Коронавирусът уби известен наш кардиолог

Д-р Светослав Стоименов загуби битката с болестта
46
Коронавирусът уби известен наш кардиолог
Снимка: Pixabay

Коронавирусът погуби известния наш кардиолог д-р Светослав Стоименов, съобщиха от Българския лекарски съюз. БЛС изказва своите дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите на д-р Стоименов, кардиолог в Аджибадем Сити Клиник.

"Отиде си още един колега и приятел, отдаден на професията и пациентите, който с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг.

Д-р Стоименов завършва медицина през 1986 г. във ВМИ Пловдив. Придобива специалност Вътрешни болести през 1991г. и Кардиология през 1994г. от Медицинска академия – град София.

През 2010г. придобива Свидетелство за професионална квалификация с призната правоспособност по „Инвазивна кардиология” от МУ София, през 2013г. придобива Свидетелство за професионална квалификация с призната правоспособност по "Кардиостимулация-базово ниво" и през 2014 г. придобива Свидетелство за професионална квалификация с призната правоспособност по "Ехокардиография-фундаментално ниво,Трансторакална ехокардиография, /1Р ЕхоКГ, 2Р Ехо КГ/, конвенционален и цветен Доплер".

По време на професионалния си път д-р Стоименов е поставил над 10 000 пейсмейкъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко за всеки починал простосмъртен, не само за доктора. Но с този вирус се преекспонира.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как разбрахте, дали въобще е ваксиниран? Не всички лекари са ваксинирани, въпрос на избор, все още
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно докторът-лека му пръст-е бил ваксиниран.Ако не беше,още в заглавието щеше да е упоменато.Какво да се прави-ваксините не защитават 100% от заболяването,но поне се вярва ,че ваксинираните изкарват по-леко болестта. Все още няма достатъчно база данни за тези ваксини,всички ваксинирани са в изпитателен срок.
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как така го е убил коронавируса, като е бил ваксиниран с 2 дози? Светъл път на човека.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднъж завинаги си набийте в главите, че това, дето го слагат кардиолозите, е стенТ, а не е стенД. Стенд е стойка, станок, устройство за закрепване на това, което ще се обработва или настройва, за да стои в нужното положение. СтенТ е това, което се слага в повредените кръвоносни съдове.
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колко известни български бяха убити от рак?
32
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колегите му що не го спасиха?Толкова много народ спасяват, тоя баш ли намериха да оставят да омре ?
31
3
 
7
 
! Отговори
Лека му пръст! преди 2 години
Но коментарите ме карат да мисля, че съвременният човек е доста по-наивен и функционално неграмотен от нашите баби и пра-баби/дядовци. Аз ясно помня как сядаха на вечерните седянки и обсъждаха къде, кой умрял и от какво. Това се приемаше като нещо нормално и ако е познат, кога е погребението. Ако беше по-млад от обичайната възраст, цъкаха с език. Сега много очакват чудеса и хапчета за по-дълъг живот, а то няма и двете
30
5
 
3
 
! Отговори
Роки преди 2 години
Не го знам този!
29
0
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Бог да прости! Страшно е когато виждаме смъртта по болниците и знаем, че нищо не можем да направим. Това е биологична война, разпалена от давоските мизантропи!
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ам сине глупости говориш с ваксини или без няма никва разлика
27
18
 
7
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
В това няма и капка истина. В САЩ от 100 милиона ваксинирани има под 6000 в болница, от тях под половин % са починали.Ваксините работят дори по-добре от първоначалните изследвания. В Израел умират между 1 и нула човека на ден след като ваксинираха 60% от населението.
26
12
 
5
 
! Отговори
Тялото преди 2 години
От една страна тъжно, но от друга - имал е достатъчно време да се ваксинра.Сам си е виновен.
25
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли химици, починали от Ковид? А физици, икономисти, художници, дори спортисти няма ли? Лекари, какво си въобразявате? Смятате, ме смъртта от вирусаа на изтъкнати хора от вашата професия е по-голяма трагедия от аналогичната смърт на изтъкнати хора в останалите професии? Или правите отново пропаганда да спазваме измислените ви мерки? Този лекар спазвал ли е мерките? Спазвал ги е. А защо си е отишъл? И как си е отишъл, само от Ковид или с инфаркт и с Ковид?
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това в Гърция дори тук го написаха преди десетина дни, и поуката беше "ваксинирайте се" хахах. Има линкове, търси - ако знаеш езици, ще намериш. Ако не ползваш гугъл търсачката, а друга - ще намериш повече. Пишеш сиксти персент оф ковид пейшънтнс ин юесей аре ваксинейтед примерно. И тн.
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22Звучи интереснол Линкове за това в Гърция и Щатите?
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може би този вирус най-после ще очовечи онези лекари, които са забравили какво е да си лекар и че медицинската грижа не може да бъде мислена като пазар. Всеки може да е безсилен по една или друга причина. На пациентите не може да се гледа като средства за печалба, да бъдат унижавани, разтакавани, изстисквани, точно когато имат най-голяма нужда от подкрепа.
21
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Примерно здравното министерство на Гърция каза, че 10% от тежките случаи в болниците са ваксинирани? Лекари в САЩ казват, че 60% от ковид-болните са от ваксинираните? А жена в трамвая може единствено да ти каже колко са хубави псевдоваксините, и тя като теб получава информация единствено от телевизора.
20
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой ти каза, че масово се заразяват и умират ваксинираните? Някоя врачка от маалата, една жена в трамвая каза или съседа ти по легло в псиxиатрията?
19
5
 
9
 
! Отговори
ШЗО преди 2 години
Вервайте ни!Коронка ще да е....