Ваксинираните и прекаралите COVID-19 без вечерен час в Германия

15 685 са новите заразени с коронавирус там за денонощието
8 май 2021 16:03, Анисия Иванова
61
Ваксинираните и прекаралите COVID-19 без вечерен час в Германия
Снимка: БГНЕС

Германците, за които се смята, че са с пълен имунитет срещу коронавируса, ще бъдат освободени от полунощ от вечерния час и някои ограничения за социалните контакти, предаде ДПА.

Всички с поставени две дози от ваксина или изкарали заболяването ще могат да се срещат с други хора от същата категория без никакви рестрикции. А когато се срещат с неимунизирани, напълно имунизираните няма да бъдат ограничавани в контактите.

Хората с пълен имунитет освен това няма да се карантинират, след като са се завърнали от пътуване, освен в случаите когато идват от район, в който върлува нов щам на вируса. Няма да им се налага и да показват отрицателен тест, за да влизат в магазини или да ползват услуги.

Над 31 процента от населението са с поставена първа доза от ваксина по данни на Института по заразни болести "Роберт Кох". Напълно ваксинираните са 8,8 на сто. Изискването за носене на маска и спазване на социална дистанция продължава да важи, както и в конкретни ситуации и сгради.

Новите случаи на заразяване с коронавирус в Германия за последното денонощие са 15 685, с което общият брой става 3 507 673 по данни отново на Института "Роберт Кох", цитирани от Ройтерс. За изминалите 24 часа са починали 238 души и така общият брой на жертвите от началото на пандемията е 84 648. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 2 години
Сигурен съм че наглите неуморни ваксъри по форумите са 3 категории.Такива дето им е платено да правят реклама да ваксинитеТакива хитреци, дето се правят на ваксинирани и върли фенове на ваксините, с надеждата да убедят да се ваксинират достатъчно наивници, та накрая световната ковид мафия, да ги оставят на мира.И такива дето са се вързали и са се ваксирали за да ги оствят на мира да пътуват и работят, но не искат да са единствените балами наведеняци.
43
0
 
0
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
И защо пречат на млади здрави хора да излязат и да се заразят и така да изградят антитела, за да извадят кетап и да ги оставят на мира. За тях смъттостта от ковид и от ваксини е един и същ процент. Предимството от естествено придобития имунитет е че се избягва неизвестността от бъдещето след ваксиниране с ваксина която е одобрена само за извънредни случаи.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
конспирацийки А?
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, няма сега да се делим на ваксинирани и неваксинирани-всички заедно ще си боледуваме-има много такива случаи-даже легло до легло.Само ,дето сега стана ясно ,че щом вечерния час отпада за ваксинираните( като по-защитени), вероятната причина е ,че вирусът явно става по-игрив по-тъмна доба.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то моргелоновите червеи в маските едно на ръка ама вече излиза наяве какви чудесии има в тестовете а за ваксината не ми се мисли.В тестовете има поликапролактон и дапра хидрогел с литий!
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над входа на карантинните лагери може да пишеimpfung macht frei
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десет процента от населението в Гърция е вакснато. Десет процента от тежко болните в гръцките болници са от вакснатите. Новите дрехи на царя почват да се разплитат.
37
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Значки няма ли да носят,да се разпознават в тълпата,м?Германците имат опит,да.
36
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянинАко всички са ваксинирани няма да се разболяват, а само ще са заразени... Кое не е ясно?
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като човек не е го прекарал вируса защо да се ваксинира,а за да го прекара трябва да го заразят щото сам по себе си човек не може да се зарази и да е носител на вируса,а трябва да го заразят задължително по неизвестен начин за да е такъв и да се излекува как му е реда при преболедуване на заболял,а на здрав човек за да влезе в доверие за получател на бонуси трябва да се ваксинира заради печелене на доверието на група недоверчиви кат в купе на влак човек иска прозорец да отвори,а не му разрешават
34
0
 
5
 
! Отговори
протестъри преди 2 години
хубаво, че не живеем в германия, за влизане в магазин се търси направен отрицателен тест, без тест не можеш да отидеш дори на фризьор..
33
1
 
21
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Преди малко слушах колко милярда ваксини на пфайзер е поръчал ЕС до 2024 година. Гласят се да ни боцкат понеделник, сряда петък. Но истиски съм ужасен от апетита им към децата.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дончУ белинатаПо "хумора" ще ги познаеш. Шеги, на които и майка не може да се усмихне.
31
1
 
0
 
! Отговори
Димо преди 2 години
Срещу Sars-Cov-2.
30
15
 
1
 
! Отговори
дончУ белината преди 2 години
Зад океана имаха термин и за антиваксерите.........mental handicap........вътре без напъване.
29
2
 
2
 
! Отговори
До Димо преди 2 години
Срещу какво точно са ти антителата след като си си набил ваксината фазер?
28
3
 
11
 
! Отговори
помашки мелез преди 2 години
Носете още маски, слагайте по 10, овце..........от наштУ село си брат.....убичам тъ.
27
6
 
1
 
! Отговори
Много преди 2 години
Чипирани с г л у п о с т по рождение. Какво се пенявите толкова, нали уж нямало вирус, защо тогава се п о с и р а т е от страх заради ваксинираните, най-вече лекари и медицински лица.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дори правата лопатаИнтелектуалното ниво на ковиваксъра е очевидно. Зад океана имаха термин functioning retard за такива.
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 22 *** много простаКовиваксър не чете. Ковиваксър не се интересува. Ковиваксър се вбесява, ако му разваляш приказката. Той сега ще си боцне, и ще си получи "нормалното". Не трябва да му пипаш фантазиите, иначе плюе през маската и обижда. История, медицина, реалност тук нямат място.