Започва свещеният за мюсюлманите месец Рамазан

Вярващите в Аллах постят с цел духовно пречистване
21
Започва свещеният за мюсюлманите месец Рамазан
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Започва свещеният за мюсюлманите Рамазан.

Религиозните постят духовно и физически – храненето е след залез, на смрачаване.

Периодът на въздържание за мюсюлманите, предшестващ големия религиозен празник Рамазан Байрам, и тази година ще премине под знака на извънредното положение.

През целия ден не се яде и не се пие дори вода, а на здрачаване семействата се събират, за да вечерят и да раздадат храна.

Спазващите поста се стараят да избягват конфликти, лъжи и ругатни, четат повече за исляма, молят се и откликват на нуждите на бедните и онеправданите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: мюсюлманиАллахРамазан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та като говорим за пости и секс, предполагам, че детето на националиста и лидера на ПП Атака - Волен Сидеров, е заченато по време на Рождественския пост, за да се роди на 17 Септември, предполагам, че Волен Сидеров - младши е заченат на Никулден по стар стил около 19/20 Декември. Иначе да е живо и здраво семейството и детето на Волен Сидеров, само Сидеров старши си знае с колко мъки и труд е придобил това дете,но този случай - секс и деца през пости не е единственият...
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та имаме познати и роднини, които имат дете/ деца, заченати по време на църковни пости - едното е родено към края на месеца Август, два дни след Успение Богородично по стар стил, на други през зимата, едната половина на декември и януари, другите познати, които се смятат за вярващи, са направили ин витро процедурата през първата половина на декември, предполагам също се целят да им се роди детето в края на Август и под зодиакалния знак Дева.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познаваме хора и близки и вярващи, които нарочно и умишлено правят секс( някои и ин витро) през Рождественския пост (Ноември - Декември - Януари), за да родят дете в определен месец (Август - Септември) и роденото дете/деца да е/са под определен зодиакален знак (за Август - Лъв и Дева, за Септември - Дева и Везни) и да е в или около Голям Господен или Богородичен Празник (през Август - Преображение и Успение Богородично, през Септември Новата Църковна Година, Рождество Богородично, Кръстовден
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия църковните празници и пости и правене на деца/секс сред вярващите руснаци е много деликатна тема,стигало се е и до конфликти. С моя мъж сме единодушни по тази тема и при нас проблеми от това естествено няма, секс по време на църковни пости и празници не правим, а ако искаме дете, то ще е направено извън тези определени за пости и празници от Църквата дни. Не показваме с това, че сме различни от другите, но го правим според силите си и по наше собствено желание, познаваме и близки и хора,
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8ПродължениеЦърковните пости са над и повече от 200 дни в годината, изисква се и сексуално полово въздържание, което разбира се, е непосилно както за малка/голяма част от активно вярващите, а какво остава за другите хора, които са само кръстени.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8 Продължение:През Божествения Месец Август постим, в чест на Пречистата Божия Майка, за да почетем Преображение Господне и да се подготвим на 15/28.08 - Деня на Успението на Пресвета Богородица и Дева Мария - Тази, Която без да е познала мъж и без болка и мъка е родила Бога и Спасителя. Постим и в есенните дни на ноември и декември, за да почетем Празниците Въведение Богородично и Света Анна, а през зимните декември и януари - преди Рождество Христово.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГаздовПродължение от 13Да се почете Библейско - Исторически Събития, свързани със Спасителя - през пролетта постим и заради пролетния Празник Благовещение Богородично ( на Този Ден се яде и рибка), Лазаровден, Цветница, Страстната Седмица, та с пост да се приключи този период и да се посрещне Възкресение Христово. Постим и през някои дни на пролетта и лятото, като с това почитаме Учениците на Спасителя - Светите Апостоли.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГазовХристианския пост, който е взаимстван разбира се от по-стари обичаиВ Православната Църква църковните пости като дни са над 200 в годината, постите като традиция са взаимствани от Самия Спасител, който е постил 40 дни в пустинята, постене е имало и в Стария Завет. А защо постите в Православната Църква са над и повече от 200 дни в годината ( точно като дни не мога сега да изброя), това е дадено и от Светите 7 Вселенски Църковни Събори, тези църковни пости са с цел да се почете Библейс
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тъпата анонимнаКой ти иска скапаното ти мнение?! Православното Християнство и Библията НЕ са против жените, напротив, в Светата Библия се пише за светите Жени, най - много се говори за Пречистата Божия Майка и Дева Мария, говори се за това,че нормалните жени са благословени с това да раждат деца и да бъдат покорни на мъжете си! Не харесваш това, но не си и съгласна с това, че Библията и корана не толерират па.чаа.ври като теб!
7
1
 
0
 
! Отговори
анонимна преди 3 години
Чела съм и Библията, и Корана и твърдя, че в първата, Н. Завет пише буквално това, което съм написала, дословно. Веднага искам да подчертая, че това няма нищо общо с темата дали има или няма Бог, а с неправилното и унизително отношение към жените. Бог може да има, това е свръх сложна тема, вероятно недостъпна за нашето съзнание. Просто религиите са направени в услуга на мъжете и донякъде и на властта.
6
5
 
0
 
! Отговори
Müsl&#2 преди 3 години
ЗЛОБАТА,ЗАВИСТТА,НЕТОЛЕРАНТНОСТТА ЩЕ ВИ ПОГУБИ ТАМ НА БАЛКАНИТЕ(БЪЛГАРЛАР)ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО ДА ПОЗДРАВИТЕ МЮСЛЮМАНИТЕ? ДА КАЖЕТЕ ЧЕСТИТО НАЧАЛО НА СВЕЩЕНИЯ МЕСЕЦ РАМАЗАН,ЖАЛКИ СТЕ-НЕКА АЛЛАХ ДА ВИ ПОМАГА
5
4
 
4
 
! Отговори
Газдов преди 3 години
Не знам защо се нарича пост, реално те не постят, дори си вредят на организма. Христианския пост, който е взаимстван разбира се от по-стари обичаи има реалната цел да пречисти и олекоти организма преди и след зимата, така наречените коледни и велики пости. Яде се растителна, полезна храна, замисъла не е да ядем 40 дни пържени картофи. Мюсюлманите реално не консумират на светло и се тъпчат като невидели вечер, което е доста вредно и натоварва организма, освен че е напълно безсмислено. Религии...
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво ни интересува това нас НОРМАЛНИТЕ ХОРА???
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е не беше ли лятото?Тия колко Рамазана имат?
2
5
 
10
 
! Отговори
Пияния помак преди 3 години
Сипвам си ракията когато ми е кеф и ми дреме на карабината.
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излиза, че при исляма човек трябва да бъде добър само един месец. В останалото време може да е лош.