Смяна на властта, нов министър... Какво очаква МВР?

Сътресенията ще са дълбоки, смята ген. Кирил Радев
19 апр 2021 22:00, Красимир Ангелов
66

Президентът Румен Радев прие парламентарно представените политически сили на консултации за съставяне на правителство, а утре ще даде първия проучвателен мандат на ГЕРБ-СДС. Ще успеят ли 6-те формации в 45-ото НС да излъчат правителство и как ще се отрази това на службите за сигурност?

"Ново правителство означава пълна смяна на управлението, в това число и смяна на министъра на вътрешните работи. Ако се случи това, ще се преживее пореден удар, тъй като сътресенията при смяна на властта в МВР се чувстват най-осезателно и са най-дълбоки", заяви бившият директор на НСБОП ген. Кирил Радев в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
И обясни, че системата на МВР е характеризирана от абсолютната субординация (пълно подчинение, бел. ред.) на служителите - всеки е подчинен на някого.

"Започва една тотална смяна, сменя се ръководния екип, областни директори, началници. Настъпва безвремие, което не е от полза на народа, тъй като престъпността и борбата срещу престъпността остават на заден план", посочи събеседникът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Сътресенията ще са дълбоки, а чистки ще има, тъй като в системата, управлявана от ГЕРБ 10 години, дълго са работили хора, които надали ще бъдат оставени на работа, стана ясно думите му.  

"В тази система винаги е било така. Като ти сменят началника, не е ясно кой ще дойде и не знаеш дали няма да махнат и теб. Вместо да се работи, започва да се търси сметка - този на кого е човек, как е поставен там. Ще дойдат други началници, които ще започнат да назначават по същия начин... Ще започнат да измислят пак топлата вода от самото начало до следващото управление", изтъкна бившият директор на НСБОП.

Ген. Радев е на мнение, че ръководни длъжности в системата на МВР не бива да се заемат от хора с малък управленски и професионален опит.

"Ако онзи, който е готов да се жертва, стане министър на вътрешните работи, представете си как ще бъде посрещнат в министерството, при положение, че преди месеци го е замерял с яйца и домати. Авторитет в тази система трудно се гради", подчерта гостът в студиото.

Според него системата на МВР трябва да бъде оставена на спокойствие и да бъде градена от професионалисти. И отбеляза, че всички имат интерес обстановката да бъде спокойна, защото това са времената на криминалния свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 2 години
Системата в МВР е безнадеждно прогнила неефективна дори постове и места се продават особенно в апетитната Гранична полиция и КАТ .През тези досегашни служители на ръководни длъжности саЦветанови и на Г.Костов назначения .
42
1
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
Преди години Румъния започна реформа на вътрешното министерство с мащабна чистка каквато е незапомнена досега в България .Над 10000души бяха освободени заради липса на подготовка и професионализъм Такива служителив българското МВР дал бог колкото щеш .
41
1
 
5
 
! Отговори
"В МВР се преди 2 години
чувстват най-осезателно и са най-дълбоки....",знаете ли защо Господин Генерал?Защото там е най-силно развито връзкарството,шуробаджанащината,рушветчийството и роднинството!Така е било,така е,и така ще бъде!Още от едно време до ден-днешен там си се назначават цели фамилии или родове-майки,бащи,братя,сестри,близки,роднини,приятели,съседи,любовници?!?И тия наизмислени,скроени или съшити с бели конци-конкурси са лижи да те лажим?!?Всичко е педварително измислено,нагласено,натаманено,кой да спечели?!
40
0
 
7
 
! Отговори
Ушев преди 2 години
То положението в милицията е доста зле. Но ако трябва да бъдем честни не само там има нужда от сериозна чистка. Директора на МВР Русе си беше парашутист, млад и без опит- и после някой ще ми обяснява че на тоя дето не е роден в града ми и не мога да го сменя му пука за хората. Все още сме много далеч от думата полиция.
39
1
 
4
 
! Отговори
8 преди 2 години
Чуйте логика!Този генерал в интервюто каза накрая една величайша мисъл "Колкото се увеличавала разкриваемостта ,толокова и повече се уверичавала и престъпността!?"Боже мили,всичките генерали ли са на това ниво!?Така е-причинатаза увеличаване на престъпността е увеличената разкриваемост!Значи ли , че ако МВР бездейства ,престъпността ще изчезне ?Значи ,според генерала!Да се закрие тогава !
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Армения, преди няколко години, разтуриха цялото им МВР, всичките корумпирани, необразовани, като тук реално и сега са назначени млади кадри с помощ в обучението от трети страни и въвеждането на модерни медоти, практики и тн. Тук сме още по бай Тошово време, генерала ви го каза в прав текст "човек на човека, топлата вода...и тн" и така благодаря за признанието генерале, но това е обществена тайна. По-добре инвестирайте в бункери и за армия е късно вече хаха
37
6
 
13
 
! Отговори
Родолюбец преди 2 години
В МВР е пълно с некадърни и мързеливи и егоистични типове ,дошли с връзки!От опит го знам!Хора с такова байганьовско мислене извънредно трудно си намират работа в частния сектор-където се работи здраво!Неотложно трябва да се направи преподбор на състава след 11 год.управление на ГЕРБ!
36
7
 
8
 
! Отговори
Ще кажа само преди 2 години
В момента това е Политическа полиция, мене ме изтезаваха за критики срещу Борисов и Гешев!Това в момента е позор!
35
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МВР трябва да се съкрати наполовина
34
2
 
11
 
! Отговори
ПКП преди 2 години
Щом дойдат гроб и подменят всички можещи с кадри на Пеевски. Сега почват да риват да няма промени. Е ще има хората на Гешев и ширина вън.
33
2
 
11
 
! Отговори
Sk преди 2 години
Че за какво му е на полицая грамотност. Трябва да внася на шефа си хилки
32
1
 
16
 
! Отговори
Handel преди 2 години
"Сътресенията ще са дълбоки, а чистки ще има, тъй като в системата, управлявана от ГЕРБ 10 години, дълго са работили хора, които надали ще бъдат оставени на работа, стана ясно думите му."Открихме топлата вода. На всяка цена трябва да оставим преоблечените в полицейски униформи мутри от Делта гард и Боду, както и пусканите от затвора престъпници, на които специално им бе разрещено да станат полицаи и да притежават оръжие (ами престъпник без оръжие е несериозна работа).
31
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SkАко е грамотен, колкото теб по-добре, че не е станал.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо никой от новоизбраните, никой новинарски канал и анализатор не споменава Доган, Гешев и Пеевски? Да не се изпариха?
29
4
 
24
 
! Отговори
Sk преди 2 години
Един познат не можа да стане полицай, защото му искали 5000 лв. рушовет
28
4
 
12
 
! Отговори
Sk преди 2 години
Защо е блокиран вотът? Защото полицията получава много отрицателен вот нали? Заслужено!
27
1
 
20
 
! Отговори
Хон Гил Дон преди 2 години
До Дракона от ШаолинКогато пътуваш от гара Елин Пелин към град Елин Пелин от дясната страна, срещу някакъв склад, има паметник на 5 деца, които си загинаха в поливния канал. Тези деца, ще тежат на съвестта на полицията в Елин Пелин! Защото и там са много работливи, та се скъсваха да глобяват "чужди" коли, когато се появят в града. А местните си карат без книжки по на 14 години, защото няма кой да ги спре, е как, те са братя, сестри, братовчеди, съседи, приятели, все са рода ...
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало душмана. Нали герб е мафията ? Нали те ме подслушваха за да си набележат жертви ? Нали аз нямам престъпно минало нали не развивам бизнес ? Защо ме подслушваха и защо останах без живот с важен документ ? Точно от данс трябва да почнат разследванията на престъпленията на герб. Нали там са набелязвани жертви? Как герб е давала живото определящи документи на ченгеджийска щерка и как за народа ? Дали не са въвеждали двоен стандарт за живот на неудобните ??? Кога ще се разследва герб ?
25
5
 
13
 
! Отговори
Дракона от Шаолин преди 2 години
МВР УВОЛНЕНИЕ И ЗАКРИВАНЕ СИСТЕМАТА НА МВР МАЧКАТ ХОРАТА КАК ИМ СКИМНЕ И ГИ ГЛЕДАХМЕ КАК РИТАТ КЛОШАР И МЛАДИТЕ ХОРА ТО СИ Е НАПРАВО ГАВРА СЪС НАРОДА ДЕМЕК УКАЗВАТ СИЛА БЕЗ СЪПРОТИВА ОТ СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК
24
2
 
9
 
! Отговори
Дракона от Шаолин преди 2 години
Чита ви хора във система на МВР НЯМА ВЪВ ЕЛИН ПЕЛИН СА ПОДКУПНИ НА ЛОШ ЧОВЕК ЩЕ ОБСЛУЖАТ ВИНАГИ НА ТАКЪВ СЪС БИСТЪР УМ И СВЕТЛО БЪДЕЩЕ добряга и подреден живот ЩЕ МУ РАЗКАЗВАТ ИГРАТА ВИНАГИ