Доц. Ангел Кунчев: Вече има ваксини по всички канали

"Зелените коридори" ще работят ежедневно при наличие на необходимите дози
10 май 2021 15:55, Нели Христова
22
Доц. Ангел Кунчев: Вече има ваксини по всички канали
Снимка: БГНЕС

Получихме всички видове ваксини, вече има ваксини по всички канали. Очакваме приятни изненади по отношение на кратката характеристика на продуктите. След 20 май за "Пфайзер" ще се даде възможност ваксината да се съхранява 4 седмици. Това съобщи на брифинг във връзка с решенията на Националния ваксинационен щаб главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

По думите му, неговото най-силно притеснение са резултатите от дългите празнични дни, тъй като през последните два дни отново се наблюдава ръст на хоспитализираните болни с коронавирусна инфекция.

Според доц. Кунчев са напреднали много нещата ваксините на "Пфайзер" и на "Модерна" да се прилагат и върху деца и през следващите два или три месеца това ще стане факт. По думите на главния държавен здравен инспектор, ваксинацията ще се провежда по три начина - при общопрактикуващите лекари, чрез онлайн платформата за записване и в "зелените коридори" за имунизиране.

"Можем да стартираме вече и пета фаза през един от трите действащи канала. Тя включва хората, лишени от свобода в затворите, хората, които пребивават в бежански центрове, ще се ваксинират чрез подвижни кабинети и хората, които са от по-трудно достъпни групи. Има нужда от информационна кампания. Ваксините ще бъдат повече от желаещите да се имунизират в цяла Европа", допълни доц. Кунчев.

По думите на главния държавен здравен инспектор, "зелените коридори" ще работят ежедневно при наличие на необходимите количества. Той каза още, че в Сливен и Ямбол интересът за имунизиране е доста нисък.

Ние ще съдействаме на туристическия бизнес, за да има успешен летен сезон, отбеляза той и добави, че почти всички хора, над 90%, си слагат втора доза на ваксината на "Астра Зенека".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Ами да си ги боцка по две,за да не свършат!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз съм говорил на едно място да бият ваксината на мийката а на мене да дадът картончето с тяхните камъни по техните глави
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 6 месец от началото на ваксинацията вече имаме ваксини и се хвалим хвалим хвалим. Добре, че като видя, че не можем да се справим преди 2 месеца се намеси ЕС.Иначе всичко е на автопилот и пунта мара приказки.
8
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай *** до онзи ден искаше Пфайзер. Дойде Пфайзер, ама Бай *** не се ваксинира. Е, пределно ясно е, че тези, които не попадаме под знаменателя и прякора Бай *** сме се ваксинирали отдавна. Тези, които издържаме икономиката и плащаме жалките заплатки на Бай ***. Абе, животът си знае работата. Падам от смях как сервитьори и склададжии с по 2000лв. заплатки седнали да се перчат как разбрали конспирацията. Направо ми се насълзяват очите от смях. Ама животът достатъчно ги е наказал.
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчо преди да започнете да ваксинирате затворниците изчакайте цялата ви шайка барабар с главатаря ви Б.Б. да влезете зад решетките и тогава всички ще ви ваксинират.
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Броим дните до трибунала, марионетка.
5
1
 
7
 
! Отговори
Бойколанду преди 2 години
Ваксини има но теб никога те нямало безумнико Ти си по скоро за Карлуково НО ИМА И ДРУГИ КАТО ТЕБ ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА ЛОЯТО СЕ УПОВАВА НА НЕКЪДЪРНИК КАТО ТЕБ
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре стига с тоа вирос. Он се скапа като ГЕРп.
3
2
 
15
 
! Отговори
Ник преди 2 години
единствения имунитет 100% сигурен в този МАщабен експеримент с човешкото здраве и геном, е съдебния имунитет на производителите, разпространителите, пропагандаторите и инжектаторите на тази ваксотрова. ЗА СЕГА. Но този имунитет няма да ги спаси от народната "любов" като почнат да *** като мухи жертвите им. сега и за децата точат лиги да ги модифицират генетично!
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините подриват имуната система,а действието ще продължи 10 години дори този вирус да е изчезнал, ваксинираните развививат болеста от която са ваксинирани, също така като няма проблем при съответната болест, ще избие нещо друго за което не са подозирали в следствие на ваксината..
1
4
 
28
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Даже гледам плават ваксини и в канала зад Малък градски театър...