Борисов ядосан: Плащахме съвестно, а сега ваксините се бавят!

Евролидерите обсъждали да има "зелен" паспорт за преболедували и ваксинирани
Обновена: 25 фев 2021 13:18 | 25 фев 2021 10:05, Веселина Йорданова
469
Борисов ядосан: Плащахме съвестно, а сега ваксините се бавят!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов реагира остро на забавянето на ваксините от производителите.

Договорите се изготвяха и преговорите се водеха от ЕК, ние бяхме надлежни платци, плащахме това, което комисията ни каже, заяви премиерът.

Когато трябва най-големите компании да си спазват договорите, се мотаят. Мислим, че договорът е свещено нещо и надлежно плащахме, каза Борисов и допълни, че сега със забавянето процесът се поставя под риск.

Премиерът обяви и че с европейски лидери са обсъждали да се направи електронен "зелен" паспорт за тези, които са преболедували коронавируса, с антитела или с документа, че са ваксинирани, да не се налага да си правят тестове и да бъдат поставяни под карантина. Тази тема министър-председателят ще обсъди на предстоящата видеоконференция на Европейския съвет.

Готов съм и самолета да изпращаме ваксини да идват по-рано, но спорим дали технологията ще бъде спазена както в ТИР-а. Така ще спестяваме по два дни. А с това темпо два дни са 40 хил. души, разясни Борисов.

По думите му днес у нас са дошли 12 хил. дози от ваксината на Модерна, а производителят е обещал снощи писмено, че ще спази договореностите за март за над 80 хил. дози.

Не е честно, даже е недопустимо, ако някой даде повече пари, да му дадат повече ваксини, коментира още Борисов, според когото ЕК трябва стриктно да следи това. Има и съд, ако трябва да ни се върнат парите, които инвестирахме, за да си произведат тези световни компании ваксините, подчерта премиерът.

По думите му вчера са поставени над 21 хил. дози, което показва, че имаме достатъчен капацитет, когато има ваксини те да се слагат.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


469
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
405
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе и голям мошеник да си,се искат качества.Питайте щерката на чиляка от ДС,дрогарката Сибанкя- Цв.Бориславова.Не се става лесно милиардер.Първо осигуряваш прокуратурата да не те пипа и действаш.
404
0
 
2
 
! Отговори
Финансист преди 3 години
Методиев Борисов да се ядосва на назначените от него трима *** от НОЩ. Като не са глупави, защо броят на ваксинираните се увеличава пропорционално на броя на заразените. Честито на министър председателя, който си губи портфейлите Владислав Горанов и Кирил Ананиев. Той си избира и си ги сменя. Никой не му е виновен, че фалира държавата и, както и НОИ. Между впрочем, вече няма пари за пенсии.
403
0
 
3
 
! Отговори
Боко.... , преди 3 години
Ти пари без договор ли си давал ?Неустойки няма ли ?Я се качи на джипа и оди да им свирнеш да дават ваксините !
402
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя се прави на Д.Тръмп-управлява държавата от фейсбук.Затова ще последва съдбата на оня.
401
0
 
4
 
! Отговори
Достатъчно вече преди 3 години
Какъв хъс, каква борба за справедливост. Малииии. Абе сер се мино, от месец и нещо се знае за това, и вие го знаете. Вижте си изявленията, че ги има и черно на бяло. Какво сега се правиш на ощипана госпожица. Толкова ли психяса или театър след театър на тема другите са виновни. Аман от тебе
400
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога ще държите тая статия?Достатъчно ни отвратихте.
399
0
 
7
 
! Отговори
Проотивник преди 3 години
Ако днес дойдеш, както се говори , в Костинброд, ще го посрещнем, както подобава- с цветя, със хляб и сол, а може и с нещо друго!
398
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** много добре знаеше че ваксини за нас нема но оня ден пришпори системата зелени коридори ,там глупости, и са кой ми *** в гащите .
397
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека обясни защо вдигна здравните осигуровки точно по време на криза.
396
1
 
9
 
! Отговори
и ние преди 3 години
плащаме осигуровки но като влезем в болница -плащаме отново,какво като сте платили
395
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвестно с нашите пари. Много лесно се харчат народни пари, нали Боко? Не те е срам!
394
5
 
3
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Това е провокация на комунистите - платили са на фирмите-производителки да забавят/намалят или спрат доставките на ваксините, за да компрометират великия вожд и учител, предводителя на куманчите и кандидат на всякакви науки и на всичко останало, с оглед да провалят полагащия му се следващ доживотен мандат!
393
0
 
8
 
! Отговори
Lina преди 3 години
Боцке, цялото филмче беше с тая цел. За едни пари - че да не си само ти крадец. Който плаща- той. В случая чаршафите и зелените звезди. Бързат - да не ги превари някой.
392
1
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Ами Боко, питай Зоран Заев как ваксинира 1,5 милиона сърби и как имат избор от 4 ваксини.
391
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много сме видяли, ама такова крадене като герберското не бяхме виждали. Постоянно се ръсят едни милиони и милиарди по свое усмотрение и както дойде и за каквото ни кефне, стига да може да се отдели и за чекмеджето. Сега бил платил, пъкне му дали. Каква грижа за финансите и за хората само! Ти да видиш.
390
1
 
12
 
! Отговори
sorry преди 3 години
П Р О Б Л Е М А Н Е Е В Д О З И Т Е ! П Р О Б Л Е М А Е В Ъ В В А С - Г Р О Б !
389
1
 
14
 
! Отговори
оффф преди 3 години
Не се тюхкай, бате, недей се кахъри. Нали ние ти плащаме масрафа? Не си извадил мангизите за отровните ваксини от собственото си чекмедже, така, че трай си най-добре и не дигай врява, че адски дразниш вече
388
0
 
13
 
! Отговори
Да бе,да преди 3 години
Единствения извод е-от тия "стратегически "партньори очаквай неочакваното и то- в твоя вреда! Тия партньори ни натресоха ***, Истанбулска конвенция, паради на психично-болни извратени, а ти очакваш- спазване на договорките!?!??? Как така от неморални и непочтени особи ще очакваш да си държат на мъжката дума-че те са ...и те не знаят какво са-мъже ли са,жени ли са, третополови ли са,*** ли са, извънземни ли са?
387
1
 
9
 
! Отговори
ужасно е преди 3 години
Млъкни най-накрая,***....
386
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боце а за аеропланите нещо нема ли ? Платихме ги отдавна и ей го на - още сме си без въздушна защита ....