Румен Радев: Всички национални крушения започват с разкол помежду ни

В летописите ни няма малодушни капитулации
330
Румен Радев: Всички национални крушения започват с разкол помежду ни
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев отправи приветствие по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия - 6 май.
 
"Днес е празникът на Свети Георги и ние, българите, отбелязваме Деня на храбростта и празника на Българската армия.
 
Малко са държавите с нашата дълга история, съхранили своето име, вяра и език през векове на изпитания. Времето ни е научило, че държавността се крепи на единството на слово, дух и меч, на народ и армия, на човешката солидарност и родствената близост. Има дълбока мъдрост в това, че денят на войската се отбелязва на празник, който събира заедно и нашите семейства. Празник на несломимата вяра и нейната победа над злото. Всенароден празник, който почита всеки български дом.

Още по темата
Днес свеждаме глави пред хилядите доблестни предци, загинали за нашата свобода и независимост по бранните полета на войните. Те опазиха Родината в кръвопролитните изпитания на новата ни история.
 
Във всеки български семеен албум има снимки на мъже с пагони. Честит празник на всички воини от резерва, които в своето време достойно са служили под знамената на Българската армия.
 
Навръх Гергьовден искам да поздравя сърдечно доблестните български военнослужещи: войници, сержанти, офицери, генерали и адмирали, които днес бдят над мира и сигурността на Отечеството или изпълняват мисии зад граница.
 
Под нашите бойни знамена винаги са заставали ярки и просветени българи, водачи и вдъхновители на нацията в трудни за България моменти. Нека всеки офицер, всеки българин, осмисли думите на полковник Борис Дрангов: “За да побеждава, България трябва да се води от възвишени характери, а не от безмълвни, роболепни самопоклонци. Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно, чисто метете стълбата само отгоре надолу!”, споделя един от най-обичаните и уважавани участници във войните за национално обединение.
 
В българските летописи има безчет победи на нашата войска, има и трагични поражения, но няма малодушни капитулации. Всички национални крушения започват с разкол помежду ни. Всички наши победи са рожба на единението.
 
Нека закрилникът на Българската армия Свети Георги Победоносец да бди над вас, вашия дом и нашата Родина. Нека вярата му ни вдъхва сили, за да градим и съхраним свободна и процъфтяваща България!
 
Честит празник!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още по темата: ГергьовденРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 284Много бързо трият тука - за добро или за зло решавайте Вие! 118 място по свобода на словотоДо 285бастаЕ не може да си умен и същевременно ппросстт!Нещо не става, провери си пост или на български коментара!Още един съвет учу български, заради правописните грешки!
263
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 285бастаЕ не може да си умен и същевременно ппросстт!Нещо не става, провери си пост или на български коментара!
262
3
 
4
 
! Отговори
баста преди 2 години
Ракол направи прецедента разединител Радев защото е русофил и туркофил.
261
2
 
9
 
! Отговори
Кои подкрепят Радев? преди 2 години
Тези които мразят Борисов! За 5 години Радев не е споделил нито една идея. Излъга, че има проект за конституция, но никой не я е виждал!
260
1
 
5
 
! Отговори
azp преди 2 години
Не е разумно председателят на ЦИК да бъде от ГЕРБ. Новите партии в парламента + БСП + ДПС промениха изборните правила и е много подло от тяхна страна някой друг да изпълнява тяхното решение, а те да стоят отстрани и при някакъв провал на следващите избори да има по кого да плюят и кого да обвиняват. Нека всички те да понесат и политическа отговорност при евентуално касиране на изборите в определени райони у нас и в чужбина.
259
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-злобен президент от този не сме имали! И какво направи? Освен като змия да съска срещу Борисов, друго не сме видяли и чули.
258
4
 
14
 
! Отговори
До 276 преди 2 години
Забравяш, че Радев не успя да купи Грипените, т.е. да присвои комисионните. Миналият служебен кабинет устоя на напъните му.
257
3
 
14
 
! Отговори
Срам ме е от Радев! преди 2 години
Откога започна неприкритата омраза на Радев към Борисов? Откакто станаха известни кирливите ризи на Радев - държавен апартамент и назначаване на втора служба на любовницата му.
256
3
 
17
 
! Отговори
Отвратителен Радев преди 2 години
Радев от сутрин до вечер прави едно и също - плюе Борисов. Станахме заложници на този свръх кариерист без покритие!
255
3
 
24
 
! Отговори
Фигуранта къде е преди 2 години
Радев, оставка!
254
2
 
17
 
! Отговори
Борето преди 2 години
Браво на Енчев.Пенсионерите трябва да изринем новоизлюпилите се мутри от ИТН, ДБ и Митри вън!
253
0
 
17
 
! Отговори
този ли преди 2 години
Много обидено гледа нещо юнака.Някой да не го е обидил.
252
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен потребител преди 2 години
Не свършиха ли вече парите на тиквите герберасти..... И какво като го плюете президентът? Пак няма да видите власт! Къш!
251
3
 
22
 
! Отговори
ясно преди 2 години
"Всички национални крушения започват с разкол помежду ни. Всички наши победи са рожба на единението."Значи го е направил със зла умисъл мръсника!
250
1
 
16
 
! Отговори
ясно преди 2 години
"Всички национални крушения започват с разкол помежду ни."Значи не го е направил със зла умисъл мръсника.
249
2
 
9
 
! Отговори
До 264 преди 2 години
А ти явно също си от гов,на,та , върху които налитат !
248
9
 
4
 
! Отговори
До 265 / КОГАТО... преди 2 години
Браво, много точно !
247
6
 
5
 
! Отговори
Единение преди 2 години
В името на Майка България!Стига кражби и продажби!Да живей България!
246
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОГАТО НАПРАВИТЕ НЕЩА ЗА ТАЗ СТРАНА НЕЩО ,ДА ПОСТРОЙТЕ, ТОГАВА МОЖЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ.за сага нищо ,кръгла нула.Реално погледнато Борисов построй много ,а вие какво пак нищо.Безделници ....,само ядете народна пара,вие от това се издържате .Ама ви се крадне в душата ви е .НЕ можете да построите защото сте бездарници,нали строихте от 1989 година и какво ,само краднахте и няма възмездие за доказаните грабежи.Или си казвате грабеж до дупка.
245
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Eй бягай на лекар,това ти е шанса да ти влезат мозъчни клетки в главата,или качвай черета на грипена и се забйте в земната *** .Лъжци.