Евролидерите обсъждат днес сигурността и отбраната

Акцент ще са и отношенията на ЕС със страните от Южното съседство
Обновена: 26 фев 2021 11:22 | 26 фев 2021 11:22, Веселина Йорданова
12
Евролидерите обсъждат днес сигурността и отбраната
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов участва във втория ден от видеоконференцията на членовете на Европейския съвет.

Днес държавните и правителствените ръководители на страните членки ще обсъдят сигурността и отбраната на Европейския съюз, както и отношенията с държавите от Южното съседство, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
Европейските лидери ще дискутират изпълнението на целите за задълбочаване на сътрудничеството, способността на ЕС да действа автономно и да защитава стратегическите си интереси и ценности в глобален план в сътрудничество с НАТО, ООН и други ключови регионални партньори.

Премиерът Борисов ще подчертае, че България споделя очакванията за по-засилена роля на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС за справянето с новите заплахи пред сигурността и с управлението на кризи.
 
Акцент на разговорите на Европейския съвет днес ще бъдат и отношенията на ЕС със страните от Южното съседство.

Министър-председателят Борисов ще отбележи, че с южните партньори споделяме много общи интереси в сферата на търговията и инвестициите, икономическото развитие и енергетиката, сътрудничеството за развитие, климатичните промени, културата и образованието, както и по линия на сигурността, борбата с радикализацията, с тероризма и нелегалната миграция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво толкова обсъждат?Дела трябва. И проценти от бюджета.Бай Тошо казваше Дела, дела и пак дела, другари!, защото знаеше, приказки лозе не кОпат.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България споделяла очакванията за по-засилена роля на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС за справянето с новите заплахи пред сигурността. Дали знае смисъла на този куп купешки думи? Знае ли, че експерти твърдят, че Черно море е една от трите възможни точки за нов световен военен конфликт? И в този случай България е фронтова зона?
4
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Защо не кажат точно какво обсъждат? Не виждат ли колко прекаляват с общите нищо незначещи приказки? Веднъж слушах Мария Габриел в продължение на 20 мин., не каза абсолютно нищо, повтаряйки ценности, приоритети и други от този род в различна последователност. Не ми е ясно Ризова защо кани подобни, а не анализатори, които поне говорят интересно, правят и прогнози, дори и се карат.
3
1
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Вече ако критикуваш НАТО в туитър те банват ,няма майтап няма измама ,фашистите отдавна свалиха своите маски !
2
2
 
2
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ОТ КОЙ ЩЕ СЕ ОТБРАНЯВАМЕ СЪС САЩ СМЕ ОРТАЦИ ВЪВ АЗИЯ НИ РАБОТЯТ БЕЗ ПАРИ РУСИЯ НИ ЗАРЕЖДА СЪС ГАЗ ОСТАНА АФРИКА ТЕ ТАМ СА СЪС ЛЪКОВЕ СТРЕЛИ И КОПИЯ
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нашия само ще козирува,защото никой не го бръсне за с...ва.