Политолог: Въпросът е дали този парламент ще роди кабинет

"ГЕРБ и ДПС ще се опитат да внушат, че всички са едно"
67
Политолог: Въпросът е дали този парламент ще роди кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Въпросът е ще може ли този парламент да роди правителство, което да управлява стабилно България". Това коментира политологът Петър Чолаков пред БНР.

По думите му парламентът е такъв, какъвто беше очакван и нищо сензационно не е имало в изявленията на представителите на политическите формации в него.

Още по темата
Според него ГЕРБ и ДПС ще се опитат да внушат на обществото, че партиите на протеста и на статуквото са едно и също и че са се договорили зад кадър.

"Процедурата е такава, че ГЕРБ трябва да играят първи, защото е с най-много гласове, те се опитват всячески да изкушат вторите - "Има такъв народ" - да разкрият картите си по-рано", добави Чолаков.

Той беше категоричен, че ИТН печелят от мълчанието и по-време на кампанията, и след изборите: "Сега не е ред на Слави Трифонов да говори, сега е редът на Даниел Митов да говори".

Политологът добави, че има много въпроси към управленската програма на ИТН.

"Първият въпрос, който е най-интересен, е, кой ще гласува за кабинета на Даниел Митов. Ще гласува ли ДПС за него? Защото, ако гласува, това ще налее вода в мелницата на тези, които твърдят, че моделът ГЕРБ-ДПС продължава и в 45-ия парламент", коментира още той и уточни, че ДПС може да реши да премине на страната на партиите на протеста и това ще е много интересно.

Като сериозна политическа интрига Чолаков определи това дали ИТН ще се помъчат да формират правителство, или ще върнат мандата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Щом парламента ще ражда, всичките гинеколози да отидат там. То не е толкова просто това раждане на кабинет. Може и правителство да роди, но само ако има кои да му бабуват. Честито на политическите лидери и кандидати за министри. И на тях ще трябва да им се врачува дали ще станат такива, каквито искат ! Между впрочем, пари за гледане в бъдещето не искам, просто кой каквото даде. Най-добрата българска врачка ме е отгледала и така ме е възпитала. Бог да пази България !
51
2
 
2
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Парламент 45(2021г.), от "умрял" писмо чели ли сте?
50
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се плюе по слави но е факт , че тои отказа премиерският пост , в интерес на бьлгария е едно правителство необвьрзано с чужди интереси каквото бе това на - гербСьздадено от - енп и обслужващо техните интереси
49
1
 
17
 
! Отговори
политолог преди 3 години
е а дано роди кабинет , да видят чалгарчетата как главния чалгар ше им оправи живота .
48
1
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
И днес масовите изцепки на пишман лидери се изляха не в чертане на "светлото българско бъдеще" , а колко е лош Борисов ! Е, вече няма Борисов, искаме да чуем как тези "пишман лидери" ще ни сложат на първите места в Европа ! Или вече сме на шейната ,която се е плъзнала към катастрофата, ....поредната !!!
47
1
 
19
 
! Отговори
Гинеколог преди 3 години
Всичко родено от този парламент ще е уродливо и ще тежи с жестока сила върху родителите си ! Наистина народа си продаде вагината на Чалгаря ! Честито на новите родители!
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Рошко - От трън на глог!Може да се окаже: От глог - на смок!
45
0
 
9
 
! Отговори
Това преди 3 години
В бгто е световен феномен, все една Чардафон да стане световен шампион. Какво повече ви трябва.
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще е недоносче. Като видиш двете баби,какво празно говорене извъртеха от първия ден. Финала е ясен
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете новини от света, дошли сме да се информираме, каква информация съдържа тази "новина" ? Също и раздел наука да има. Аман бе.
42
0
 
22
 
! Отговори
Рошко преди 3 години
Незрялост от новите и огладнели за власт стари мутри. Това е новото НС. Единственото хубаво е, че избраха за Председател на НС една жена, която е с подходящо образование и опит. Тя е работила вече там и трябва да е компетентна, но за съжаление фъфли като Дилов син. Тошко африкански не можа да съчини прилично изказване, а уж е сценарист. Кой знае може наистина да преписва от руските програми? Само перченето му беше голямо. Той Симеон беше по-скромен. А, бе, Бай ***. От трън на глог!
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такова ще роди, че ви е бедна фантазията. Славчо жив ли е, впрочем?
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украинския актьор ще ги вкара във войнанашия певец ще ни докара беля
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Раждането е трудна работа. Ако се роди нов кабинет, ще е по друг начин.
38
0
 
11
 
! Отговори
Тоши преди 3 години
Е като картинка от списание "Дружинка".
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като слушам Тошко ме хваща страх още не са започнали той на война ще ходи с журналистите
36
0
 
6
 
! Отговори
WRC преди 3 години
Да работим *** дума, нека да я тръшне чума. Ний борци сме на благата и шат, и шат, и шат, и шат, и шат-шат-шат-шат-шат на патката главата!Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна или неволна
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тяна,Мая и капон несаспали зада отидат първи в народното събрание и да дават итрвютавижте ме аз пак съм тукголяма радост
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
математика къде е да го сметне?
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зависи какъв е кабинета. Ако е като ГЕРБ по-добре е да се махат и ИТН. От началото почнаха с избори и не знам какво а безработица, заплати, корона никой не казва. Но техните заплати си вървят и са добре и пак избори на техни хора.