Трябва ли да се ваксинират хората с увреждания?

Никой не ги е потърсил, за да им обясни
9
Трябва ли да се ваксинират хората с увреждания?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Ситуацията за нас не е никак не е лесна и не ни улесняват, защото не ни казват трябва ли да се ваксинираме или не." Това коментира пред БНТ Веска Събева от Асоциацията на родителите на деца с епилепсия.

Още по темата

„Вчера излезе общо становище на Световната лига за болни от епилепсия, в която се препоръчва ваксинирането, но в България няма такъв протокол. Вчера успях да се свържа с трима водещи лекари у нас, които препоръчват ваксиниране, но с условие да не се прави това при хора с тежки гърчове. Общо становище обаче няма“, допълни тя.

Събева подчерта, че въпреки всички мерки, доста от членове на асоциацията са преболедували COVID-19 и сега има последствия от това, сред тях са зачестяване на много тежки гърчове.

„Дори тези, които не са имали до момента, започнаха да ги получават“, допълни още Събева.

Според нея, е било нужно да има протокол кои от групите при хора с увреждания е трябвало да получат съответната ваксина.

„Трябва да има много широка кампания“, категорична е Събева.

„ На този етап здравните власти не са ни търсили за мнение или съвети“, каза още тя.

Събева съобщи, че още днес ще внесе писмо с искане за среща със здравния министър, за да се изяснят всички въпроси за хората с увреждания и препоръките към тях относно ваксинацията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
иван димитров преди 3 години
Ваксинационен паспорт - Това е изключително дискриминационно и непрофесионално искане - няма никакви доказателства, че ваксинирани и преболедували немогат да се заразят повторно от новите щамове и да пренасят отново заразата!!!
8
1
 
4
 
! Отговори
нищо лично преди 3 години
Уврежданията са толкова разнообразни - един е без крайник, друг е без слях или зрение, трети е с детски паралич и пр. Подходът е индивидуален, а не генерализиран. Бюрократичното отношение може да нанесе колосални вреди.
7
0
 
1
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Значи нека ви го кажа та за да го разберат всички! Сега е 4-тия етап на ТЕСТВАНЕ на ВАКСИНИТЕ! Тестовете които са направили фармацефтичните компании са на най-много 20000-30000 човека! И естествено ваксините не са тествани на сърдечно болни диабетици епилиптици и въобще хора с някакви заболявания! Идеята е да се пусант колкото се може по-бърззо на пазара и затова се тестват на напълно здрави хора!
6
0
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Не са тествани нито на болни хора, нито на с хронични болести, нито на хора с увреждания.
5
2
 
3
 
! Отговори
ваксините са ЧУДО преди 3 години
Да, така на някой без крак, току виж му поникнал нов!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как ще има ясно становище, като никой не знае още?Учените създали ваксините да не са богове, та да знаят всичко???Пришпориха ги набързо да създадат нещо, което още се доработва във движение, и чак им се карат защо не ги правят по-бързо ваксините!След 2 - 3 години може би ще знаят повече...
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и без това са болни, та и ваксини да си слагат. Както за бременните, за тях и един аналгин е забранен, те тръгнали ваксините да обсъждат...
2
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, специална покана ще им пратят. То за здрави не се знае кое, как и какво. Ако искат се ваксинират, стига да намерят ваксини....
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да задавате подобни глупави въпроси, на които отговорът е строго индивидуален и може да го знае личния лекар, изводът е, че ваксини Нема!