Разхлабват още мерки - възстановяват занятия в езикови центрове, школи...

От 1 март се разрешават присъствените учебни занятия за ученици със сензорни увреждания
26 фев 2021 18:38, Анисия Иванова
37
Разхлабват още мерки - възстановяват занятия в езикови центрове, школи...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

От 1 март се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания. Занятията трябва да се провеждат в съответствие с изготвените от министерствата на образованието и науката и здравеопазването Насоки за работа на системата на училищното и предучилищното образование в условията на COVID-19. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов със своя заповед, издадена днес, съобщават от Министерството наздравеопазването.

Със същата заповед се допуска провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица. Изискването е за спазване на физическа дистанция от 1,5 м, носене на защитна маска за лице, проветряване на всеки час и дезинфекция.

Отпада забраната да бъдат провеждани в присъствена среда групови и извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда занимания.

От 1 март, между 6:00 ч. и 23:00 ч., се разрешават посещенията в заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, с изключение на дискотеки – бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове, които ще отворят от 1 април.

Изискванията към обектите, които ще отворят на 1 март, са: да използват не повече от 50% от капацитета си, при настаняване на не повече от 6 души на маса и носене на защитна маска за лице от персонала.

Отново от 1 март, в часовия диапазон между 6:00 ч. и 23:00 ч., работата си могат да възобновят и игралните зали и казината, при използване на не повече от 50% от капацитета си и носене на защитна маска за лице от персонала и посетителите.

От 1 март се разрешава провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната, а от 1 април - и в чужбина.

Разрешават се и изложенията при създаване на организация за еднопосочно движение и спазване на физическа дистанция от 1,5 м. между посетителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди озборите - Да , виж след изборите ще последва пак затваряне ....то и ФъндъХова вдигна билета на 1.60 след изборите, не Не преди изборите !
30
2
 
2
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 3 години
ваксинирайте се бе паникори
29
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Това е геноцид срещу българския народ!
28
0
 
2
 
! Отговори
Losho ide преди 3 години
Broiat an zarazenite riazko shte se namali sled izborite Klikata an tikvata shte povishava iskustveno broia an zarazenite - dosta izgodno za gerb I taka oshte to Sega zapochvat manipulirane an izborniat procesNai dobre e da se prqsne tikvata
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да изметем това недоразумение мухобойко
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
98 учители починаха. Какво ще разхлабват?
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До две седмици ще напълним болниците и като почнем да мрем по стълбите пак ще затворят жалко за жертвите
24
1
 
5
 
! Отговори
мак преди 3 години
Хуквайте по кръчми и дано не ви оскубят с надути цени. На Шипка е опасно, но в кръчмите вирусът вече не припарва.
23
1
 
8
 
! Отговори
министъра преди 3 години
за какво си я сложил тая маска , нали си ваксиниран?
22
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нелогичност и непоследователност в действията на правителството. Не е на добре. Пета поредна седмица сме с покачваща се заболеваемост, нивата са като през октомври 2020-всички знаем какво последва 1 месец по-късно.
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда. Ваксинираме една шепа хора и разпускаме режима. На фона на покачваща се заболеваемост.
20
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразените повече с всеки изминал ден, ваксини няма, скоро няма и да има, тия се разпищолиха и отвориха всичко. Ще бием всички рекорди по заболеваемост и смъртност до 2, 3 седмици. Жалка история-хорото го води един ментално увреден човек с изключително нисък интелект, а след него подскачат цяла орда професори, които така са му се навели, че се чудиш кое им е главата, кое з.д.и.кът!
19
6
 
12
 
! Отговори
? преди 3 години
Ваксини нЕма - разхлабване има.*** ги разбери тия мал'умници
18
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Oтварят точно когато не трябва!
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5.Точка 6 се изменя така:6.Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси,обучения, тимбилдинги и други обществени мероприятия в присъствена форма се допуска при използване на 30% от капацитета на помещението, в което се провеждат, при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м., носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция.
16
1
 
0
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Ама то това в половин Европа,а нещо самостоятелно което не е спусната като решение ?
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оваряме, затваряме, маски, локдауни.....Тези "мерки" нямат нищо общо с вируса. Това е политика, а не здравеопазване. Разберете го. И не тичайте като оФце да се ваксинирате, защото тези ваксини не са минали през достатъчно клинични изпитания и никой нищо сигурно не знае за тях. Четете, гледайте филми и се образовайте без да вкарвате политическите си пристрастия.
14
3
 
16
 
! Отговори
Логично преди 3 години
Логично е народа да започне да си връща свободите и правата. Само в Европа и то най-вече на Запад се правят примитивни неща уж за защита на народите. Всъщност никой не иска нищо от тях. Просто да си отидат.
13
5
 
12
 
! Отговори
Срам преди 3 години
Как не ги е срам тези учени хора да бъдат ръководени от примитив като Борисов. Все пак трябва да имаш и достойнство. Утре примитива ще си замине,а клеймото че си бил негов раб е за цял живот. Ваксини няма,заразените се увеличават, смъртност е сред най високите процентно в света,но управляващи разхлабват мерките. Нима не ви събуждат воплите на умрелите по ваша вина?
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече никаква логика не можеш да хванеш. Всичко е абсолютно хаотично.