Спирането на плановия прием е унижение към хората

"Министерството на здравеопазването не се справя със своите отговорности"
8 мар 2021 16:11, Ния Христова
32
 
Точно една година след първия регистриран случай с коронавирус в България. Страната в момента преминава през третата вълна и броят на новозаразените продължава да се покачва, както и на постъпващите в болници.
 
От днес е спрян плановия прием и свижданията във всички болници в София и още няколко области. 
 
От пацинетските организации твърдят, че пациентите са изключително ощетени заради спирането на плановия прием и операции.
 
"Министерството на здравеопазването не се справя със своите отговорности. То се превърна в министерство на COVID-19 и коронавируса. Не може да се застрашава живота и здравето на всички пациенти с всички заболявания само заради това, че има пандемия", заяви пред Bulgaria ON AIR Пенка Георгиева от пациентската организация "Заедно с теб".
 
Според Пенка Георгиева самите лекари също алармират за проблема с новата мярка. Пациенти пък се оплакват, че сега ще трябва да продължават да чакат за операция.
 
"Имаме пациентка, която е за смяна на тазобедрената става и която се е подготвила и не издържа от болки, събрала е парите, тъй като Касата не покрива цялата става и накрая се оказва, че трябва да търпи незнайно още колко време. Това е унижение към хората", категорична беше Георгиева.
 
"Решението за спирането на плановият прием не е неочаквано, но не това е най-големият проблем", смята адвокат Свилена Димитрова.
 
От болничната асоциация вече са изпратили писмо до Здравната каса по този казус, но допълнително финансиране ще има само за определени болници, които изпълняват някои критерии, казва адвокат Димитрова. А съветът и хората, които имат други заболявания, да не се колебаят и да потърсят помощ въпреки спирането на плановия прием.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
7
 
! Отговори
мхм преди 3 години
аз чакам от почти една година за операция, сега за пореден път ще ми я отложат, освен ако не умирам. Ако умирам, ще ми търсят легло, ако стигне времето, може и да оцелея... благодаря гроб
25
0
 
7
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Хората ги оставят да умират по болниците от какво ли не!С тоя ковид....война трябва война...
24
0
 
8
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Личи си, че не си имал проблем с тазобедрена става. На чужд гръб и 100 тояги са малко.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има достатъчно болници в Б-я даже и закриха а сега излезе че няма места
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не всичко е Ковид тазобедрена става е най мслкият проблем в частност от другите които не трябва да се отлагат
21
8
 
2
 
! Отговори
kires преди 3 години
В целия свят е така. Поздрави от Англия.
20
1
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Така и не стана ясно защо не отделиха пациентите с Ковид-19 в отделни болници, а другите болници да останат "чисти" от Ковид-19! Принципно трябваше според мен да организират Ковид-19 болници в други сгради, различни от тези на съществуващите болници. Сега какво стана - изпозакриха другите отделения и всичко стана Ковид отделения. И аз чакам за операция от октомври 2020, а вече и на преглед не мога да отида, да се види докъде са стигнали нещата - отделението го няма.
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още от началото трябваше да си има специализирани болници за ковид по градове и общини.Така практическия опит щеше да бъде на едно място,ресурси ,лекарства,т.н.А другите болници да проддължават с дейностите си без разнасяне на зараза .
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно лекарите в България не се интересуват от това да лекуват хората, а само да промотират модния си вирус. Ясно е, че някой доста добре им плаща.
17
5
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
В моите очи изглежда като съпротива срещу отворените кръчми и кафенета,играта на инат е част от това пропаднало управление.Няма да е някакво чудо за изборите държавата да бъде затворена.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не знаеш провери бе ***,пък тогава пиши.
15
6
 
19
 
! Отговори
МнениеПадат преди 3 години
Ами по лесно е да "лекуват" някого дето нищо му няма като няколко дена му пускат въздух под налягане в носа и туйто!Падат пари срещу почти никакви разходи!
14
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е Ричи да събира за шампоан!Трябват си ресторанти! Колко народ хранат! 160 хил. сервитутки оня ден плакаха, че нямах работа, а отчаяно им се бършат маси.Шъ почака! Тая тазобедрен става да не е по-важна от семействата, които тия кифли твърдят, че хранят.Ама ха!
13
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е права жената. Ако призове на протести бих отишъл. Няма друг начин.
12
10
 
11
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Разделяй и владей.Нещастни хора се наказват, че някой друг не спазва мерките. Не че като имаш деца в училището те или ти сте виновни, че някой друг родител на съученик не спазва мерките.Важното матриала да е доволен и най-вече да пуснат стадионите и дискотеките.
11
14
 
8
 
! Отговори
Dido преди 3 години
До 7 айде още един неук! Ти между животоспасяваща, неотложна и планова операция разлика правиш ли бре?!?! Ще ти отслабне организма от още един месец болки в таза! Аман от "професори"Лекувал ли си пневмония при току що опериран пациент да видиш каква е разликата от пациент само с пневмония?!?!
10
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идват избори...Ресторанти и молове трябва да работят, иначе ще има много недоволни. А и сухите клечки, кой ги брои. Мангъров каза да се пазят.
9
18
 
7
 
! Отговори
селтак с тумбак преди 3 години
Ами не знам точно кой е унижен, ама неглижирането на мерките ни е довело до тук ... това че държавата не упражнява контрол е едно на ръка, ама за това че спират плановия прием - обвинявайте някой друг.P.S. Не съм фен на управляващите /и тези в парламента/ по никакъв начин.
8
5
 
4
 
! Отговори
Баневица преди 3 години
Мой Ники и той унижен.Операция на минискуса трябваше да си прави.
7
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Dido, Не се изказвай неподготвен. Отслабването на организма става и заради ненавременна лекарска помощ, в частност оперативна.