Училищен директор: Присъственото обучение е без алтернатива

Асен Александров: То е в пъти по-добро е от дистанционното
23

В четвъртък със заповед бе възобновен присъственият учебен процес, като най-малките се връщат в класните стаи от понеделник, а за по-големите ученици се възобновява прекъснатият график от 22 март.

"Присъственото обучение няма алтернатива, в пъти по-добро е от дистанционното. Дистанционното обучение е компенсаторно, то подпомага присъственото", заяви директорът на 51 СОУ "Елисавета Багряна" Асен Александров в "България сутрин".

Още по темата
По думите му социалните умения на децата се променят в онлайн среда, те стават по-затворени, но най-големият проблем е, че голяма част от учениците не са достатъчно зрели, за да учат сами.

"Големият проблем не е в преподаването. Децата го чуват и дистанционно, но не могат да се мобилизират и не са достатъчно зрели, за да могат да учат сами. Те са сами пред екрана, могат да чуват това, което се говори, но да не минава през главата им. Не могат да се концентрират. Бидейки в клас, учителят ги мобилизира, те се мобилизират един друг", обясни той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Александров посочи, че по-големите ученици са по-мобилизирани, особено когато им предстоят важни изпити като националното външно оценяване за 7 клас и матурите за 12 клас.

"7 клас са по-мобилизирани, особено по предметите, на които ще се явяват на изпити. Големият проблем е, че учениците не могат да се мобилизират, но тези, за които е интерес оценката, те се справят", изтъкна директорът на 51 СОУ.

"Предложението на учителските синдикати е учениците да се въртят през 4 седмици - в училище да бъдат половината от учениците над 4 клас. По този начин те ще могат да се въртят през 2 седмици. Даже нашето предложение беше да могат да се въртят през една седмица. При нас ще се обучават 58%, а ако половината от класовете се обучават в училище, общо учениците в училище ще бъдат 66%. Струва ми се, че тези 8% разлика не биха увеличили епидемичната опасност", коментира Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този директор сякаш никога не е ходил на училище.Децата заедно в клас, означава пълна липса на дисциплина в массоия случай и нищо не научават. При дистанционното обучение децата най-накрая имат шанс да се научат да учат.
20
1
 
0
 
! Отговори
гогич преди 3 години
До МатематикътМатематИка, даскалите, като всички останали хора, се разболяват извън училище или университета. Миналата седмица преподавателкатра на детето в у/нито им съоббщи, че е с ковид - къде се е заразила според теб, след като от ноември м.г. са онлайн??
19
0
 
3
 
! Отговори
Математикът преди 3 години
Уважаем Директор, има ли информация колко учители са болни в други училища и как се осигуряват заместници, за да няма свободни часове? Много интересно днес медиите поднасят данните за Ковида, внушавайки че показателите са чудесни, ваксинацията върви и други " розови" неща. Не казват обаче за драстично увеличената бройка на болните в интензивните отделения и за намалението в броя заразени, което е отчетено и с намален общ брой тестове. Успеха изглежда е все още пожелателен, а не реален. Лицемери.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ау... Какъв заблуден човечец... :))) "Те са сами пред екрана, могат да чуват това, което се говори, но да не минава през главата им. Не могат да се концентрират." Верно ли ? А в час не могат да дремят или да се разсейват? Или да си цъкат на телефоните? И то в най-добрия случай! Щото може и да играят футбол в стаята! Не вярвате? Ами не е за вярване, да, но това е нормалното ежедневие на едно разпасано столично училище, което има претенцията, че е от добрите!
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние от Герб всичките сме многу убразовани и сме с вишшу убразование присаствено, а вие дету не ни харесвъте сте бес пари и многу ***. Пукайте се от ят.
16
0
 
4
 
! Отговори
до Златена преди 3 години
Па оти ти требе да моеш да четеш? Само излизаш и казваш "Скъпи колеги, драги сънародници, положението върви към подобрение и предприемаме адекватни мерки". Общо взето трябва да говориш като за месечния си цикъл и как си взела превръзки с крилца. Всичко ще отмине и няма да се оплескаш. И така всеки месец.
15
0
 
6
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Образувание не ни е нужно за да станеме политици. И аз съм убразована и вече съм депутатка от Герб
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престанете да си правите експериментите с децата, че положението с образованието е трагично. Пример ще дам. Идва при мене едно момче, завършило у-ще миналата година. Такъв грозен почерк... 3 пъти си писа молбата и нищо не се чете. Но разбрахме, че е от Люлян и от еди кой си блог. Остави ни и jsm за кунтакт. Хилехме се, ама то не е никак смешно.
13
2
 
7
 
! Отговори
учителките преди 3 години
И ние учителките от феисгрупата Учителки за безопасно образование сме възмутени от опитите на разни директори да ни заразяват против нашата воля и да ни отнемат свободата да си стоим в къщи. Искат да ни свалят маските и да умреме. Срам и позор.
12
0
 
8
 
! Отговори
Повърня преди 3 години
Повърнах от страххх че и този Директор иска да ме зарази и да умра от Ковид.
11
1
 
15
 
! Отговори
Повърня преди 3 години
Аман от този Директор!Трябва да му се забрани да говори на това недоразумение и колегата му Стаматов. Натрапват ни непрекъснато полуразсъжденията на разни нарциси, като че ли няма други хора в тая система!!!
10
16
 
14
 
! Отговори
гогич преди 3 години
Алоооо, пъзльовците 1, 3 и 6 - ако искате, стойте още 5 години в мазетата с маски и не се месете в живота на нормалните хора. Не стига, че мерките не дават резултат и затворени-незатворени вируса си върви, ами и изкуствено сринаха икономиките и съсипаха живота и психиката на младите....Вижте и Англия, и Гърция и Австрия - голямо затваряне и пак много заразени...Затова да се отваря и който е болен - да се лекува, останалите навън и тва е.
9
0
 
27
 
! Отговори
До Куку? преди 3 години
И този продължава да бъде директор!!!!!!! А защо директорите на училища нямат мандатност?? Те са несменяеми, като тяхната синдикалистка Такева.
8
7
 
23
 
! Отговори
Мая Топалова преди 3 години
Нищо ново не ни казва този директор. Знаем, че присъственото обучение е в пъти по-добро от дистанционното. Но след като обстоятелствата налагат он лайн обучение, не е нужно да кършим ръце и да обяснаваме едно и също. Това е положението! Ами ведай си Боже, да има военни действия. Тогава децата изобщо не ходят на училище. Пример: по време на войната в разпаднала се Югославия учениците не са ходили една година на училище, а после са им признали съответния клас и никой не си скубе косите!
7
3
 
30
 
! Отговори
tryo преди 3 години
Докога ще ни натрапвате голия директор Александров, подмазвача Стаматов и баба Яга от синдиката? Тези хора са в основата на хаоса в образованието
6
5
 
30
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Нарича се безотговорност. Те отварят, защото знаят, че няма да са вече на този пост. Затова и Вълчев направи това с учениците, без да мисли за последствията.
5
27
 
8
 
! Отговори
123456 преди 3 години
Напълно подкрепям директора!
4
0
 
22
 
! Отговори
Куку? преди 3 години
Този директор се снима дибидюс гол ако си спомняте и снимките изтекоха. В образователната система все хахавелници работят
3
3
 
21
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Нарича се безнаказаност.
2
2
 
22
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Директора влиза ли в часове или си дреме в кабинета?