18 души загинаха по пътищата от началото на празниците

Най-натоварено е движението по магистрала "Тракия"
Обновена: 9 май 2021 17:27 | 9 май 2021 16:07, Красимир Ангелов
19

Засилен трафик по основните направления в посока София отчита полицията след поредицата от почивни дни. 18 са жертвите по пътищата на страната от Великденските празници до днес.

Над 400 000 автомобила се очаква да се върнат в столицата, а причината за това е сливането на почивните дни. Най-натоварено е движението по магистрала "Тракия".

Още по темата
Натоварено движение и по другата магистрала - "Хемус". Над 130 000 са автомобилите, които се очакват да влязат в столицата от там. От АПИ препоръчват като алтернативен маршрут на "Хемус" да се използва пътят през Искърското дефиле, а на "Тракия" - Подбалканският път.

Междувременно силен трафик има и по АМ "Струма". "Най-сериозен проблем очакваме на автомагистрала "Тракия“, тъй като на 29 април през нея преминаха над 230 хиляди автомобила. Възможна е колона от автомобили по обходния път на ремонтиращия се 23-километров участък", каза Даниел Иваничков от Агенция "Пътна инфраструктура".

"Равносметката за великденските празници показва, че досега са загинали 18 души по пътищата. Доста са нарушенията, свързани с алкохола. Колкото и да апелирахме и да обявявахме, че всички камери са на пътя, имаме доста нарушения на скоростните режими", коментира инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция" пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименку-ку
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Охо, намирисва ми на пандемия от катастрофи. Веднага шофьорите да бъдат тествани за вирус, който предизвиква катастрофи. Не знам как, но важното е да се тества (в краен случай може и с PCR-тест, който е долу-горе толкова надежден и за ковид). И тези с положителен тест веднага под карантина 2 седмици. Не може така безотговорно да се разпространява този опаен вирус!
12
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не умее да кара е така, все някой друг му е виновен.
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно ти е подскочила сачмата в мозъка.
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нощеска се прибрах от провинцията бях при познати. Пътищата бяха празни в 1.30 часа след полунощ. Настъпил съм със 120 км в час по магистралата като знам че има АПИ които следят за качеството на настилката. И изведнъж колата подскочи като казвам подскочи разбирайте че се опита да излети. Веднага отпуснах газта превключих на по ниска предавка и успях да я овладея. Ако му се беше случило на някой новак щеше да катастрофира и да се убие. Това са пътищата на жипко бибитко. Аз щях да съм 19 жертва.
9
3
 
6
 
! Отговори
Родолюбец преди 2 години
Без тояга не става!!!!Колко още невинни ще умрат ,докато приключи либералния американски проклет експеримент?
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този Лъчезар Близнаков колко ще му отива SS униформа...
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя полицай ми напомня на ББ като млад. Сигурно е бъдещ премиер. :)
6
2
 
11
 
! Отговори
пострадал преди 2 години
лека им пръст на хората. Възмутено искам да кажа - потрошиха ме при ПТП в Благоевград на пешеходна пътека и съдията отсече, че било случайно деяние. От тоя град се изнесох
5
3
 
7
 
! Отговори
оо7 преди 2 години
На българите не им трябват войни, дайте им по една бърза кола и те сами ще се изпотрепят...
4
3
 
14
 
! Отговори
К аналлизатор преди 2 години
Да,някои в БГ имат пари.И то много.Купуват за 200к еуро,ходят на почивки.И чекмеджета спачки имат.Да,те са силните на деня,бенефициенти на обществени поръчки,обръчи от фирми,Арендатори,хора с мой човек,местни 10 феодали,горе долу 10 20 про.Останалите блъскаме по 10 часа,теглиме кредите и се молиме да не закъсаме със здравето,че тогава попадаме в ръцете на бялата мафия.
3
26
 
8
 
! Отговори
Бибитко с магнолиите преди 2 години
Българина е беден няма пари.Затова копува апартаменти по 200 хиляди евро, има по три коли в семейството ,ходи по пет пъти на почивка всеки уикенд в Гърция.Лошо е при Бойко магистрали строи .Сега като дойдат Слави и бившите комунисти ще се озъбите.
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има хора които не могат просто нормално да ходят без да се блъскат ръгат бутат и тн по тротоарът.Същите такива като седнат зад воланът правят същите неща и причиняват катастрофи.
1
3
 
12
 
! Отговори
Й.В.Сталин преди 2 години
''Доста са нарушенията, свързани с алкохола.''---Има алкохол има проблем.