Ще внесем ли руската ваксина? Първо ще питаме ЕК

Мнозинството промени искането на левицата и никъде не записа "Спутник V"
361
Ще внесем ли руската ваксина? Първо ще питаме ЕК
Снимка: БГНЕС

Искането на БСП правителството да внесе руската ваксина "Спутник V" не беше прието от парламента. За сметка на това мнозинството редактира предложението и в решението си записа, че кабинетът ще консултира с ЕК осигуряването на ваксини от страни извън Евросъюза и Европейското икономическо пространство.

По време на дебата се чуха взаимни обвинения в лобизъм.

Още по темата

Червената шефка Корнелия Нинова попита ГЕРБ вярно ли е, че един член на семейството на евродепутат от ГЕРБ е пряко свързан с една от фирмите, които произвеждат и внасят една от ваксините срещу коронавируса.

Според нея става дума за пряк лобизъм.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отсече, че не е редно да се говори за лобизъм от страна на левицата, защото има депутати от БСП, които са женени за руски граждани и гражданки.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини БСП, че прехваля собствените си върху върху други и именно социалистите лобирали за една конкретна ваксина.

„С нашето решение ние гарантираме достъп до всички одобрени от европейските регулаторни органи ваксини, ние искаме ваксините да се безопасни и не става въпрос дали ще се харесаме на някой“, отсече тя.

Според Нинова обаче правителството се е провалило във ваксинациония план.

"Плати половин милиард, а ваксини няма. Одобри ваксинационен план с групи, които трябва де ваксинират и го отмени. Определи „зелени коридори“, хората се наредиха на опашки и ги върнаха, защото ваксини няма. Възложиха на личните лекари да направят списъци, те ги направиха, чакат на опашките и ваксини няма, и лекарите връщат, и пациентите се връщат обратно“, коментира соцлидерката.

Тя настоя, че ако се внесе и руската ваксина ще се осигури свободен достъп на хората до имунизация, а това ще гарантира здравето им, ще възстанови икономиката и социалния живот в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 330 Христо ХристовДецата на комунистите питат ек в брюксел, също както бащите им питаха политбюро на кпсс в Москва.А унгарския премиер г-н Орбан не бръсне никой и ваксинира с руска, китайска, израелска и всякакви други пфайзер-шмейзер, астра-мастра и.т.н., но е лош!
267
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време когато българския беше български се пишеше лобиизъм!
266
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отсече, че не е редно да се говори за лобизъм от страна на левицата, защото има депутати от БСП, които са женени за руски граждани и гражданки....А аз допълням, а децата са им на запад!
265
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мишата Горбачов........предателя ще гние в ада!!!!
264
2
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 337 преди 3 години
Ако не бяха руснаците, сега ти щеше да говориш на турски, да си с *** топки, а жена ти щеше да е забулена, като жената на Ердоган-лудия султан.....................хаха.............!!!!
263
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм признателен на САЩ, че ни освободиха от руско робство, което беше много по тежко от османското присъствие. Никога повече руски башибозук няма да стъпи в моята родина.
262
1
 
3
 
! Отговори
Венци преди 3 години
Аз чакам спутника.
261
2
 
4
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
Бог да пази България и братята ни от Русия!!!
260
5
 
4
 
! Отговори
САЩ над всичко преди 3 години
Русия скоро ще клекне и ще е поредния американски щат, разберете ве *** няма ссср вече и няма да има
259
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е, че има много българи женени за рускини( красиви са). Но има и много, завършили в Москва и Ленинград. Кой за дипломат, кой за доктор. Като например г-жа Дариткова (изявяваща се по-горе като противник на руската ваксина), която е завършила Петербургския медицински институт с отличие и награда "Златен Хипократ". Или може би вече си е скъсала руската диплома?
258
0
 
1
 
! Отговори
Ще внесем ли руска преди 3 години
ваксина.....е като да попиташ....ще Уживее ли уЙляноф на красная?
257
7
 
5
 
! Отговори
Идиоти преди 3 години
По-добре купете янсен ваксиниНай-добрите.Руски *** забравете
256
8
 
6
 
! Отговори
Защо преди 3 години
За какво ще внасяте руски боклукКой *** ще си я сложи?Вие нормални ли сте???
255
1
 
5
 
! Отговори
NB преди 3 години
Лобирането на ГЕРБ за Астра Зенека ще доведе до много смъртни случаи в бъдеще................от рак и автоимунни болести!Гарантирано от ГЕРБ!!!!
254
0
 
3
 
! Отговори
NB преди 3 години
ДА...........Евродепутати на ГЕРБ са свързани с Астра Зенака(английско-шведската отрова) и внасят от тая най-калпава ваксина, която причинява рак на матката..............да, затова тая ваксина е забранена в Швейцария , Южна Африка и др. държави!!
253
2
 
6
 
! Отговори
???? преди 3 години
Първи питаме ЕК в Брюксел.....................откога столицата на България е там, я кажете, селяни прости???България суверенна държава ли е или колония на ЕС и Вашингтон???
252
3
 
1
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
surprise.......аз съм с Pfizer от днес.
251
1
 
3
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Да се ваксинираш само защото ваксината е руска, е ...Доверие в Русия и лично в другаря Путин. Не са толкова много държавите и народите, които наистина обичат Русия, че точно братушките да ни тровят с биологично оръжие.Англичаните и американците ни мразят. Бомбардираха Сърбия с обеднен уран и предизвикаха епидемии от рак в Сърбия и Западните покрайнини.Как да им вярваме сега за ваксините какво ще сложат в партидите, които пращат точно у нас? Като ни мразят и искат физически да ни унищожат.
250
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 318 То за друго има ли да се гласува за БСП?А може и за ДПС и те подкрепиха,въпреки,че никой от лобистите няма да се ваксинира с руска.Вятър и мъгла!Всичко е трик,използват забавянето на доставките да си правят пиар.Руските още не са одобрени,че тепърва договори за нещо несигурно и скрито покрито Рашките сами се хвалят,че са най,а червените ползват русофилите предизборно популиски.Това,че сърбите от немай къде я ползваха временно,нищо не значи.Те ползват и китайската векторна.
249
2
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Стана ми ясно що за стока са, след като и крушовската *** последва примера на Винету и симулира ковид. Не гласувайте за червените, и те са същите, като Гражданите за Европейско Разграбване на България.