Много питбули в приютите чакат да бъдат осиновени

Какво трябва да знаят бъдещите собственици на тази порода?
Обновена: 28 яну 2021 10:41 | 28 яну 2021 10:37, Ния Христова
51
Много питбули в приютите чакат да бъдат осиновени
Снимка: Pixabay
В приютите за кучета все повече попадат животни от така наречените силни породи. Най често - питбули. В София започва кампания, насочена към хората, решили да си вземат куче от тази порода. 
 
От "Екоравновесие" намират женския питбул Мъфин преди около два месеца в столичния квартал "Малинова долина", съобщава bTV. Тя е била транспортирана до ветеринарна клиника, където е била прегледана обстойно.
 
"Мъфин е във видимо добро състояние и е енергична за разлика от стотиците други кучета от същата порода, които попадат при нас и които са в доста окаяно състояние. След нелеки процедури се опитваме да ги възстановим, ресоциализираме и предоставим на граждани, които искат да ги осиновят", разказа директорът на "Екоравновесие" Веселин Асенов.
 
Между 30 и 40 питбула пребивават месечно в приютите на общинското предприятие. През последните месеци има скок в изоставените кучета от тази природа. 
 
Веселин Асенов добавя, че Мъфин най-вероятно е била купена, за да участва в незаконни боеве, но не се е получило и е била изоставена.
 
"Хората трябва първо да са наясно с опцията за осиновяване. Трябва да са наясно и с отговорността, която поемат. Трябва да инвестират в животното, да го опознаят и да се съобразяват с нуждите му. Държим стопаните да осъзнават отговорността, която поемат, сдобивайки се с куче", каза Нина Огнянова, председател на сдружението "ВОТАН - нов живот за питбула".
 
Според нея питбулът е порода, която изключително много се привързва към човека. Не се очаква да проявява агресия към хора, но да изпитва нетърпимост към себеподобни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравейте, периодично попадам на постове и новини свързани с тази порода и в повечето случаи ги подминавам, но този път се зачетох в коментарите и нещо ми кипна.Омръзна ми да чета постове в които изрично се подчертава тази конкретна порода..какви били и защо били..че то и Лабрадори нападат малки деца...Истината е че у нас трябва да има училище за хората които взимат домашни любимци, без значение дали ще е хамстер,риба,котка или питбул!
38
0
 
4
 
! Отговори
КоКо ДЕНЕВ преди 3 години
Лоши кучета няма. Има прости хора.
37
6
 
6
 
! Отговори
питбули преди 3 години
Макар и рядко с напредване във възрастта представителите на тази порода може да нападнат стопаните си и да ги разкъсат на парчета.Не случайно в някои държави отглеждането им е забранено със закон.
36
7
 
7
 
! Отговори
Ако искам, преди 3 години
да си отгледам тигър, ще ми разрешат ли? Нали си е котка!? Изобщо държавност имаме ли, или една шепа НПО ни разиграват играта. Искали кучета да отглеждат, утре някой ще иска прасе да си отгледа в апартамента, и това ли може, а се смееха, че игани вкарвали коня си в банята!? Кучето по чисто ли е от коня? Не съм виждал кучкар да прибере *** на кучето си, а те *** *** като на човек. После ревем, че децата се разболяват, а Боковите мутри спят и само ни рекетират. Мислете за изборите, кафа!
35
8
 
12
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Това е порода агресивно куче , която трябва да бъде забранена в света !Създадена е в САЩ кой ги знае за какви цели, но не е другар на човека !Особенно опасна е за малки деца , малки домашни любимци и за минувачите по улиците!
34
0
 
14
 
! Отговори
кръстоносец преди 3 години
Трябват едни задължителни курсове за правоспособност, както при шофиорите, понеже повечето хора нестават за тая работа. това не са играчки за един ден, а живи същества. неможеш да го вземеш като е малко и сладко, а после като поотрасне да го изхвърлиш. ми не ги взимайте...! не да пълните улиците с тях.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те може да са много мили с хората, но другите кучета ги убиват на място. Мен лично ме е нападал един такъв когато моето куче беше бебе, ей така се разхождаше и 200 лв. после за животоспасяваща операция на кучето.
32
0
 
7
 
! Отговори
Вземайте преди 3 години
Но ако кучето ви нападне човек или животно, ефективно 2 г. затвор за вас и 10000 лв. глоба.
31
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години осинових питбул от приют кучето е било пускано в боища и след загуба са го изхвърлили. Вярно друго животно около него не можеше да припари, но към хората беше пълен лигльо няма значение кои е насреща все беше наврян в ръцете на някои да бъде гален. Това че породата се използва предимно за незаконни дейности не бива да дава мнение за цялата порода. Дават породата като една от най добрите породи за семейно куче.
30
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре да ги евтаназират защото това е агресивно глупаво куче което никога не може да бъде опитомено напълно.Когато е в ярост не се подчинява на команди колкото и да е дресирано.Освен това е напълно способно да убие дете,слаб или възрастен човек.Откакто ме нападна едно такова а глупавият му собственик стоеше надалеч и се заливаше от смях нося нож в себе си.При следваща такава случка няма да се поколебая да го очистя тоя скапан ***.
29
4
 
14
 
! Отговори
До падаря преди 3 години
Няма куче което да не хапе. Това че като цяло дадена порода е описана като мила умна и добра за семейство винаги има изключения. До колко е добро и спокойно едно куче много зависи от възпитанието му и все пак може да се обърне и да те ухапе. Гаранция няма
28
2
 
19
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
С питбулите точно децата са проблем. Собствените са част от глутницата и са недосегаеми питбула няма да ги нападне никога. Проблем в парка доста често са чуждите деца, викат , бягат , плашат се и това може да обърка кучето колкото и да е тренирано. Затова питбул на каишка и с намордник. Това е правилния начин. Хубаво е да е кастрирано също.Това важи за всички големи кучета. Това си е вълк каквото и да се говори :)Има глутница има алфа и т.н.. ...
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Определено не бих си взела възрастен питбул. То и млад не бих си взела, но поне там имаш някакъв шанс да го възпиташ и да избегнеш неприятни ситуации. С възрастен, който са изхвърлили вероятно точно защото е хапал хора, си е огромен риск. Трябва да познаваш много добре породата и да нямаш малки деца наоколо за по-сигурно.
26
0
 
20
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Shark: Супер радвам се за теб. Аз също имах, но задължително чипирано, ваксинирано с паспорт и платен данък. Навън ако винаги си нося торбичка и прибирам и хвърлям акото в най-близкия кош. Кучето задължително го водя на каишка. По голямото е с намордник. Винаги може да се случи да има деца наоколо и те могат да се изплашат или да изплашат кучето и то да реагира неподходящо примерно да захапе някое дете.Когато се прибера го къпя, давам му добра храна и сме щастливи.Така се гледа куче !
25
8
 
6
 
! Отговори
WildHorse преди 3 години
Немската овчарка е върхът. 85 кг. Идеална е за пазач. питбули митбули ги яде за закуска
24
0
 
9
 
! Отговори
Изненада преди 3 години
Аз си взех немска овчарка от приют женска ,много умна и мила.Казаха ми, че е оперирана и "кастрирана" ,дори имаше следи от операция е след 45 дена роди само едно кученце .Веднага му намерих стопани ,но все пак си беше изненада де.
23
3
 
21
 
! Отговори
dmx преди 3 години
На собствениците на питбул и кане корсо да им слуша нонстоп полицията телефоните. Убеден съм, че престъпността сред тях от около 10 000 процента над средната.
22
3
 
14
 
! Отговори
Роко2 преди 3 години
Подобни сериозни породи се вземат на 45 дена ,след 6 тия месец вече е късно за стъбилна връзка и възпитание.Това по телевизията са шменти капели.Стари кучета само ако са до 7 кила породите...
21
1
 
21
 
! Отговори
Агроном преди 3 години
Във базата на стопанството имаме 2 Кангала,1 Ротвайлер,1Немска ,1Кане и един Пинчер.Е пинчера е най- добрия пазач.
20
3
 
11
 
! Отговори
Падаря преди 3 години
На върха на класацият по случайни ухапвания на стопанин са :1 Голдън редривър,2 Немска овчарка и 3 Дакел.Все породи смятани за мили,умни и безобидни.