Предлагат ни печено агне за Великден за половин бон

Цената за кг сурово агнешко по магазините е 13,50 - 17,50 лв.
19 апр 2021 14:15, Елка Василева
152
Предлагат ни печено агне за Великден за половин бон
Снимка: архив, БГНЕС

Печеното агне за Великден от топлата витрина на голяма верига "гони" цена от 500 лв. Поръчаното онлайн традиционно ястие пък е със 130 лв. по-евтино. Близо две седмици преди Възкресение Христово ресторанти въртят търговия в мрежата и със сет менюта за празничната ни трапеза, пише "Монитор".

Според оферта в платформа за търговия с различни услуги основното ястие за Великден - 10- или 12-килограмово печено агне с картофи и килограм дроб сарма, ще ни струва 360 лв.

Ако пък сме решили да се съберем в по-тесен семеен кръг заради все още върлуващата из страната пандемия, също няма от какво да се притесняваме - в интернет могат да се открият предложения на седем пъти по-ниски цени за малки компании.

Още по темата

Така например агнешкото месо с гарнитура картофи, дроб сарма и зелена салата с общо тегло 2,4 кг ще ни струва петдесетачка.

Според последната заповед на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов заведенията могат да подновят дейността си при 50% от своя капацитет - решение, което препълни ресторантите в столицата. Вероятно с цел „застраховка“ обаче ресторантьорите не се отказват и от поръчките за дома.

Доставки до вратата ни правят и част от местата за настаняване, които също бяха сериозно ударени от COVID-19. Сет меню в четиризвезден столичен хотел върви за малко под 32 лв. на човек. В него влизат великденска зелена салата, агнешко с дроб сарма, прясно изпечен хляб и подарък пъстро великденско яйце. Празникът ни ще бъде подсладен от парче торта.

Търговските вериги също се включват в борбата за клиенти, като оферират потребителите със специално подготвени за празника месни изкушения. От „домашната“ фурна на един от големите магазини у нас излиза 10-килограмово печено агне, пълнено с дроб сарма, за 490 лв. или със 130 лв. повече от това в онлайн платформите. Най-скъпото готово за консумация агнешко е печената плешка, която се оферира отсега за 59 лв./кг. В помощ на заетите домакини или тези необичащи да готвят от веригата пускат и 3-степенно меню за 55 лв. - зелена салата, печен заек, пълнен с ориз, гъби и подправки, десертът пък е козунак с локум.

В момента цената за килограм сурово агнешко по магазините започва от 13,50 и достига до 17,50 лв. Родното и чуждестранното производство пък ще можем да разпознаем по маркировката – син печат за българското месо и червен за това, което пристига от чужбина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
2
 
! Отговори
... преди 2 години
значи идете в кое да е село в родопите или в странджата! трябва да има обаче хора там де! След това можете за около 60-100лв. (зависи от агнето) да си вземе мнооого добро агне! Срещу 10-15 лв ще ви го ... разхасоват и приготвят готово за печене! След това само печете и това е! Правил съм го не веднъж! И никога ама никога не ми е излизало повече от 140лв това е заедно с дървата за печене и бирата и салатата дето я пиеш и ядеш докато печеш агнето!
118
2
 
1
 
! Отговори
Аз преди 2 години
А за десерт печена т.и.к.в.а с оперирана дръжка ще има ли?Щото съм готов за такъв десерт да платя и такава цена.
117
3
 
3
 
! Отговори
Падаря преди 2 години
Във веригите британско агне само.България ,която хранеше СССР и арабите с агнета внася старо британско агне.Там не колят животните бият ги с електрически инстромент и ги оставят умрели 24ч. да поемат кръвта и тогава ги разфасоват.България има потенцял за милиони агнета.
116
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 2 години
"половин бон", какъв приказен изказ и то за печатна медия. Прекрасно.
115
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30 лева за килограм печено месо с гарнитури барабар.Че това не е "Скъпо"!Направо си е народна цена като се има предвид колко работа и разходи има докато дойде до теб.
114
2
 
7
 
! Отговори
Лесна работа преди 2 години
Човек може да преживее и без агнешко месо. Нищо не пречи хората да се откажат напълно нищо фатално. Не виждам никакъв проблем? Търговците сами ще се прецакат, ако хората твърдо решат повече никога да не купуват това месо независимо на каквато и да е цена.
113
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начина да ги фалираме, не е да не си купим агнетата. Щото те ще си седят замразенички и когато някой поиска - ще го приготвят. Начина е да поръчаме да ни ги приготвят и като се обадят че са готови и - Ами ние се отказваме.То вече сготвено, няма кво да го прави. Или ще трябва да яде яко агнета или да го хвърли. Понеже не може да ги изяде всичките - ще ги хвърли. Ето начина по който да ги фалираме.
112
1
 
12
 
! Отговори
Петков преди 2 години
Май някои търговци пробват търпението на потребителите.
111
3
 
10
 
! Отговори
Герб завинаги преди 2 години
Видими резултати както обещахме
110
3
 
12
 
! Отговори
Доган преди 2 години
Яжте люцерна
109
6
 
14
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
Това за боновете и половин боновете никога не съм го разбирал. Те, стоките си се продават за пир, които в България са все още левове и стотинки. Боновете бяха с боновите книжщки при предишния фалит на страната преди около 23 -24 г. Журналистите наречени ***, правят ли разлики между левове, различни долари, евра или битарнски паяндове например. За турсите лири изобщо не питам, защото се са вече абсолютно безполезни !
108
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде да не купуваме агнешко за Великден
107
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей.........хайде де слезете малко на земята,а!Според сайта на Ситигаз годишният разход при употреба на природен газ варира в рамките на 500-600 лева в зависимост от населеното място!ГО-ДИШ-НО!Това агне в леярна ли ще го печете,бре?Ами то е месо.....не волфрам!
106
5
 
23
 
! Отговори
До 108 преди 2 години
Навремето хората сами си приготвяха агнетата, но сега понеже сме много бедни, решихме че ще по-добре да купуваме, вече приготвени агнета.
105
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доходите падат, цената на агнешкото се покачва. Това го има само при управлението на мутродемократите в България.
104
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Агнешкото се търси навсякъде в Европа. Тва..., в зеленчукопроизводството"из избрани цитати на примераКАКВО се учудвате, че му е такава цената. Щом толкова се търси, а и доходите на хората са нараснали, значи е нормално.
103
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя тази верига бре. Да поръчам 10 овце празника.
102
9
 
22
 
! Отговори
Бат Бойко преди 2 години
12 години като ви правих магистрали, естакади, мостове, зали, детски градини, църкви, манастири къде бяхте да кажете, че искате и да ядете?!
101
0
 
26
 
! Отговори
кескьосе преди 2 години
Баси, в тоя сайт е блокиран половината речник.
100
2
 
28
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Не купувайте агнешко! Да си ядат миризливата марша сами, да ги фалираме.