В пандемията: Българите все повече търсят био продукти

Тенденцията ще се ускори в близките години
8 мар 2021 20:50, Анисия Иванова
11
В пандемията: Българите все повече търсят био продукти
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

По време на пандемията българите започнаха да търсят повече био продукти и преориентираха бюджетите си към закупуване на по-качествени храни. Това заяви Яни Драгов, изпълнителен директор на компания в бранша, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Първо, най-трудно в началото на пандемията бе да опазим хората си от стреса, да осигурим суровини, за да върви стокопотока, а след това бе важно да осигурим търсене на нашите продукти“, каза гостът пред Bloomberg TV Bulgaria

"По време на пандемията отчетохме засилване на търсенето на био продукти и основни храни, и спад на снакинг продуктите. Затова се наложи да преструктурираме производството си“.  

По думите на Драгов компанията му е отчела много силен ръст на онлайн търговията: "Не мога да дам конкретни числа, но може би ръстът е около 70% в сравнение с миналата година“.

Изпълнителният директор също така заяви, че изискванията на бранша, в който се развива компанията му, са помогнали за това екипът да се запази здрав.

„В България се консумира това, което се търси и в Западна Европа - продукти за детокс, стимулиращи продукти - мака и какаови продукти, и такива, които стимулират имунната система“, обясни Драгов.  

"Хората преориентираха бюджета си вместо към ресторанти към по-качествена храна вкъщи…Пандемията също така подсили тренда за по-здравословно хранене“, обобщи гостът.

Според него тенденцията за все по-голямо търсене на вегетариански и веган продукти ще се ускорява в близките години.  

Целият разговор вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Българската глупост не е по-малка от глупостта навсякъде другаде.... Биото, ако прочетете внимателно, не е за да е полезно за вас, а защото щадяло земята.
10
2
 
16
 
! Отговори
Klinghoffer преди 3 години
В квартала ( добра локация в центъра) има био магазин. Вътре има някакъв спаружен зарзават, прескъпи западни био изг*зици и никакви клиенти.
9
2
 
1
 
! Отговори
Намират преди 3 години
От химическите заводи или измами.
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Био е само когато си го производеш сам -другото е Лъжа и Измама !В нашия вход има някви "био" ,дето идват само през ноща в сряда -направо са като сектанти - не разговарят с никого ,за да купуваш от тяхното "био" трябва някой от сектата да те препоръча - Пълни Откачалки ,ама някой праи кинти от тяхната глупост.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това био стана продаване на сертификати от едни хора на други хора и няма нищо общо с био или модерното на запад "органик".
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам за биопродукти, ама сега в кризата българите масова взеха да плюскат трюфели, черен хайвер, аншоа, пушена сьомга и гурмета разни. Дори видях как един пенЦионер рапаше пържола-вярно, бяха се сборичкали с едно бездомно куче, но пенЦионерът надде ля....
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Био ми е в градината на село, дето знам с какво е торено и с какво НЕ Е пръскано. Всичко друго е бошлаф.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А био акъл намира ли се?
3
1
 
12
 
! Отговори
ммм ..! преди 3 години
Био пчелар съм от доста, доста години,нокато знам, че на 98% от биопчеларите се издават Сертификати от две сертифициращи фирми (Лакон & Макон), които са със седалище във В- Търново, като операторите абсолютно нищо не покриват съгласно двата европейски Регламенти 834/2007 и 889/2009.В пчелния мед е цялата гама от ветерномедицински и растително защитни препарати; няма никакви анализи от лицензирани лаборатории.Не пчелен мед, а отрова!Бъдете доста внимателни.Всичко е лъжа и измама.
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова де бяхме умни - още 90т-те края изпозавзехме земята и ся ще продаваме скъпо-скъпоооо! АХХХАХА! Искаш да ядеш момче - колкото тий заплата, толкос ща чарджиме! Марки, левоове, долари - все тая!
1
8
 
10
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Какво ,,био,, в Кауфланд, Била,Лидл,и другите мастодонти ???! Всичко там е ГМО...