави специалистът.
 
Доц. Сираков казва, че се гордее със специализантите в "Св. Иван Рилски" и техният летящ старт. Според него дори се нареждат до светилата в тази област на медицината. Убеден е, че има бъдеще за лекарите в България и пред него никога не е стояла дилемата дали да трупа опит у нас, или зад граница. Вече 11 години доцент Сираков е посветен на неврорентгенологията, която той определя като стремглаво развиваща се част на медицината и мечтае за едно. 
 
"Да развием наистина една добра школа, да развием неврорентгенологията в България на ниво, в което българските пациенти имат достъпна до световната медицина", добави доц. Сираков.
 
Признава, че медицината за него не е просто професия, а страст. Вярва, че медицината в България е на високо ниво и пациентите трябва да имат доверие в лекарите. А самочувствието се придобива с времето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
GodisSavior888 преди 3 години
До Анонимен 5Списанието изглежда се казва Neurosurgery, корицата можеш да видиш в Туитър акаунта на д-р Станимир Сираков, видях го като снимка и във Фейсбук към д-р Луис Алберто Ордониес Солорио. Предполагам, че е предпечат, защото изданието е за месец февруари.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се казва списанието където са на корицата бе ейййй. Днесаааа.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхотни лекари и екип! Много благодарности към доц. Сикаков и доц. Минкин както и към целият им екип от специалисти. Най-важното, че ти дават надежда и увереност да се пребориш с болестта. Супер са! В клиниката по рентгенология и неврохирургия работят много специалисти и въобще на са стигнали там просто така.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е, първо специализират само синовете и дъщерите на доцентите и професорите. Останалите пари или връзки. Масата не могат да специализират.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МарияВ тези клиники не попадат най-талантливите и най - добрите лекари.За да се класираш не става и с пари.Трябват връзки от високо ниво. Най-добрите,талантливи и умни лекари нямат шанс ако не са от горните.И така е от край време.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое е списанието бе, как се казва?
4
2
 
10
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Въпросният доцент не е неврохирург, а ренгенолог и е доста протектиран, той знае от кого.Истинските неврохирурзи от същата болница трябва да му го напомнят.Те са истинските майстори, така, че по-кротко.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Mалко ни трябва за да задържим истински отдадените и добри специалисти в България!
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! Най после добра новина
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето това са истински БЪЛГАРИ: дай им да се учат и да имат подходящи средства и се изкачват веднага нагоре и получават и признания!Дано да има повече кати тях и за в бъдеще!