Въпрос на време е в България да влязат всички варианти на коронавируса

Засега доминира британският, нигерийският бил най-притеснителен
Обновена: 9 мар 2021 09:04 | 9 мар 2021 09:00, Камелия Цветанова
80
Въпрос на време е в България да влязат всички варианти на коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпрос на време е в България да влязат всички варианти на коронавируса, каза ръководителят на отдел „Вирусология” в НЦЗБП доц. Любомира Николаева – Гломб пред Нова телевизия.

Тя обясни, че британският вариант на коронавируса се наложи в момента и 75% от пробите, събирани преди две
седмици, са посочили него.

Още по темата

Очаквам следващите партиди да бъдат и повече,призна експертът.

„Дистанцията от 1.5 м е препоръчително разстояние, което статистически показва, че вероятността да се заразим е по-малка. Такава обаче винаги има. Хората си представят, че когато си направят ваксина, като преболедуват и като спазват мерките, това е като някакъв скафандър около тях, който ги пази. Да, той ги пази в 90 - 95% от случаите, но винаги има възможност вирусът да пробие защитата”, допълни тя.

Относно южноафриканския вариант на коронавируса доц. Гломб посочи, че по-скоро го няма в България.

„От всички, циркулиращи в глобален мащаб варианти, нигерийският е най-притеснителен. Точно към него неутрализиращите антитела, които се образуват в резултат на преболедуване и ваксиниране, са с най-малък афинитет”, коментира тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
И кога ще ги разработите тези ваксини за да предпазват от всичките измислени нови вируси?
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е следващия театър-различните видове вируси.И така до беазкрай!Докато изредите всички държави...Ама да има кой да ви вярва.Впрочем има-такива бол!Постъпват в отделенията ,натискат здравната система яко,заради тях не могат да бъдат обслужени хората,които истиски имат нужда.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да заповядат едички вируси. Аман от глупости
70
0
 
4
 
! Отговори
и окончателно : преди 3 години
Всички варианти на КОРУПЦИЯ !
69
0
 
3
 
! Отговори
Нострадамус -2 преди 3 години
Бг ще стане военна база на ... , без население !
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен-67Като минат изборите , ...каквото каже Баце !Баце пита САЩ , а ние -Баце !
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще спрат от работа армията от държавни служители? Тъпчат се в градския транспорт и заразяват хората, изкарващи БВП на страната.
66
0
 
4
 
! Отговори
Почва се медиен ооо преди 3 години
Масово медийно облъчване на хората ... Всички медии ще изпадат в транс и медийни оргазми.
65
2
 
5
 
! Отговори
Силно превъзбуден преди 3 години
Управниците ще са доволни да се намали драстично бройката около 2 милиона и повече дори са пенсионери в България много са и е оздравително и полезно за пенсионната система да се съкрати това число освен това 90% от тези пенсионери са гласове за БСП.Така че полезно е да има вируси. Също шанса да изникнат като гъби нови милионери в България на печалба от кризисните мерки не само политици и бизнесмени се облажват доволни и предоволни.
64
1
 
0
 
! Отговори
хгуест преди 3 години
Купувайте пуканки за сеирите които предстоят. дедо Насо от буркина фасо
63
2
 
3
 
! Отговори
аа преди 3 години
върпос на време е да започнат съдебните трибунали - някъде есента зимата започва екшъна
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди няколко дни в един от сайтовете прочетох изявление на единия от шефовете на Пфайзер,оня с турски произход,в което казва, хората да се подготвят за ваксинации на всеки две години,понеже вируса непрекъснато мутирал и възниквали нови варианти,които изисквали и нови ваксини!Значи,дуппцетата да ви са яки - чук*ане на ваксини,до краят на световното аборигентство!Нищо чудно ваксината да бъде комбинирана - за вируса и за обезмозъчаване,за да е по-леко на овцете!Бе-е!
61
2
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
Точно в самата Нигерия, от 100% заразени с коронавирус, заразените нигерийци с нигерийската мутация на коронавируса съставляват само 1%.Смятайте какъв шанс има точно тази мутация да се появи тук.
60
1
 
3
 
! Отговори
факт преди 3 години
Как така??? От около 12 денонощия изсипват отрови и зарази от самолетите. Нощно време се вижда много ясно.
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе,"умниците",които крякат възторжено след НОЩ,защо не зададат на кумирите си един простичък въпрос,НА ОБЯВЕНАТА ОТ НОЩ-та НИЩОЖНОСТ НА ВСИЧКИ "ПРЕДПАЗНИ" ШАЛОВЕ,ШЛЕМОВЕ И МАСКИ,НОСЕНИ ОТ МАРТ 2020Г,ДО СРЕДАТА НА ЯНУАРИ 2021Г,КОГАТО НИ ЗАРАДВАХА С ТАЗИ ВЕСТ:НЕ СЕ ЛИ ЗАРАЗИХА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЗА ТОЗИ ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ И КЪДЕ СА ТРУПОВЕТЕ,НАПАДАЛИ МАСОВО ПО УЛИЦИТЕ???!!!Оказа се,че в разстояние на една година вирусът се е разпространвал безпрепятствено,но апокалипсис нямаше!МИСЛЕТЕ КАКВО СТАВА!!
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Заврян зетХубаво, но няма да стане, защото няма такъв вирус.
57
6
 
0
 
! Отговори
Заврян зет преди 3 години
Искам да се отърва от тъщата. Тя е на 70 години.Какво правя - пращам малкия на училище, нека да го коронясат. Той е дете, ще го изкара.После го пращам при бабата, да му обясни задачите по математика.Малкият я коронясва, дъртата гушва букета и сбогом Гергино. Няма виновни.
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 54Така е било хиляди години, така и ще бъде.Не ви ли е срам да пишете такива тъпни за кяолко лева? Не забравяйте, че дявола на финала си е*е първо децата.
55
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Треперя. Направо ще се закопая под земята от страх и ще си посипя главата с пепел.Стискам палци все някога да видя болен от това, за да не се чуствам, че живея в един голям виц.
54
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ресотрантите - народът нагъчкан, пипат се дръжки, врати. После с тия ръце се пипат носове, усти. Маските на брадите им (опасно било, можели да се задушат или пък имало много микроби по тях).В училищата - същата пародия - коронясани деца, навряни едно в друго, устати родители, безсилни учители.В моловете - навират се в теб, ти бягаш, те пак на 50 сантиметра от теб ти обясняват.Тояга, рестрикции и режим за тоя офчи народ! ЗАТВАРЯЙ!!!