Слави Трифонов: ГЕРБ няма да получи време, мажоритарен вот ще има

"Когато има проблем да загубят властта, тупат топката"
Обновена: 16 апр 2021 10:43 | 16 апр 2021 10:43, Веселина Йорданова
705
Слави Трифонов: ГЕРБ няма да получи време, мажоритарен вот ще има
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мажоритарна избирателна система ще има, увери лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в коментар в социалната мрежа.

Той заявява, че за това трябва сигурен парламент и пита ГЕРБ защо именно сега внасят проект за промяна на избирателната система.

Още по темата
"Защо ГЕРБ не приеха мажоритарната система преди близо 5 години, когато имаха властта и когато на законно проведен референдум 2 милиона и половина български граждани пожелаха избирателната система да бъде мажоритарна? Къде бяха близо 5 години Тома Биков, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева, Бойко Борисов, цялата тази група мастити български законотворци?, пита Трифонов.

Според него отговорът е, че "когато имат проблем да загубят властта си, тези хора тупкат топката".

Така както пожелаха промяна на Конституцията чрез Велико народно събрание, само и само да се спасят от протестите. Тогава номерът мина, щото Народното събрание беше друго, коментира още Трифонов.

"За да се въведе мажоритарна избирателна система се изисква сигурен парламент, защото е необходимо много време за изчистване на избирателните списъци, създаването на 240 едномандатни райони на базата на тези списъци и още един куп технологични въпроси. И те изискват време. А на ГЕРБ им трябва точно това в момента - време. Но ГЕРБ няма да получат време. Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот.

И при един сигурен, спокоен и уверен парламент веднага ще се случи това, заради което въобще беше създадена партия “Има такъв народ”, а именно - въвеждане на мажоритарна избирателна система. Всичко по реда си, пише депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


705
Още по темата: Слави ТрифоновГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
568
1
 
4
 
! Отговори
тристан преди 3 години
Когато гербаджиите ***, значи нещата вървят в правилната посока...Успех, Слави!!!Не съм гласувал за ИТН, но ако успеят да се консолидират и да изхвърлят ГЕРБ от властта ще бъде историческа заслуга и народа ще го оцени...и троловете ще останат гладни...
567
4
 
2
 
! Отговори
teo преди 3 години
Славе, съжалявам, че се подписах на твоя референдум ЗА МАЖОРИТАРЕН ВОТ, С КОЕТО ЩЕ СЕ НАМАЛЯТ ДЕПУТАТИТЕ НА 120 , СЕГА СЕ ОТКАЗВАШ КАТО ЧЕРВЕНА ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА!!! Ясно стана на всички, че това е било САМО ДО ВЛИЗАНЕТО В ПАРЛАМЕНТА, НО ТИ ЗАБЛУДЕН ШОУМЕНЕ ВЛЕЗНА В БОЛНИЦА!!! Съдбата си каза ДУМАТА!!! ЯСНО СТАНА И ДРУГО, ЧЕ ТИ НЕ СИ ЗА ПОЛИТИКАТА, ДА УПРАВЛЯВАШ ДЪРЖАВА!!! Който се учи от комунистите, НЯМА ДА ПРОКОПСА !!!
566
4
 
2
 
! Отговори
Бай Кольо преди 3 години
Този чалгаджия опростачи няколко поколения,които сега са пълнолетни.Точно те гласуваха за него.С популистко говорене и действия успя да излъже доста хора,защото умее да прави сеир,но времето за сеир свърши.Време е за сериозна работа - нещо непознато за него!А ГЕРБ се съобразиха с референдума и внесоха законопроект за мажоритарни избори,но останалите от тогавашния парламент го отхвърлиха.
565
4
 
5
 
! Отговори
Беновска пипа преди 3 години
Слави Трифонов сега е в меко казано деликатна ситуация. Да прави референдум за мажоритарен вот, на това да се базира кампанията му и още първия ден да се отказва от него, защото не му е изгоден. Човек трябва да мисли преди да говори такива простотии, като тази за мажоритарния вот, защото после думите му се обръщат срещу него.
564
0
 
4
 
! Отговори
до к.612 преди 3 години
Пешо, хайде да обсъдим с теб какво и как си написал: запетаята пред относителното местоимение "които" е на мястото си, но тая след думата "вас" е излишна.Сложил си я да подпира думата да не падне.За какво си вмъкнал израза "новия месия и спасител" - той няма връзка с останалите думи в изречението? "Нискоинтелигентни" е една дума.В триредовото изречение запетаята се поставя пред относителното местоимение, в случая пред "от които", а не след него.Краят на изречението не е наред.Граматиката ти куца
563
2
 
5
 
! Отговори
Излагаме се,гербер преди 3 години
До Анонимен, # 604Пожарникарят очевидно е свикал под знамената средната и най-долната редица гербаджии да плюят новите опозиционни партии. И понеже тези от средната редица попювковци се оказаха малко, той мобилизира хора със словесен резерв 100-200 думи и то такива със селски манталитет. Този е с 4-и, максимум 6-и клас. Дал е на овчиците сенце, на козичките шума и е седнал да пише, но за кого: ами за тройкаджиите и за такива като жена си кифли...
562
6
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Тези, които са гласували за вас, са най-големите ***, новия месия и спасител, явно гласувалите за вас са ниско интелигентни млади хора и хората в чужбина от които, пребладаващата част отново не се славят с голям интелект!
561
1
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Отдавна копаем под кота 0....Скоро очаквайте да стигнем до ядрото на земята и да изгорим до пепел с този парламент!
560
3
 
4
 
! Отговори
Тъпослав преди 3 години
Само искам Славуца да роди живо и здраво дете от Доган и да вдигнат сватба, а после да има избори и партия ИМА ТАКЪВ *** да спечели мнозинство
559
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАЯ МУТРЕНСКА ИСКА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 4г РЕВИЗИЯ.... А КОГАТО ГЕРБ ПРЕДЛОЖИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 10г МАЯ ГЛАСУВА ПРОТИВ.... ЗНАЕ МАЙЧЕТО КАКВИ СА ГИ ВЪРШЕЛИ ПО ВРЕМЕТО НА ОРЕШАРСКИ...
558
7
 
7
 
! Отговори
11 преди 3 години
Да,токсична и да изчезне ГЕРБ завинаги!За да има демокрация!
557
5
 
7
 
! Отговори
Историята... преди 3 години
До Светослав Чалгарски - поправка "Тъпослав Чалгарски..
556
5
 
12
 
! Отговори
Светослав Чалгарски преди 3 години
.....-няма нищо по-токсично от простотията.А аз учиндолският чалгар съм най-големият заразоносител.
555
4
 
8
 
! Отговори
както я подкараха преди 3 години
май, май на Славиту изгъзицaтa ИНТ ще се окаже, че няма време!
554
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората, които са гласували за Слави, определено не са учили нищо. Тройкаджии и кифл.и.
553
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави влезе в коловоз с една дума сговаряме с другите прибираме онези милиарди и след 4 години ще видите мажоритарна. А гладния народ тогава пак ще гласува за поредния месия. Млади хора, вие които сте гласували за него учете и работете - не чакайте той да ви оправи... Очевидно, че той почна да оправя себе си...
552
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави искаше да каже, че неговите избиратели няма да получат мажоритарен вот. Защото той се отчита на тях, суверенът, който го вкара в парламента... Правилно ли повтарям мантрите на Слави от последните години? Лесно е да държиш сметка за действията на другите, но май е трудно да спазваш обещания
551
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що ривете бе гербави? Големи хора , а ривете, като децата. Като не ви изнася " чемодан, вокал и......." на където ви видят очите.
550
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тошко Африкански днес дали ще пиши на фалцет, подавайки перчем над парламентарната трибуна? Горкото джудже. Сигурно мрази цялата природа, предвид какво му е причинила.
549
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Тясно му беше на ту*лу*па в БТВ, та си направи телевизия, поле и тя му отесня, та си купи парламента! Впрочем сега като депутат, какво ще прави с телевизията? Може л депутат да бъде собственик на медия?!