Как ще отворят заведенията след месеци на пауза?

На 1 март отварят ресторанти и игрални зали
25 фев 2021 13:00, Ния Христова
59
Как ще отворят заведенията след месеци на пауза?
Снимка: БГНЕС
На 1 март, понеделник, след месеци на пауза отварят врати заведения, ресторанти и игрални зали при определени противоепидемични мерки и с намален капацитет за клиентите. Нощните барове и дискотеки ще отворят на 1 април.
 
Каква дистанция ще се спазва, колко души ще се допускат на една маса?
 
"Ще допускаме малко под 50% от капацитета на заведенията ни. Масите с табелки вече няма да ги има, защото се следят трудно. Така контролът ще е по-лесен. При влизане клиентите ще са длъжни за използват дезинфектант", разказа в ефира на Нова тв Ричард Алибегов.
Още по темата
 
Той добави, че масите в заведенията ще са разположени на разстояние от 1.50 до 3 метра. Клиентите ще получават и дезинфектант за еднократна употреба.
 
"След срещата със здравните власти се взе решение да подадем списък с желаещите да се ваксинират от нашия бранш. Вече имаме служители, които са го направили. Това обаче е личен избор. Рано или късно ще трябва да го направим всички, за да можем да се върнем към нормалния начин на живот", добавя Алибегов.
 
Отделни сектори за ваксинирани все още не са обсъждани, но според Алибегов това би било възможно едва през следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много моля, не обиждайте Лоренцо Ламас.Никаква прилика с това топчесто, неугледно и мърляво изглеждащо лице!
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаеми журналисти, Моля ви! Много ви моля! Спасите ни от този дългокос неандерталец. Спасите си от "мъдрите" му словоизлияния. Смилете се над читателите си. Моля ви!
49
0
 
13
 
! Отговори
иванова преди 3 години
Стига сте мрънкали-отворете ресторантите,сега -скъпо ни е да отворим ресторантите! Като че ли кръчмите са най-важният отрасъл на българската икономика.Дайте пари на работещи ПРОИЗВОДСТВА!,а не на тези,които само хленчат.
48
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пръскай яко с ДДТ!!!!Трепи всичко - насекоми, гризачи, вируси и дори клиенти!Гаранция 100%!!!!!!!!!-)))))))))))))
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От началото на март, съмнително дали ще е рентабилно. Но лято идва-ще има работа, стягайте се. Живи и здрави!
46
1
 
6
 
! Отговори
Алибеков преди 3 години
До до 47Извинявай изразих се по американски става въпрос за 1ви Март 2021 :)А храната е от 1ви март 2020 като ни затвориха първия път, ама е свежа гарантирам !
45
0
 
4
 
! Отговори
до 47 преди 3 години
Абсурд да дойда на 03.01.21. Ако храната е от тогава, по ще те разбера.
44
1
 
2
 
! Отговори
мак преди 3 години
Не се спирате. Кръчми, ричи, т.улуп. Ваксини, бройки болни, т.луп, кръчми. Всеки ден е така.
43
0
 
11
 
! Отговори
Алибеков преди 3 години
Тая снимка ми е от хубавите, мерси :)Да уточня малко под 50% от 200% обявен капацитет (до преди пандемията кръчмата събираше 100, вече събира 200 човека, няма да губя оборот я..)Масите ще са на около метър една от друга колкото да има място 2ма да си дръпнете столчета и да седнете гръб с гръб :)Под дезинфектант за еднократна употреба разбирайте мокра кърпичка (колко дезинфекцира не зная)Заповядайте на 03.01.2021 при нас !
42
4
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Мда, мнго приаказки за косата му , много ...Много сме имали дугли коси и знаем какво е, неговата е поддържана
41
0
 
2
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До до 2Ми един готвач се преквалифицира на монтаж интернет и не ще да се връща !Мда, сигурно на някои или на повеето ще им е трудно, да...
40
1
 
1
 
! Отговори
Max преди 3 години
Наистина е едно към едно с Лоренцо Ламас от 80-те
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хора, един готвач или сервитьор, на първо място трябва да има приличен външен вид, да излъчва чистота! Как клиента да му се довери и да консумира храната му??! Незнам защо този човек е с дълга коса и брада- по скоро ми прилича на морски вълк. Или имитира турския готвач Нусрет, ама разликата- колкото две различни планети.
38
0
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Дезинфектант външно и вътрешно, нали :)
37
9
 
3
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
Е нормално да дават него, нали е шеф на една от рганизациите им, ся няма аптекар да дават я, и не знам къв ви е проблема с външния му вид, така решил, така ходи, тук важното е какво казва...
36
0
 
23
 
! Отговори
Да преди 3 години
Е има замразено поне едногодишно месо за пробутване.
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И минете след отварянето да видите в заведение на Ричи масите ще бъдат пак една върху друга. На приказки е голямата работа. Никой не го проверява и санкционира
34
0
 
6
 
! Отговори
twin peaks преди 3 години
боб
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема нужда да отварят...да спестят разходи
32
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе, купете му на човека една ножица, самобръсначка, *** и една туба вода, че съвсем на нищо не прилича.