Вълчев: Кабинетът на ГЕРБ ще е мимикрия, защото няма подкрепа

"Ако се направи опит за правителство, Борисов ще се върне във властта"
76
Вълчев: Кабинетът на ГЕРБ ще е мимикрия, защото няма подкрепа
Снимка: БГНЕС

Ако се направи опит за съставяне на правителство, до една година Борисов ще се върне в управлението.

Ако се стигне до предсрочни избори, много вероятно това да се окаже краят на ГЕРБ, според проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на Софийския университет и бивш министър на образованието.

По думите му на изборите се е случило това, че "едно раздробено и изплашено общество" е събрало сили и е успяло да каже, че не иска повече да бъде управлявано така.

Още по темата
"Всеки компромис с първата по мандати партия ГЕРБ е много труден, дори невъзможен", подчерта той пред БНР.

Според него няма нищо драматично в това дали ще има парламентарно правителство или служебно, ако се гледа с очакване за голяма промяна.

"Няма лошо да се мине през едни избори, тогава би било по-лесно да се търсят коалиции", смята той и прогнозира нови избори през юли, на които ГЕРБ да загубят поне една трета от гласовете си.

Проф. Вълчев коментира, че месеци преди изборите на 4 април ГЕРБ са опитали през приближени хора в БСП да подготвят голяма коалиция между тях.

"Корнелия Нинова излезе победител в това, защото удържа собствената си партия и такава коалиция ГЕРБ-БСП се оказа невъзможна днес", изтъкна той.

Прогнозата му е, че предложението за правителство на ГЕРБ ще е мимикрия, защото, ако имаше възможност то да получи подкрепа, Бойко Борисов сам щеше да бъде предложението за премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Донев преди 3 години
Трудно може да се посочи по-гнусен и по -перфиден човек от прехода от Даниел Вълчев! Алчен до безумие, фалшив, хлъзгав, подъл! Как са могли да го допуснат до деканско място! Нищо чудно, в СУ е пълно с такива като него! Като началник на кабинета на ген. Семерджиев през 1990 г. Вълчев и Семерджиев са отговорни за изчезването на 11000 досиета на Държавна сигурност! Този *** сега изнудва разни личности с тях! Една от тях е Янка Такева! Същата като него! Алчна и безскруполна!
52
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Е щом този е професор,егати държавата.
51
0
 
7
 
! Отговори
Цървул преди 3 години
Г-н Вълчев е щастлив човек! Удобен, хлъзгав.. идеален за всяка власт.Проблемът му е че никой няма да го помни,за разлика от Борисов.Трябва да го съжалим,защото можеше и той да топне крачета на плажа в Росенец и сега щеше да е депутат като Хр.Иванов. Ама на!И двамата завалии бяха министри, само че кой си спомня за това.Заради едните заплати комай..А Вълчев даже преподавал в Юридическия?Сигурно най-добрата лекция му е на тема Теория на седянката(по Орешарски)
50
4
 
0
 
! Отговори
Истина преди 3 години
БРАВО!
49
1
 
9
 
! Отговори
СМЕХ... преди 3 години
Тоя далавераджия и негодник , на французини ли се прави със шалчето....ха,ха,хааа...АМА , ТАКА Е У БЪЛГАРИЯ---ВСЕКИ КОЙТО Е "НИЩО" , ИСКА ДА СЕ ПРАВИ НА "НЕЩО".../...за да не му се разваля каяфета.../
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОчевидно никога не си чел статистика.И да прочетеш , няма да е разбереш.Думичките - пенсионни фондове, %безработица, акциз, осиг.таван, таван на пенсии, увеличение на пенсии, събиране на данъци, са непознати за теб.За това пишеш махленски клюки.За маалата.
47
1
 
10
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Някои се познават по делата им, а други по шалчетата.
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма стойност мнението на Вълчев, защото беше част от НДСВ на крадливата Тройна коалиция която фалира страната.
45
0
 
7
 
! Отговори
Натанаил преди 3 години
Обществото е на мнение че на власт не трябва да е ГЕРБ, но до тук! Ако разтълкуваме изборните резултати, всъщност народа няма решение за проблема "Какво следва след ГЕРБ?". Очевидно Слави Трифонов не успя да бъде дори първа политическа сила, камо ли пък с мнозинство. Сега ни чака дълъг период на нестабилност и нагласяне на пластовете като за този период всички започнати проекти ще бъдат спряни или замразени докато определени фирми не бъдат уредени.
44
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според герберчеата, мнението на професорът, декан на юридическия факултет на СУ няма никаква стойност, даже кой му е дал думата, че и тук го цитират?!Но пожарникарят, охранител, чел недочел и една книга е гений и неговите думи са закон. Той говори истината и само истината.Вълчев е бил еди какъв си чета, а Борисов какъв е бил? Даже го има съдружник на нелегална фабрика за цигари. КОЙ е бил на ТИ с групировките?Кой е имал по-тъмно минало според вас?
43
0
 
9
 
! Отговори
гледна точка преди 3 години
Този откри топлата вода. Ами то е ясно, че е мимикрия и на децата бе, оххлщв очилат. Просто спазват процедурата и им пределно ясно, че няма да мине, какво се правиш на отворен.
42
5
 
10
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Ха-ха, тъппанар, ако се стигне до нови избори това не само че няма да е краят на ГЕРБ ами ГЕРБ ще спечели с още по-голяма преднина. Защото вече ще е ясно, че другите за нищо не стават.
41
1
 
1
 
! Отговори
h преди 3 години
До реалистТи ще му правиш компания в съседнта килия умник.
40
1
 
1
 
! Отговори
h преди 3 години
До реалистТи ще му правиш компания в съседнта килия умник.
39
2
 
10
 
! Отговори
h преди 3 години
аре без мнения на провалени и забравени политици. особенно тези от 8/5/3/ които днешните иззбиратели на бате слафчо от учин долу не помнят.
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той и езици знае, разбира от строителство, кара джипка...
37
2
 
8
 
! Отговори
Маг Минчо преди 3 години
Сладур е този пластилинен човек! Къде ли не го уреждаха,и след него нищо и половина!А как му отива червената връзка... Направо сърцето пръска :-))
36
3
 
12
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Разни псевдо политичета...колкото повече ги биеш на избори, те толкова повече се зъбят и премятат...
35
3
 
12
 
! Отговори
Цървул преди 3 години
Този плазмодий не беше ли съучастника на Орешарски в прочутата реплика "Айде да разтуряме седянката?Много е умен...като ц*рвул гумен!
34
2
 
6
 
! Отговори
нонова преди 3 години
Във фирмата Филимко АД е бил съдружник на Любен Гоцев (1997 г.) работил е и с Емил Кюлев и с други главни действащи лица на българския преход. Бил е член и на ръководството на солидни фирми в туристическия, застрахователния и други браншове като като Златни пясъци,ЗАД Булстрад-живот, Ривиера ИН АД, Сигма ООД,Ривиера Мениджмънт АД, Албин Корпорейшън (от Британските Вирджински острови),като представител на Демекско консултантс ООД, Република Кипър