ГЕРБ пита КС за мораториума в понеделник

Според партията решението на НС противоречи на Конституцията
Обновена: 23 апр 2021 20:33 | 23 апр 2021 19:33, Веселина Йорданова
80
ГЕРБ пита КС за мораториума в понеделник
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще иска от Конституционния съд тълкувателно решение за мораториума, приет от Народното събрание, с искане той да бъде обявен за противоконституционен.

Ще питаме КС допустимо ли е с решение Народното събрание да отнема и ограничава правомощия на Министерския съвет и други държавни органи, съобщи на извънреден брифинг председателят на ПГ Десислава Атанасова.

Още по темата
Това ще стане още в понеделник сутринта.

От партията считат, че решението на депутатите рязко противоречи на Конституцията, нарушавайки принципа на правовата държава и разделението на властите.

С него се нарушава дейността на МС, но и на всеки държавен орган, спират се назначенията на всеки един държавен служител, независимо на какво ниво, даде пример вицепремиерът в оставка Екатерина Захариева.

На брифинга стана ясно още, че партията ще поиска оставката на Мая Манолова като председател на комисията за ревизията, заради "тежка неадекватност и невъзможност да си изпълнява задълженията. Поводът е посещението й в "Булгартрансгаз" днес. За това ГЕРБ не са били уведомени и смятат, че тя готви "цирк като Костинброд".

"Интересно е дали тази комисия ще прави проверка или ще разпространява информация. Такава информация се предоставя по официален ред, заверена с подпис и печат от дружеството. Това предвижда законът", коментира енергийният министър в оставка Теменужка Петкова.

Тя определи акта на Манолова днес като "вероломно нахлуване" в едно държавно дружество. "Не подобава на един народен представител да се държи така", коминтира Теменужка Петкова.

Манолова и още четирима от членовете на комисията посетиха управлението на дружеството, за да проверят дали ще получат в срок и в електронен вариант изисканите документи по изпълнението на проекта.

След среща с изпълнителния директор на дружеството Владимир Малинов и принципала - министъра на енергетиката в оставка Теменужка Петкова, стана ясно, че срокът - до понеделник, може и да не бъде спазен, а Манолова и заместник-председателят на комисията - Георги Георгиев от партия "Има такъв народ", изразиха възмущение.

Проектът "Турски поток" и дейността на "Булгартрансгаз" са сред 9-те приоритетни области, които Комисията по ревизия ще проверява по сигнали за нарушения.


               

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
БЕЗ ДПС ---НИКОЙ НЯМА ДА МОЖЕ ДА НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО!ДПС--СА ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ПОБЕДИТЕЛ В ТЕЗИ ИЗБОРИ!БЕЗ ДПС---И.Т.Н.....НЯМАТ ШАНС!
59
0
 
1
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО Е! преди 2 години
Т.Н."МОРАТОРИУМ" ЩЕ ПОПРЕЧИ И НА ВНАСЯНЕТО НА ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ" В БРЮКСЕЛ!ТОВА ЩЕ ОФОРМИ "НОВА ФИНАНСОВА КРИЗА" В БЪЛГАРИЯ!3-те ДЪРТИ ЧЕРВЕНИ ВЛЪХВИ , САМИ РЕЖАТ КЛОНА НА КОЙТО СЕ КРЕПЯТ В НС!
58
2
 
2
 
! Отговори
Разбиращ преди 2 години
Половината членска маса на ГЕРБ трябва да отиде в пандиза!
57
1
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ В ЗАТВОРА преди 2 години
ВЕДНАГА. Казах!!!
56
2
 
4
 
! Отговори
И КВА СТАНА... преди 2 години
ОЖЕСТОЧЕНИТЕ АТАКИ СРЕЩУ ГЕРБ СА ЧАСТ ОТ ГЕОПОЛИТИЧЕСКАТА СТРАТЕГИЯ НА РУСИЯ НА БАЛКАНИТЕ- РАЗДЕЛЕНИ И НАСЪСКАНИ НАРОДИ СА ЛЕСНИ ЗА МАНИПУЛАЦИИ. УЧАСТНИЦИТЕ СА ДЕЛЕГИТИМИРАНИ И ПРОВАЛИЛИ СЕ ПОЛИТИЦИ, ЛЕТНИТЕ ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТИ ОТ ЧЕРЕПА И ПОДБУДЕНИ ОТ РЕЗИДЕНТЪ СИ ВКАРАХА В НС СМЕШНИ И НЕВЕЖИ ЛИЦА, КОИТО СЕГА МЪЛЧАТ ЗАЩОТО АКО ПРОГОВОРЯТ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО ЖЕСТОК ПРОВАЛ НА ТИЯ КОИТО ДАВАТ МИЛИАРДИ И ОЧАКВАТ ДА СИ ВЪРНАТ ВЛОЖЕНОТО МНОГОКРАТНО.
55
4
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Всеки българин е длъжен да се гаври с петоколонниците от герб!
54
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Какво може да се очаква от евтина циркаджийка Манолова?Явно детската й мечта е била да стане актриса,ама не се получи.Та сега сме наказани да я гледаме как за щяло и нещяло се изявява в парламента.Тази другарка забрави,че е била острието на БСП,после с подкрепата на ГЕРБ стана омбудсман,не сполучи да стане кметица на София и ето падение-стана част от парламентарната група Мутрите(какво име само!).Та и сега с тези проверки само ще вряка и кряка и ще вдига пушилка,а резултатът ще е нула.
53
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отпускарите оставкаджии лъгаха, че те вече не управляват.Сега лъсна истината, че мораториумът им пречи да сложат капани и да пратят калинките и мафиотите си по постовете навсякъде, да сключат договори за десетки години и да вземат процентите от фирмите.Това е ОПГ.
52
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро съдилищата ще отсъждат,че гербери ще влизат в затвора, а имуществата им-за одържавяване, скъпи калинки. Стига сте яли, този господин без образование получава по 10 бона на месец. Да му ги плаща Борисов, ние заплати на гербери повече не плащаме
51
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб могат да идат да се оплачат на арменския поп
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51 Затова искам тия да се махат възможно най - бързо.Защото са прости и мислят че като ги плюят дъжд вали. От инерциални промени накрая не знам къде ще се окажем. Така е загинал и Древен Рим, като е назначавал все по - прости и по - прости управници и то кой ги е назначавал - армията. Перифразирано - президенти бивши армейци А като се намеси армията там където не трябва знаеш какво става.Заклещихте се вие, казва Иван Радоев в "Биволът" Това с пълна сила важи за новите вандали
49
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая Манолова си е пар екселанс комунист. Защо очаквате от нея да спазва някакви си закони.
48
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИнаЪ - ъ! Ще ги заболи фара, нали така се казва. Скоро ще те заболи тебе когато нещата в държавата започнат да се затлачват защото сега вървят по инерция и то от управлението на старото правителство. Сори ,така е. И докато тези си чешат крастата а и вашата също времето си минава. Аз чакам. Но не мога да чакам вечно. Искам нови избори . С тия нищо няма да стане. Прости са като гъбена чорба. Отново сори, вярно е. И вие заедно с тях.
47
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партиите на промяната гласуваха с ДПС да се увеличат секциите в Турция на 120 вместо сегашните 35. Така им подариха над 200 000 нови гласоподаватели.Партиите на промяната ще променят Конституцията и ще запишат, че в България турският ще се изучава в нашите училища задължително!
46
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пътят към Ада е постлан с добри намерения-Ето това правим всички, протестърските партии-също.Сега въпросните партии да погнат правителството за сделки с частни фирми и еврофондове това, което знам със сигурност е, че няма сделка с еврофондове, която да не е леге артис.Въпросните фирми ще осъдят България в Страсбург, защото със сигурност са им о.к.документите и НАРОДЪТ ЩЕ ПЛАТИ ЗА КЕФА СИ ДА СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСЕН И ДА ИЗБИРА МУЗИКАНТИ, ШИЗОИДНИ ЖЕНИ И Т.Н. ЗА УПРАВЛЯВАЩИ.
45
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конституционният съд пък попитал ГЕРБ, каква килия предпочитат.
44
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46какви грабежи бе? за двайсет години грабежи нищо не остана за крадене. Стига дрънкаланщини искам някой да седне и да започне да работи. Въобще не ме интересува кой какво иска или не иска да чува. Не желая тези които се докопаха до властта да мислят само за отмъщението си. Искам някой да мисли за мен и за това какво бъдеще очаква държавата. Ясно ли е?
43
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гошо...ТъпотоАма моля ти се Тъпо, бъди си такова ама недей да ми нижеш простотиите си. Личи си как тука никой и хал хабер си няма от закони и от това как се прави политика. Политика не се прави само с желание,трябват много други качества които новите вандали не притежават.Ти може да искаш много работи въпросът е имаш ли акъла и възможностите да ги направиш. засега това не е видно да го има при новите вандали. И не е въпросът в ББ Добре, да не е той, но тези които са сега ли? Ха -ха!
42
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ много ротат като чуят за проверки, защото очакваха да останат на власт и грабежите да останат покрити
41
11
 
21
 
! Отговори
Ина преди 2 години
Идват лоши времена за Герб. Много ще ги боли