Борисов: Приказващи колкото искаш, ние показваме направеното

Пускат движението през тунел "Железница" през септември
Обновена: 2 мар 2021 11:28 | 2 мар 2021 11:12, Веселина Йорданова
456
Борисов: Приказващи колкото искаш, ние показваме направеното
Снимка: Правителствена пресслужба

През септември ще бъде пуснато движението в двете посоки в новия тунел "Железница" на АМ "Струма" и в целия участък от Благоевград до Симитли.

Това обяви министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът се увери лично в напредъка на строителните работи по най-дългия пътен тунел, изграждан досега у нас. Борисов изтъкна, че мащабният проект е от изключително значение за свързаността в целия регион по оста Юг-Север.

Още по темата
"От топлите пристанища на Гърция, през България, за Румъния. На практика Дунав и Солун свързваме по този начин“, посочи премиерът и напомни, че усилено се работи и по трасето Ботевград-Мездра. Министър-председателят изтъкна още, че тунелът се строи съобразно всички най-съвременни изисквания.

"Това трябваше да стане готово за Олимпиадата в Гърция, 2004 г. Колко години са назад и в страни - нека хората да си правят своя извод", каза още Борисов.

"Приказващи в България - колкото искаш. Ние показваме какво сме направили“, заяви премиерът и изтъкна, че само след няколко месеца през планината ще се преминава лесно само за 2 минути. Министър-председателят Борисов добави още, че са предвидени и 4 млн. лв., с които да бъдат изпълнени всички екологични препоръки по трасето в района на Симитли, съобщиха от правителствената пресслужба.
 
Тунел "Железница" на АМ "Струма" е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Той е с две отделни тръби за движение в посока, като дължината на всяка е около 2 км, а широчината на пътното платно - 8,50 м, с по две активни ленти за движение и тротоари. Изграждането започна през октомври 2019 г., на обекта се работи без прекъсване и към момента повече от половината от строителните дейности на тунела вече са изпълнени.

Първичната облицовка на съоръжението е изпълнена  - осъществена е така наречената "сбойка" на двете тръби и тунелът е прокопан. Започна полагането и на вторичната облицовка на съоръжението. Тунелът се изгражда по нов австрийски метод и ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика, аварийни SOS кабини, аудио и радио оповестяване, електронна система за контрол на достъпа.

Тунелът ще има пълен набор обслужващи съоръжения, включително подземно водохранилище с обем от 240 куб. м вода за противопожарни цели и площадка за хеликоптер на южния портал.

Проектът за строителството на тунел "Железница" на АМ "Струма" се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
363
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значение има този тунел в момента след като не направиха пътен възел за Банско, Гоце Делчев и Кулата, Сандански. Там стават най голями те тапи но пак всичко трябва да е трудно и бавно за да оценим можеби какво са направили
362
1
 
2
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Мислех да си карам старините в БГ,но като гледам колко платени и безплатни откачалки са се строили да оплюват премиерът на БГ,който построи две Българии за 10 години,а те го оплюват и осират,просто нямам думи за тая колективна бесовщина!Смес от комунизъм,русо филия,антибългаризъм.закани и бяс?!Ми като ви е толкова зле с Борисов и като сте такива недооценени таланти,хайде при мен,тук на зпад?!Дават големи заплати!!Всичко е шест,магистралите не са напукани,народа кара само мерцедеси?!Кво чакате?!
361
1
 
2
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Чакалите дето са се събрали да вият под прозорците на Борисов,да бяха излаяли поне по един път през безвремието на техния любимец,бай Тошо Правешки и да им беше направил той пенсиите по 1000 лв. още тогава,да беше им направил всички магистрали ,а не само Хемус до Правец?!*** за 45 години ос раха и раз сипаха България,но крадците бяха доволни,че могат да крадът и да живеят за сметка на останалите!Сега Бойко ги отряза да не крадът ДДС и побесняха!Отричат и плюят по доброто сторено от ГЕРБ!
360
1
 
2
 
! Отговори
Червена крива ракета преди 3 години
Космоса е за ремонт та затова не политам !
359
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще ни покажеш недоразумението Тодор Каблешков и другите хиляди като него не може целия ни да управляват София и не е редно
358
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направеното показвал ... то се разпадна половината зимата, а другата половина вече беше в ремонт.
357
1
 
2
 
! Отговори
Сес преди 3 години
То направеното от ден до пладне
356
2
 
4
 
! Отговори
Все съм виждал преди 3 години
Човек сам да си се хвали,спри се малко, остави другите да те похвалят .Махни се за 20-тина години историята ще покаже. То по цял ден хвалене .
355
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко се сложил в 25 МИР защото там е електората му с кебапчетата. Факултета, Овча купел, Красна поляна, Люлин все отбор юнаци, ще пада як пазар.
354
1
 
2
 
! Отговори
Greed преди 3 години
как ще си изпере милиардите и ще ги изкара на бял свят?
353
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тези пари които хвърлят за изграждане на магистрали, тунели, пътища, можеха да наемат чуждестранни фирми с качествени строители, а не техните измислени. Някога са били доста по-умни и са наемали австрийци да строят. Сега се хвърлят пари на вятъра, всичко се руши, всичко е некачественно. Само чекмеджето е добре.
352
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, даа, дааа, така си е.Много хора само приказват, а нищо не вършат.И Бойко Борисов е един от тях!Даже води класацията за най-голям майстор на лакардията!!!
351
3
 
13
 
! Отговори
квадратвирус 22 преди 3 години
А ние ще ти покажем как ще загубиш изборите г-н Суджук.
350
3
 
14
 
! Отговори
! преди 3 години
А откраднатото показвате ли, мафиот?
349
2
 
7
 
! Отговори
Хе хе преди 3 години
До ! Де демократите да бяхте нормални ,а не многополови и дрогирани ? На гей паради ходиш ли ,демократе ?
348
12
 
5
 
! Отговори
! преди 3 години
РАБОТА РАБОТА РАБОТА нашия девиз от ГЕРБ. като всеки нормален човек демократ и анти комунист аз подкрепям г-н Борисов в борбата му срещу световното зло наречено КОМУНИЗЪМ.
347
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Факти ,факти ......ама най бедните,най болните ,най корумпираните в Европа и фактурирано - 1 ,Световни шампиони по смъртност на планетата ! Чат -пат с Естония и Украйна си сменяме местата за по няколко дни . Ама и там ,като Буци рев ,били най добрите ,най мното, най ....
346
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фактите са само в подкрепа на думите, които казва Борисов.
345
20
 
15
 
! Отговори
Цецо Рубиконя преди 3 години
Няма ли кой да обръсне Банкянската Годзила с некое мачете?
344
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Facebook обяви нови регулации в България и Унгария. Екип ще проверява публикации в социалната мрежа за невярна или подвеждаща информация.Социалната мрежа ще работи в партньорство с AFP, проверител на фактите, сертифициран чрез Международната мрежа за проверка на факти (IFCN).Добра новина.