Премиерът Бойко Борисов подаде оставката на правителството

Министерският съвет ще продължи да управлява до избиране на нов
Обновена: 15 апр 2021 10:29 | 15 апр 2021 09:35, Веселина Йорданова
200
Премиерът Бойко Борисов подаде оставката на правителството
Снимка: Правителствена пресслужба

Министър-председателят Бойко Борисов подаде пред новоизбраното 45-о Народно събрание оставка на ръководения от него Министерски съвет на основание член 111, ал. 2 от Конституцията на Република България.

Още по темата
Писмото на премиера Борисов, с което подава оставката на кабинета, беше депозирано днес до председателя на Народното събрание чрез деловодствата на двете институции. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

В съответствие с чл. 111, ал. 3 от Конституцията ръководеното от премиера Борисов правителство ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на нов Министерски съвет и ще осъществи приемственост в управлението.

Борисов обаче не дойде днес в парламента. На депутатските банки от ГЕРБ има министри от настоящия кабинет, които бяха избрани за народни представители.

След като прочете съобщението Мика Зайкова, която председателства първото заседание на Народното събрание като най-възрастен депутат, коментира, че това или е срам от народа - да дойдат и да си подадат оставката, или е пренебрежение към тази институция.

Все пак сме парламентарна република, каза Зайкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАГЛАВИЕТО ПОКАЗВА КАКВА МЕДИЯ СТЕ- ФЕЙК НЮЗ!ББ НЕ Е ПОДАЛ ОСТАВКАТА, А ЗАМЕСТНИКЪТ МУ!
152
1
 
5
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ! преди 3 години
Никога повече ГЕрб!Никога повече Тиквата на власт! Никога !Нека децата знаят -най-крадливото и продажно правителство е вече на буни-ще-то на историята!
151
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ооооо Кеф Вельов значи вече не е депутат на хранилка.
150
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКогато арестуват шайката от БСП(БКП)+ДПС.
149
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БМБ и шайката му кога ще бъдат арестувани?
148
3
 
3
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До да, за съжаление-ТИ СИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ-КАТО СЕ ВИДИ ЧЕ НЕ ВЪРВИ-ВЪН.-СМЕНЯМЕ ГО.-ЩЕ ТРАЕМЕ КАТО ОВЦИ ЦЕЛ ЖИВОТ?-ТАЯ НЕМА ДА СТАНЕ.-КОЛКО МИЛИАРДА ПОТЪНАХА В ФЕРМИ КОЗИ-ОВЦИ-КРАВИ--10 КРАВИ ПО 400 НА ГЛАВА ЗА ГОДИНА 4000.-СЛЕД 10 ГОДИНИ КРАВИТЕ ПАК СА СИ 10.-А ЗА ТЕЗИ 10 Г КОЛКО ПАРА Е ДАЛА ДЪРЖАВАТА-ТОЕСТ НИЕ?
147
24
 
16
 
! Отговори
да, за съжаление преди 3 години
Наистина Има такъв народ в Европа или по-точно една много изкукуригала и проста нация, която допусна чалгата и марионетките на галевци и божковци да се докопат до парламента !!! Както е тръгнало, скоро всички ще я знаят като Чалгария.
146
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХЗащо, нали нямаше вирус?
145
15
 
13
 
! Отговори
Кеф! преди 3 години
Сега че чекам да избие народната лудост ! От утре само чалга, гюбеци и лозунги ! Народът победи и уверено тръгна към заветната цел- Евразия ! Да ни са честити новите комунисти ! АЕЦ Белене ще се преименува отново на лагер "Белене" ! Не се смейте ! Сами си го избрахме !
144
15
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Е, мечтата на проституиращите се сбъдна - Борисов подаде оставка и повече няма да го видят ! Хайде сега да започнат и да управляват ! Видяхме , че могат да хвърлят яйца, домати, развалена риба....джапанки,обувки, дамски превръзки...! Е, дойде време да си ги съберат ! Искам заплата 2500 лв . още от 1-и май т.г. !!! Иначе купувам развалени яйца и развалена риба и .......,знаят какво следва.
143
13
 
18
 
! Отговори
До Мика Зайкова преди 3 години
Народът си каза думата, давайки отново най-много гласове за тоя, когото се опитваш да обидиш и унизиш, дори след цялата мрсна пропаганда, която водихте срещу него, и прекарвайки страната през най-тежката пандемия от поне 100 години насам ! А за теб колко от народа гласуваха ??!! Хайде опомнете се вече, и ИМАЙТЕ УВАЖЕНИЕ КЪМ НАРОДА, БЕЗ ДА СИ ГО ПРИСВОЯВАТЕ !!!
142
12
 
14
 
! Отговори
До Мика Зайкова преди 3 години
Ти ли си народа *** алоооу, я се опомни !
141
3
 
15
 
! Отговори
179 преди 3 години
Мрънкалници сме си от 1396 година. Почнете да четете история и ще стигнете до извода ,че сами сме си виновни за всичко случило се със нашият народ и държава.
140
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя път не успяхме да ви спасим, ще си понесете последствията от този избор.
139
1
 
6
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
....tova e strahotna novina !!! Problema e,che sashtite hora stoiat i zad Slavitu !!!Vie naistina li naivno smiatate ,che tezi sumi deto biaha usvoiavani ot GERB i lapacha shte badat izpusnati i veche Slavito shte gi lapka ?!?? Ei taka samo zartadi niakavi si izbori ?!?? Da ama NE !!!Za naroda nishtichko niama da se promeni !!! Slavito shte kolenichi na Amerika i na ES ! Shte otvori lakomata si past i shte lapka !!!Chorlavia zapartak do nego -Tosheto si eot vsichki starni Tsvako na Bokicha !!!
138
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КЪДЕ СИ ВЯРНА ТИ ЛЮБОВ НАРОДНА!..твоето население избяга в чужбина,защото те обича и не може да работи за малко пари,не може да стои тук и да се бори ,да гради, защото мама и тати не са ви възпитали и научили на труд,а на готово..скъпа кола скъпи дрешки и телефончето в ръка.И аз мога да отида в някоя наредена държава и да викам..вие там долу в България, що не правите нищо.Ами,елате,вие правете -защо избягахте "народолюбци",които като отидете в Италия или Англия и забравяте откъде сте дошли!
137
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много нагъл, пак сърдит го раздава. Пък, че напълни дисагите , той и кохоратата му калинки и зетьовете им, ние не трябва ли да сме сърдити?
136
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толупа олете.Свърши се с царуването му.Ще има лов на вещици,реваншизъм.Кой кой е прекарал,прецакал.Нищо добро не ни очаква.Всичко като пари е изпито и изядено.Банкери ,милиардери ,олигарси,бизнесмени и далавери.Див КАПИТАЛИЗЪМ.Да му мисли бачкатора.
135
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Бойко,хората не са глупави вече,всичко се знае вижда се ,Татяна Лолова го каза,няма ли да доживея комунистите да се махнат.Бог да я прости отиде си ,така си отиде и Коритаров.Не ги ли е срам да тъпчат таз земя,не съм го казал аз ,велики българи са го казали.Ама тия са нямам думи как да го опиша.
134
10
 
11
 
! Отговори
Финансист преди 3 години
Тази негова трета по ред оставка я чакам от доста време. лично за мен тя означава, че вече съм в 10 дневни национални празници. Между впрочем, през тома влеме ще стана още по-богат ! Работя от 11 г. в собствен частен бизнес и изобще не ме интересуват политиците в България ! Те могат само да си представят какви пари имам.