Акад. Петрунов: Не смесвайте ваксини, неправилно е

Случаите на тромбози са пренебрежително малко, посочи той
12 апр 2021 10:02, Красимир Ангелов
28
Акад. Петрунов: Не смесвайте ваксини, неправилно е
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Смесването на ваксини от различни видове е неправилно, смята имунологът акад. Богдан Петрунов.

Той е убеден, че всеки който е с първа доза на "АстраЗенека", трябва да си сложи и втората от оксфордската ваксина.

Случаите на тромбози при тази ваксина са толкова малко, че са в процента на предвидимата медицинска практика, посочи още академикът пред БНТ.

Още по темата
Ученият посочи, че имунитетът срещу коронавируса в човек се гради не само на база антителата, а основно се гради на клетъчния имунитет, така че ако те имат добър клетъчен имунитет, няма проблем.

"Хората няма смисъл да ходят да си тестват антителата, това нищо не може да им каже, тъй като голяма част от антителата не са функционални, т.е. не са неутрализиращи антитела", каза акад. Петрунов.

Той уточни, че антителата само показват, че организмът е имал контакт със съответния вирус, но по думите му това не трябва да успокоява хората. "Никой, прекарал вируса, няма антитела след 8-ия месец", каза акад. Петрунов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Криптонит преди 3 години
Мешерето е най хубавият начин да се Аугментирате. Смесвайки АстраЗен с Шмайзер и Модерна ще ви направи супер хора с инфрачервено зрение аба суперчуек! Способности да виждате през стени и да не умирате. Вече има няколко случая на Супер-хора,които са омесили здраво вакса и са придубили здравината на Криптонитна стомана и способностите на Супермен. Мешерето му е майката за излизане от тук.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже всичките коментиращи по-долу са видни антиваксъри, ще напиша само 1 нещо : погледнете Англия. След ваксинационната кампания, там заразените са пренебрежимо малко, мерките отпадат една по една и се готвят за нормално лято. Погледнете нас. Излязохме от третата вълна, не се знае кога ще ни тресне следващата. Може и да затихне за лятото, като миналата година, но зимата пак ще е същото. Ваксините спасяват човешки животи.
22
4
 
0
 
! Отговори
доц. Симидчиев-ДСБ преди 3 години
Този който получи тромбоза след първа игла на Астра Зенека и не си сложи втора игла, остава без сертификат и зелен паспорт за пътуване, защото тази ваксина има ефект едва след втората игла! Ако след тромбозата сложи ваксина на Пфайзер или втора игла на Астрата става!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Никой, прекарал вируса, няма антитела след 8-ия месец". Странно изказване. Аз както и всички познати карали короната все още имаме антитела. Аз съм в осмия месец със 9 пъти над нормата, повечето познати са вече в деветия.
20
1
 
3
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
това което написах долу, важи само ако при двете срещи вариантът е един и същ...ако при втората среща варианта е различен, тогава господ да те пази...
19
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Ако има подписана декларация за информирано съгласие няма да получите каквато и да е компенсация за преживяването! И не само от Астрата има такива "странични, нежелани.."! Затворили са два центъра за ваксинации в Щатите заради проблеми с ваксината на Джонсън! Има информации и за Пфайзер и Модерна, но бързо "изчезват" от НЕТ-а!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питам редакцията?Сайтът,вече и той ли е ваксиниран,та призъртамда се начета?
17
2
 
1
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Целия свят - има логика да се смесят защото изграждат имунитет по различни механизми и се увеличава ефективността.Проф Петрунов - аз пък не мисля така....
16
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До да,да ама неТой и Кантарджиев преди месец еретично и в противоречие с Мутафчийски, Балтов и прочеето неимуно и невирусолози каза, че най-добрия имунитет се получава след преболедуване на вируса! Дръпнаха го назад и вече не дава интервюта!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
баба Меркел си отложи собствената ваксинация с Астра.а моето дете бе ваксинирано с тази отрова без право на избор..после повръщаше 3 дни и вдигаше кръвно.губеше равновесие..няма ли кой да им потърси сметка за погрешните решения?
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, какво му е неправилното?Ръгай чушки в боба, раята нали може да търпи.
13
0
 
9
 
! Отговори
Дофторье преди 3 години
Ще да са пренебрежимо малко далите фира хорица, ако са ги броили верно.До едно време се твърдеше че е ултра безопасна АЗ ваксината, после нямаше връзка, пък сега вече като се установи..дали преброиха и тия предишните, а..как смяташ?
12
0
 
12
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
""Никой, прекарал вируса, няма антитела след 8-ия месец", каза акад. Петрунов."...да да, ама не...антителата имат памет и при нова среща с антигена, антителата отново правят пик...не е теория, доказано е на практика...
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е,човек как да знае,дали не е сред тези3 % ,които евтанизират хората.След това изказване,да му се отнемепрофесората.Нужно е да се намери лек,който давъзпира,евентоално пъпчасване накапилярите.Инак,както си ходя и...мината ме прави на дреп.Ми, наблизоможе да има малки деца.Джон,защо има титли,като академик?За да се гръмват хората,сър.
10
2
 
10
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
"Никой, прекарал вируса, няма антитела след 8-ия месец"То и от ваксините пак толкова! Или лъжат?!Това за неразбалите означава "боц" на всеки 8 месеца и ръчкане на съпротивителните сили на тялото ни, защото не поддържа в постоянна бойна готовност антитела за всеки какъвто и да е вирус - грипни, парагрипни, рино-..., коронавируси също! А до какво води това постоянно сръчкване на имунната система уважаемия академик няма да каже, защото би било сепуку и НУЛА интервюта оттук-нататък!
9
0
 
8
 
! Отговори
Мислеща преди 3 години
В този клип Борис Джонсън казва в прав текст, че ваксините не защитават 100% , и пак трябва да се спазва дистанция и други мерки. Затова мислете като се ваксинирате, защо изобщо го правите!!! https://bgprevedi/bo-jo-11091-2/
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините ако бяха безвредни нямаше да ви карат да се подписвате че ако ви се случи случка никой не носи отговорност. М.рете ЯКО м.рете както каза МуФтафчииски.
7
0
 
12
 
! Отговори
Информирано съгласие преди 3 години
Нали са безопасни тия ваксини?Или на фарма мафията не и се споделят печалби с роднините на умрелите и оскатени в резултат на чудните препарати?
6
1
 
10
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 3 години
Първият път изкарах коронавируса без никакви антитела. Беше си само лека хрема.Смятам, че и втория път ще е така или дори по-леко. Все пак имунната ми система помни първата инфекция и ще изгради антитела за 2 дни вместо за две седмици. Така работи имунната система по принцип.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре е да не си поставяте ваксини! Пазете се!Ако имате добър имунитет нямате проблем.За една година е повече от ясно, че от заразените под 1% стават жертва на заразата!