Сериозен интерес към ваксините и в последния ден на "зелените коридори"

Предстои решение дали те ще бъдат удължени
85

Снимка: БГНЕС

Желаещи за ваксини изчакваха на кратки опашки и днес пред "Пирогов", когато е последния ден на разкритите заради празничните и почивни дни покрай Великден и Гергьовден „зелени коридори” с иРНК ваксини, съобщава БГНЕС.

За дните от 30 април до 9 май в цялата страна работиха т.нар. "зелени коридори" като гражданите имаха възможност да избират между препаратите на "Пфайзер", "Астра Зенека" и "Модерна". Кабинети бяха разкрити от 26 РЗИ в страната, а само в София в четири големи болници през всички почивни и празнични дни имунизационните екипи работиха.

Най-много кабинета за ваксинация имаше в "Пирогов". Освен първа игла, в разкритите пунктове се извършва и втора имунизация.

Специално за „зеления коридор” в неделя от страната е дошъл Евгени със съпругата си. Там, откъдето идва, се поставят ваксини, каза мъжът, но сподели, че в София е по-лесно, по-бързо става и затова решил да посети "Пирогов". Той пресметна, че чакали точно 25 минути.

"Невероятно обслужване, бързо", сподели мъжът. Поставили му ваксината на "Пфайзер".

"Моето мнение е такова, че хората трябва да се ваксинират. Все пак видяхме какво преживяхме толкова време, така че нормално, логично е да си сложим ваксина", сподели Евгени.

Дали ще бъдат удължени „зелените коридори” все още не е ясно. Преди дни здравният министър в оставка Костадин Ангелов каза, че oт 10 май нататък трябва да се направи анализ на бройките необходими ваксини за фазите по личните лекари и тези, които имат основание да ги получат.

В петък, на работно съвещание, премиерът в оставка Бойко Борисов нареди "зелените коридори" да продължат да работят и всяко ново количество ваксини да се насочва максимално бързо към желаещите.

Според графика на доставки всеки понеделник в България ще пристигат по 270 хиляди дози от ваксината на "Пфайзер", като в последния ден на май ще бъде доставено първото двойно по-голямо количество - 410 хиляди дози.

Към днешна дата ваксинираните граждани у нас с две дози са общо 289 612.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
4
 
! Отговори
Владо, преди 2 години
и твоята "компетентност" със сигурност не е на висота.Бъркаш любимото на бгбабите "леля Пенка ми каза" с лично видяно и преживяно. Но то така е - хипохондрията и ваксинацията в експериментален стадий изпиват и малкото мозъчни гънки, които може би си имал някога. Сполай ти, да участваш още поне в 10 експеримента. Науката има нужда от хора като теб. За да живеят нормално останалите хора.
59
3
 
6
 
! Отговори
Ха-ха! преди 2 години
"Сериозен интерес", обаче опашките били кратки, а обслужването бързо.Все ми се струва, че в български условия при сериозен интерес опашките щяха да са дълги, а обслужването тегаво и нервно.Извод: Няма сериозен интерес към ваксинациите.
58
6
 
2
 
! Отговори
Владо преди 2 години
До Владо 70,Последното ви изречение обощава, на какво е базирана цялата ви компетентност по въпроса - на слухове и "разчуване". Когато си правите изводи на базата на "леля Пенка ми каза" показвате, че мнението ви не струва абсолютно нищо!
57
6
 
4
 
! Отговори
Владо 70, преди 2 години
И ако вие решите дори да си постави от всички излезли на пазара ваксини - това вълнува само вас. Никой не ви спира - правете каквото щете. Но не си врете носа в чуждите избори. Защото нямате подобно право. Такова навиране издава комплекси, липса на възпитание, наивност, едностранчиво и ограничено мислене. И да, има и починали след ваксина. Както и разболели се след такава - лично познавам няколко от този вид. Не обобщавайте. Лъжите отдавна не вървят на пазара - нещата се разчуват.
56
6
 
6
 
! Отговори
Владо 70, преди 2 години
Същото може да се каже и за вас - залитащите пооще недоизследваните т.нар. "ваксини".Че сте ***- платени, при това,от фармаиндустрията, което би било доста логично с оглед неистовия стремеж да се наложи поголовно ваксиниране по време на епидемия с нещо,което не е преминало всички фази на изследване.Антиваксъри няма. Има хора, които не така наивно поздхождат към "спасението" от вирус, който повече от нас така или иначе вече изкараха и се самоваксинираха. А вашите решения не са общовалидни.
55
11
 
12
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Няма ли да спрете вече с антиваксърските си глупости? Личи си, че сте шепа ***, които пишат по форумите. В други държави искат, каквато и да е ваксина. Медиците им не са имунизирани все още. Ние имаме зелени коридори, избираме ваксина, чакаме по 20 минути. Никой не е умрял все още от ваксина за разлика от вируса. Не си слагайте ваксини, но спрете да говорите глупости по форумите. Ако убедите още двама бала*мурници, като вас само забавяте справянето със ситуацията. Може и да ги убиете!
54
10
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 2 години
Аз се ваксинирах с Пфайзер на зеленитя коридор. Но тъй-като съм русофил и нямам никакво доверие на западните ваксини, сега чакам с нетърпение червения коридор в руското посолство за да се реваксинирам със Спутник V.
53
16
 
13
 
! Отговори
шамана преди 2 години
наесен ще видите ваксинираните колко са защитени
52
8
 
20
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Двама починали на острова, 17 нови случая в Израел... Тук обаче бай експерт е с мнение, той ги знае тия работи.. а и да не ги знае, просто слага "Бойко" седем пъти в изречени вместо запетайка и това оправя нещата.
51
14
 
8
 
! Отговори
Лилияна преди 2 години
Най -страхотния ден в живота ми! Първо си сложих Астричка, поток от астрална енергия навлезе в мен и се слях с вселената, тих и космичен оргазъм във вакуум! После си набих една Файзерка, подобно на Синьото хапче на фирмата ме помете вълна от сласт, страст и още нещо, букет от оргазми! Накрая Модерна Фешънка ме довърши, почуствах се каро Принцеса, все едно съм Лейди Ди в покоите на Шейх-красавец, органично-фабтастична любов, оргазъм с много чувства!
50
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора това е началото на края на мъките ни свършиха да не кажа свършека на света а сега сериозен интерес към ваксините има най вече от производителите и филантропите се радват като гледат тоя сериозен интерес и не вярват на очите си такъв сериозен интерес няма към нито един сериал или друг независим сериен матриялНе съм робот сериозно бе.
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сериялен интерес а не че толкова сериозен но помпозен, африкански, латиноамерикански а бе един американски сценарий *** то хубавата работа става по сценарий за сериалите намеквам вероятно доста деликатно.
48
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стрина Гина би ваксина и след седмица почина, а съседът Бай Иван,позитивени и засмян, оня ден се ваксинира, посиня и колабира.
47
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Tezi koito pishat sreshtu antivaksarite edva li ne kato nqkoi sektanti koito darpat cqlata planeta nazad sa edva 10% ot naselenieto ili plateni trolove koito sa jalki mazni i prodajni. Antivaxarite = hora koito ne vqrvat na eksperimentalni preparati . Vzemete prochetete za vaksinite v India i Afrika.
46
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите се маскират и ваксинират обаче останалите колорити или граждани както модерно напоследък взеха да ги наричат нашите депутати и сценаристи в оставка, та тия граждани май май нито се маскират нито се ваксинират и за това те са останалите гражданя демек те ще останат и депутатите разбира се и министрите и те в оставка но със ставка по сценарий.
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е тоз евгени и къде е това от където идва, каква е тая забулена да не кажа заблудена и маскирана мистерия да не кажа тоя маскарад да не кажа парад на суетата да не кажа парад на простотата да *** прощават сценаристите и цялата останала пасмина уважаеми колеги депутати в оставка но за сметка на това с чест и със субсидия да не кажа субсидирана демокрация не ами демо крадия ни писнахте много ни писна и няма да отиде на добре и всеки да краде.
44
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормалните хора се ваксинират, *** - не.
43
2
 
1
 
! Отговори
Хмм. преди 2 години
До Вие не мое разберетеЛягай си. Пиян си. Пелтечиш. Лакърдиш. Дрънкаш несвързано.Лягай си.
42
8
 
2
 
! Отговори
Киро Брейка преди 2 години
Ще се ваксинирам, ако Киро Брейка ми каже, че може. Той ми е коректива в случая.А ако и Боко се ваксинира, ще се ваксинирам вече, с 200;
41
6
 
17
 
! Отговори
Коректно Заглавие преди 2 години
Заглавието е коректно, но не пълно. То всъщност трябва да звучи така:"Сериозен интерес към ваксините и в последния ден на "зелените коридори", от нас - мисирките и медиите-***"Моля да корегирате грешката.