Ангелов: Дозите ваксини в момента ще стигнат за ден-два

"Зелените" коридори не компрометират процеса, подчерта министърът
130
Ангелов: Дозите ваксини в момента ще стигнат за ден-два

Ако ваксините на АстраЗенека дойдат в събота, сме създали организация да стигнат максимално бързо до ваксинационните центрове.

Общопрактикуващите лекари ще получат 50% от тази доставка, съобщи здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ.

Още по темата
Очакват се ваксини на Пфайзер през март, а днес са пристигнали 12 хил. дози от Модерна.

Ангелов обясни, че до края на август сме очаквали над 4 млн. дози от АстраЗенека, а в крайна сметка ще пристигнат 40% от това количество.

Светлината в тунела е ваксината на Джонсън и Янсен, одобрението ще стане вероятно следващия месец. Тази ваксина е на същия принцип на действие, тя е аденовирусна, обясни министърът.

Той каза още, че кризата е световна и решенията трябва да са бързи и оперативни.

Ангелов уточни и че наличните дози от ваксини в системата в момента ще стигнат за ден-два и ако такива пристигнат в събота, "ще удържим положението".

15 168 са ваксинираните в "зелените" коридори, съобщи Ангелов. По думите му проблемът не е в тях, а в забавянето на доставката и "зелените" коридори не компрометират ваксинацията по фази от плана.

17 518 ваксини са направили до момента личните лекари.

Ангелов обяви, че над 13 хил. лекари вече са ваксинирани с първа доза и около 11 хил. с втора. При педагозите близо 20 хил. души са ваксинирани с първа доза, също толкова са имунизираните служители в основните сектори.

При възрастните хора над 65 години 14 296 са с първа доза. 2347 от заетите в изборите са ваксинирани с първа доза.

Ангелов каза, че план Б ще се изпълнява през март - заявили сме повече дози от препарата на Модерна - 85 хил. и са проведени разговори с Германия и Франция за доставка на 1 млн. дози от ваксината на Пфайзер.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
1
 
! Отговори
Масовик преди 3 години
Страшна масовизация на ваксинацията, яко ще се ваксинираме!
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано след изборите, се намери някой по-кадърен от ботокса, че в момента здравоопазването лети с бясна и яростна скорост назад и направо към нищото.
109
0
 
0
 
! Отговори
buenos dias преди 3 години
Абе некой знае ли къф е ефекта от ваксата ? ако има ваксинирани да се обадят да кажат като как се усещат ? По скалата от 1-10 като 10 е нирвана ? поздрави от шпаньолско
108
0
 
3
 
! Отговори
Икономист преди 3 години
Дълговете или задълженията на предишното му шефско място са за милиони. Така е при Герб. Колкото определен човек е по-некадърен, толкова по-голям шеф е в страната. Честито на финансовите експерти от управляващата партия. както и на гуверньора на БНБ-то. Димитровден е чак през декември, а дотогава на финансистите като Николай Василев ще им се завъртят главите от смятане !
107
0
 
3
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Този ще е доста по-добре да каже с колко милиона евра остави Александровската болница, преди да стане министър в правителството на Мутрата от Банкя. Омръзнахте на умния български народ с пресконференциите и брифингите си. Проблемите на лекарите са си изцяло техни ! Честито на вече безработните политици, депутати и министри.
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ботокс, перука остава и силиконови устни и гърди да си сложи
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя с перуката можеше със същият успех да шеф на футболния съюз.
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо тогава отворихте зелени коридори? Вие ли взимате решенията или тоя дето каза незнаейки за какво става дума ЮРУШ НА ВАКСИНИТЕ? И нали точно Ангелов каза има ваксини за всички. Защо ни лъжете!!!
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недей,бе Ангелов.Ще вземеш пак да се разплачеш и да покажеш пръстче на производителите.А те така ще стреснааааат,ама така ще се стреснааат....
102
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
На зелени таласъми само зелени глупости са им в главата. Не знаеха колко ваксини имат и колко ще получат, но Баце отвори зелените коридори?
101
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия една година по цял ден за вирус говорят. Явно нямат друга работа. И какво се промени?
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ке си го преместя фара от другата страна на борда. Ракията не свършва, има много от старата реколта.
99
1
 
3
 
! Отговори
Алов преди 3 години
Такааа корупцийката Мендел вендел. Сега Бойко да отговаря мен не ме интересува да намери ваксини
98
2
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
То и кренвиршите в хранителните магазини са за два,три дни,после кучешка радост!Уникално глупави управляващи,министри и дупетати!Живи папуняци!
97
1
 
3
 
! Отговори
оффф преди 3 години
Всяка сутрин си пускам с кеф коронавирус тв и слушам и гледам с опиянение за последните новости около коронавируса. Така са зациклили, че се надявам поне добре да им плащат за цялата патардия, която вдигат. Дано поне се замогнат за стреса който причиняват на и без това слабоумното население.
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
99 % от писанията тук от новините по телевизията , са реклама на вирус измамата на контрола над човечеството и създаването на новия световен ред.Как може да са толкова немислещи и спрели развитието си хората да вярват натова което им представят от една година.
95
1
 
1
 
! Отговори
Кина преди 3 години
До ДртПрч Е, сега ще видим колко *** е простият народ хахаха.
94
1
 
4
 
! Отговори
Кера преди 3 години
Не проумяхте ли, че не ги щем тъпите ви ваксини. А който примира за тях, има как да се снабди.
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 94 Ама Буци реве ,че платили . Още ли ни си разбрал ?
92
3
 
6
 
! Отговори
Kuncho преди 3 години
Който поръча толкова много ваксини от един доставчик е виновен! Сега ние всички плащаме за слабоумните решения на министъра и правителството! Работата е , "Крадеца вика дръжте крадеца"!